5 live που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες

Επιστροφή στην αστική πραγματικότητα με αφορμή τις πρώτες συναυλίες του Σεπτέμβρη.

Xylouris White © Kim Hiorth

Στον retro-pop κόσμο των Post Modern Jukebox

Postmodern Jukebox

Η μουσική κολεκτίβα, που εδώ και 13 χρόνια δίνει νέα πνοή σε σύγχρονες επιτυχίες μέσα από τη δική της ρετρό αισθητική, στήνει μια μεγάλη γιορτή στη σκηνή της Τεχνόπολης (3/9), με τίτλο "Pop music in a Time Machine". Πρόκειται για το υπερθέαμα που οι Post Modern Jukebox δημιούργησαν για τη νέα παγκόσμια περιοδεία τους με την οποία γιορτάζουν το διπλό ορόσημο της δέκατης επετείου της περιοδείας τους όσο και της χιλιοστής συναυλίας τους. Τι θα ακούσουμε; Εμβληματικές επιτυχίες της ποπ μεταφρασμένες σε κλασικά είδη όπως jazz, swing, doo-wop και Motown των 20s.

Οι Xylouris White και ήχοι του δάσους

Xylouris White
© Jem Cohen

Το ντουέτο του λαουτιέρη Γιώργου Ξυλούρη και του ντράμερ Jim White επιστρέφει στην Αθήνα για ένα live στο "Temple" (3/9), προτού ταξιδέψει για την Κρήτη και την υπόλοιπη Ευρώπη, με όχημα τον τελευταίο τους δίσκο "The Forest in Me", αλλά και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους. Πατώντας γερά στην κρητική παράδοση, συνεχίζουν να επεκτείνουν τα όριά της μέσα από πρωτότυπα ηχοχρώματα, εμπνευσμένους αυτοσχεδιασμούς και οργανικές παραλλαγές.

Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι

Ηρώ Σαΐα

H Ηρώ Σαΐα δίνει ραντεβού στο δροσερό Κηποθέατρο Παπάγου για ένα "Καλοκαιρινό πάρτι λαϊκό" την τελευταία μέρα του Αυγούστου (31/8). Η ερμηνεύτρια διαλέγει μερικά από τα πιο αγαπημένα της εξωτικά τραγούδια, τραγούδια για τη θάλασσα, αλλά και από το προσωπικό της ρεπερτόριο. Επίσης, ανθολογεί τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών αλλά και επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών μαζί με μια παρέα σπουδαίων μουσικών (Νίκος Ξύδης, Δημήτρης Λίβανος, Tάκης Βασιλείου, Δημήτρης Σίντος) και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο τραγούδι, το πιάνο και τις ενορχηστρώσεις.

Ο James Arthur σε πανελλήνια πρώτη

Θέατρο Λυκαβηττού- James Arthur

Το 2012 το βρετανικό φαινόμενο από τη σκηνή του τηλεοπτικού "X Factor" βρέθηκε στις κορυφές των charts, με το "Impossible" να γίνεται το μεγαλύτερο single στην ιστορία του show με περισσότερες από 2.500.000 πωλήσεις. Η καριέρα του James Arthur απογειώθηκε με τα πέντε επόμενα άλμπουμ του να συγκεντρώνουν 16 δισεκατομμύρια streams και downloads στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Στις 3/9 έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, όπου θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ "Bitter Sweet Love", αλλά και ένα best of από όλη τη δισκογραφία του και τα απόλυτα συναυλιακά must ("Say You Won't Let Go", "Can I Be Him", "Train Wreck", "Rewrite The Stars" κ.λπ.).

Usurum και Σκιαδαρέσες στην ίδια σκηνή

Σκιαδαρέσες
Λεζάντα

Οι Usurum μετράνε πάνω από δέκα χρόνια στην εγχώρια δισκογραφία, με την πιο πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου τους με τίτλο "Μάτια Κάμερες" να δίνει την αφορμή να μοιραστούν τη σκηνή με το viral ντούο, που εντυπωσιάζει με την αμεσότητα των στίχων του. Η παράδοση και ο σύγχρονος ήχος γίνονται ένα, σε τραγούδια που αντλούν από κάθε όψη της ζωής (Τεχνόπολη, 4/9).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Xylouris White

  • Μουσικές του κόσμου

Το ντουέτο των θρυλικών Ψαρογιώργη και Jim White επιστρέφοει στην Αθήνα για την αρχή της ευρωπαΐκής τους περιοδείας. Στη μέχρι τώρα συναρπαστική τους μουσική πορεία ο λαουτιέρης Γιώργης Ξυλούρης και ο ντράμερ Jim White δημιουργούν ηχητικούς κόσμους που είναι κομμάτια ενός ευρύτερου μουσικού γαλαξία που κι αυτός, με τη σειρά του, οφείλει να οδηγεί σε ένα σύμπαν – ασχημάτιστο ακόμα, για τα αυτιά μας και τον πραγματικό χρόνο που έχουμε διανύσει. Κι εμείς και οι μουσικοί.

James Arthur

  • Rock-pop-folk

Ο τραγουδοποιός που αναδείχθηκε σε Νο1 βρετανικό φαινόμενο μετά τη νίκη του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του «X Factor» έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής για τον 21ο αιώνα, ο James Arthur έχει διαγράψει μια εκπληκτικά επιτυχημένη πορεία που αποτυπώνεται στο δυσθεώρατο νούμερο των 16 δισεκατομμυρίων streams/downloads στις διάφορες πλατφόρμες. H παραμυθένια καριέρα του ξεκίνησε με τη νίκη του στο X Factor του 2012. Η ερμηνεία του στο “Impossible” έφτασε στο νο1 της Μεγάλης Βρετανίας, πούλησε 2.500.000 αντίτυπα και έγινε το πιο επιτυχημένο single στην ιστορία του show. Η συνέχεια, ήταν με μια λέξη, εκπληκτική: με το “Say You Won't Let Go” έφτασε στο νο1 σε πάνω από 10 χώρες, κερδίζοντας όχι απλά πλατίνες, αλλά και Διαμάντι, μια διάκριση που στην ιστορία της RIAA έχουν κερδίσει μόλις 100 τραγούδια! Με τα 5 άλμπουμς του, έχει κατακτήσει τις κορυφές των charts. Τραγούδια όπως τα: “Say You Won't Let Go”, “Can I Be Him”, “Train Wreck”, “Rewrite The Stars”, “Can I Be Him”, “Naked”, “Car's Outside”, “Falling Like The Stars”, “Empty Space”, “Sun Comes Up” με τους Rudimental, “Lasting Love” με Sigala είναι μόνο μερικά από τα τεράστια hits του.

Usurum - Σκιαδαρέσες

  • Rock-pop-folk

Η παράδοση και ο σύγχρονος ήχος γίνονται ένα, με τραγούδια που αντλούν από κάθε όψη της ζωής μας.

Ηρώ Σαΐα

  • Ελληνική

«Καλοκαιρινό Πάρτυ Λαϊκό»: Με τραγούδια εξωτικά, τραγούδια για τη θάλασσα αλλά και από το προσωπικό της ρεπερτόριο, τραγούδια σπουδαίων συνθετών και επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών. Σε μια υπέροχη τοποθεσία, στο Κηποθέατρο Παπάγου, η Ηρώ Σαΐα επιστρατεύει όχι μόνο τη φωνή της αλλά και την τρέλα, τη χαρά και το συναίσθημά της σε μια δροσερή καλοκαιρινή βραδιά.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
  • Συναυλίες

Κηποθέατρο Παπάγου

Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)
  • Συναυλίες

Temple

Ιάκχου 17, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Olivia Rodrigo: Ταξιδέψαμε στο Βερολίνο και είδαμε το απαστράπτον, ροκ και απροσποίητα φαν "Guts Tour"

Η superstar της Gen-Z επιβεβαιώνει τη γρήγορη άνοδό της στο pop/rock stardom, έχοντας αφήσει πίσω της τα Disney χρόνια της, χωρίς όμως να ενηλικιωθεί απότομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
31/08/2024

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Plisskën Festival 2024

Με τρομερά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Viagra Boys, Yung Lean και Acid Pauli ετοιμάζεται το φετινό φεστιβάλ.

Οι Mother of Millions επιστρέφουν με νέο υλικό στο "Fuzz"

Για μια live εμφάνιση στη καρδία της πρωτεύουσας ετοιμάζονται λίγο μετά τη κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ.

Οπερατικό οδοιπορικό στην Κοπεγχάγη: "Σαούλ" του Χαίντελ και "Αριάδνη στη Νάξο" του Ρ. Στράους με αξιομνημόνευτες σκηνοθετικές υπογραφές Κόσκυ και Μίτσελ

Μία ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κοπεγχάγη στις αρχές του περασμένου Απρίλη αποτέλεσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο παραστάσεις στην πανέμορφη Όπερα της πόλης.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μεγάλες συναυλίες

Ο "αιώνιος έφηβος" ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Θέατρο Πέτρας και στο Θέατρο Βράχων.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού: Όλες οι συναυλίες που θα δούμε στον λόφο το φθινόπωρο

Στον Λυκαβηττό έρχεται από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου πληθώρα καλλιτεχνών της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής. Βρες παρακάτω τους αγαπημένους σου τραγουδιστές και απόλαυσε τους από κοντά!

Μουσική Τεχνόπολη, Μέρος Β’: Ραντεβού κάτω από τις καμινάδες

Η Τεχνόπολη πιάνει το νήμα του συναυλιακού προγραμματισμού της από εκεί που το άφησε με 12 νέα μουσικά ραντεβού για κάθε γούστο.