Η επανένωση των Oasis είναι γεγονός

Οι αδελφοί Gallagher ανακοίνωσαν την επανένωση τους και ένα μεγάλο τουρ.

oasis band
   

Οι θρυλικοί αδελφοί Gallagher, Liam και Noel, έριξαν τη βόμβα: Οι Oasis ετοιμάζονται για μια επική επανένωση. Με μια κρυπτική αλλά γεμάτη νόημα ανάρτηση στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα, οι δύο αδελφοί ανέβασαν ένα κλιπ με την ημερομηνία "27.08.24" και την ώρα "8 π.μ.", αφήνοντας τους θαυμαστές να τρελαίνονται από ενθουσιασμό και απορίες.

Η ίδια-όχι τόσο- "αινιγματική" ημερομηνία εμφανίζεται και στην επίσημη ιστοσελίδα των Oasis, ενισχύοντας τις φήμες που εδώ και καιρό κυκλοφορούν για μια επανασύνδεση του συγκροτήματος που όρισε τη ροκ της δεκαετίας του '90. Είναι αυτή η αυγή μιας νέας εποχής για τους Oasis; Είναι η είδηση που όλοι οι φανατικοί οπαδοί της βρετανικής ροκ μουσικής περίμεναν εδώ και χρόνια.

Οι συζητήσεις φούντωσαν, καθώς το νέο έρχεται να προστεθεί στις φήμες για ζωντανές εμφανίσεις των Oasis το 2025, με μια εντυπωσιακή δεκαήμερη περιοδεία στο Wembley Stadium του Λονδίνου. Ο Liam Gallagher, πιστός στο προκλητικό του ύφος, ανέβασε τον πυρετό ακόμα περισσότερο απαντώντας σε σχόλια για τις φήμες: "Θα σε δω μπροστά, μεγάλε," έγραψε, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι μεγάλο έρχεται.

Μετά από 15 χρόνια απουσίας, οι αδελφοί Gallagher, Liam και Noel, επιβεβαίωσαν την επανένωση του συγκροτήματος για μια τεράστια παγκόσμια περιοδεία το 2025. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε καθώς το συγκρότημα γιορτάζει την 30ή επέτειο από την κυκλοφορία του εμβληματικού άλμπουμ τους Definitely Maybe.

Σήμερα, λίγες μόνο ώρες νωρίτερα, ανέβηκε στο προσωπικό τους κανάλι στο youtube, ένα τρέιλερ που επιβεβαίωσε τη παραπάνω είδηση. Το βίντεο με τίτλο "Oasis Live '25", είναι γεμάτο στιγμές από τις θρυλικές τους εμφανίσεις. Μας θύμισαν πόσο απαραίτητη ήταν η επανασύνδεση αυτή για τη ροκ σκηνή. Η ροκ δεν πέθανε ποτέ – απλά περίμενε τη μεγάλη επιστροφή των Oasis. Η επανένωση αυτή ήδη θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα της δεκαετίας, με τα εισιτήρια να αναμένεται να εξαντληθούν ταχύτατα. Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 31 Αυγούστου 2024.

Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Οι ημερομηνίες των συναυλιών

Ιούλιος 2025

4/7- Κάρντιφ, Στάδιο Πριγκιπάτι

5/7- Κάρντιφ, Στάδιο Πριγκιπάτι

11/7- Μάντσεστερ, Χίτον Παρκ

12/7- Μάντσεστερ, Χίτον Παρκ

19/7- Μάντσεστερ, Χίτον Παρκ

20/7- Μάντσεστερ, Χίτον Παρκ

25/7- Λονδίνο, Στάδιο Γουέμπλεϊ

26/7- Λονδίνο, Στάδιο Γουέμπλεϊ

Αύγουστος 2025

2/8 – Λονδίνο, Στάδιο Γουέμπλεϊ

3/8- Λονδίνο, Στάδιο Γουέμπλεϊ

8/8- Εδιμβούργο, Στάδιο Σκωτίας Γκας Μάρεϊφιλντ

9/8- Εδιμβούργο, Στάδιο Σκωτίας Γκας Μάρεϊφιλντ

16/8- Δουβλίνο, Croke Park

17/8- Δουβλίνο, Croke Park

Πως οι Oasis άλλαξαν την ροκ

Οι Oasis, το συγκρότημα που ανέτρεψε τα δεδομένα της ροκ σκηνής τη δεκαετία του '90, γεννήθηκαν στο Μάντσεστερ το 1991 από τους αδελφούς Liam και Noel Gallagher. Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους Definitely Maybe (1994), οι Oasis έγιναν γρήγορα το νέο πρόσωπο της βρετανικής ροκ, φέρνοντας μαζί τους μια ανεξάντλητη ενέργεια και μια αίσθηση επανάστασηςμ που ταίριαξε στο κλίμα της εποχής.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, (What's the Story) Morning Glory? (1995), τους εκτόξευσε σε παγκόσμια αναγνώριση, με ύμνους όπως το "Wonderwall" και το "Don't Look Back in Anger". Η σύγκρουση των αδελφών Gallagher – γεμάτη με καυστικές δηλώσεις και απρόβλεπτες κινήσεις – ενίσχυσε το μύθο τους, κάνοντάς τους το πιο πολυσυζητημένο συγκρότημα της εποχής.  Από το 2009, το έτος της διάλυσης τους, το κοινό ευχόταν σε μια επανένωση που σήμερα έγινε πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Σταμάτης Κραουνάκης: "Πιάνει ο έρωτας δουλειά"... στο Δημοτικό Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"

Ο Σταμάτης Κραουνάκης έρχεται σε μια ξεχωριστή συναυλία για να εγείρει συναισθήματα και αναμνήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΖΩΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
27/08/2024

Μίνως Μάτσας: "Τα ρεμπέτικα είναι στο κύτταρό μου"

Ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου και άλλοι εκπρόσωποι του ρεμπέτικου επιβιβάζονται σε ένα φανταστικό ταξίδι σαπό τις όχθες του Μισισιπή, στη Λισαβόνα και στo Μπουένος Άιρες παρέα με τον Robert Johnson, την Amalia Rodrigues και τον Carlos Gardel, χάρη στον Μίνωα Μάτσα. Ο συνθέτης τούς ενώνει με αφορμή τη συναυλία του στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, μια βραδιά-"προσωπική υπόθεση".

Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί τη 2η συνάντηση των Μουσικών σχολείων

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή διοργάνωνουν για δεύτερη χρονιά μια συνάντηση των μουσικών σχολείων.

Θεοφάνους, Αργυρός, Ασλανίδου, Μακεδόνας, Παπαδοπούλου, Ρέμος σε μια ξεχωριστή συναυλία έρχεται στο Ηρώδειο

Μια συναυλία που διοργανώνει ο Γιώργος Θεοφάνους για να γιορτάσει στο Ηρώδειο... "μαζί με τους φίλους του για το παιδί".

10 φθινοπωρινά φεστιβάλ, για κάθε μουσικό γούστο

Ήδη από τις αρχές του Σεπτέμβρη, ως (και) τις παρυφές του Δεκέμβρη, η Αθήνα δονείται από μια πληθώρα χιπ χοπ, ηλεκτρονικών, alternative rock και παραδοσιακών ήχων, τιμά όμως και την τζαζ μέσω ενός νέου, τριήμερου θεσμού, όπως και την underground heavy metal κουλτούρα.

O Μιχάλης Ρακιτζής φέρνει μια "S.A.G.A.P.O" βραδιά στην Τεχνόπολη

Μια συναυλία διαφορετική από τις υπόλοιπες κρατώντας όμως πάντοτε τη νότα καλοκαιριού που ο Μιχάλης Ρακιτζής προσφέρει μέσα από τα τραγούδια του.

Μια "παραμυθένια" μουσική βραδιά με τη Lamia Bedioui

Ανακαλύψτε τον κόσμο του Τυνήσιου παραμυθά Abdel Aziz el Aroui, μέσα από τη φωνή της Lamia Bedioui, στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.