Το "Temple" ετοιμάζει ένα heavy metal - rock μαραθώνιο

Οι Shinigami, Hellpass, Primal Roots, Jehovah on Death εμφανίζονται στη καρδιά της Αθήνας.

PRMAL ROOTS

Έρχονται οι "heavy metal soldiers" Shinigami, οι "rock commando" Primal Roots, "οι στρατηγοί του Βορρά" Hellpass και το rock τάγμα των Jehovah on Death ....για ένα μουσικό πάρτι που θα μείνει αξέχαστο. Οι σάλπιγγες του rock και της Metal μουσικής θα ηχήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου στο "Temple".

SHINIGAMI

Shinigami είναι μια heavy metal μπάντα από την Αθήνα. Η αρχική ιδέα για την ίδρυσή τους γεννιέται στα τέλη του 2007, όταν ο Διονύσης (κιθάρα) και ο Έκτορας (μπάσο) γνωρίζονται κατά την διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας και ανακαλύπτουν ότι μοιράζονται το ίδιο πάθος για την rock και metal μουσική. Σύντομα ολοκληρώνουν το αρχικό lineup της μπάντας και το 2009 ηχογραφούν το demo album "Past Mistakes" στο οποίο πειραματίζονται με τον ήχο τους και παρουσιάζουν την πρώτη τους προσπάθεια να συνθέσουν δικό τους original υλικό.

Τα επόμενα χρόνια οι Shinigami, μέσα από αρκετές αλλαγές μελών, πολλές πρόβες, πολλές live εμφανίσεις και συνεχή σύνθεση υλικού εδραιώνουν τον ήχο τους και το 2020, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, ηχογραφούν τον πρώτο full length album τους "Back From The Dead" με τον Λευτέρη (κιθάρα) και τον Κώστα (drums) να πλαισιώνουν το lineup της μπάντας.

Το 2023 βρίσκει τους Shinigami πιο δυνατούς από ποτέ. Με την Βασιλική (φωνή), τον Κώστα (πλήκτρα) και την Χριστίνα (μπάσο), να πλαισιώνουν το πιο σταθερό και δυνατό lineup της μπάντας μέχρι σήμερα, ηχογραφούν ξανά 4 κομμάτια από τον δίσκο "Back From The Dead" με την πολύτιμη συμβολή του Bob Katsionis και ξεκινούν δυναμικά το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας τους. Ενώ, στον Δεκέμβρη του 2023 κυκλοφόρησαν το single "Strike me down".

HELLPASS

HELLPASS

Οι Hellpass είναι ένα Thrash & Heavy Metal συγκρότημα, με βάση την Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τα βασικά μέλη (Βασίλης Υάκινθος στα φωνητικά, Άγγελος Μουρατίδης στις κιθάρες, Αλέξανδρος Κολιούσιος στα κρουστά, Νίκος Παρασκευόπουλος στο μπάσο).

Ο ήχος των HellPass αποτελεί μια μίξη επιρροών με heavy metal, doom, αλλά και thrash metal στοιχεία. Μελωδίες της lead κιθάρας αλλά και των φωνητικών βρίσκουν τις ρίζες τους στην Viking & Nordic Folklore.

Τα μέλη του συγκροτήματος HellPass έχουν μακρά εμπειρία on stage, καθώς συμμετείχαν σε διάφορα συγκροτήματα του εσωτερικού αλλά και εξωτερικού όπως Snakebones, Checkmate, Blue Gin, Blue Mist, Pandora’s Prophecy, Broken Roles, The RnR Project Vienna και σε διάφορα μουσικά είδη όπως Heavy Metal, Thrash Metal, Doom, Hard Rock, Rock N' Roll, Blues Rock, Stoner Rock, Punk Rock.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2023 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος, ονόματι "Gates of War 2023", ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τα γεγονότα των τελευταίων ετων και αναφέρεται στην παγκόσμια κρίση που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Η μουσική παραγωγή και επιμέλεια πραγματοποιήθηκε από την Render Productions και τον sound engineer, Παλαπέλα Ηλία. Τα Music Videos που έχουν δημοσιευθεί και αναμένεται να δημοσιεύονται κάθε μήνα, αποτελούν μια συμπαραγωγή των εταιρειών "Ηχόχρωμα" Productions, Television Productions και ImageNation Studios.

Οι Hellpass έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή νέου υλικού για τον δεύτερο δίσκο τους που αναμένεται κυκλοφορήσει στα μέσα του 2024.

PRMAL ROOTS

PRIMAL ROOTS

Μουσική, τρέλα και μονόκεροι.

Οι Primal Roots είναι ένα metal συγκρότημα με έδρα την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2019 άρχισαν να δημιουργούν μουσική σε κλασικό heavy metal στυλ με νότες progressive, thrash, doom και nu, αποκαλώντας το μοναδικό τους στυλ "metal outside the box".

Το demo single τους, "Black" κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του ’20. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Stand Up" κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου 2022. Το single και το βίντεο κλιπ "How Little You Know Me" (διασκευή) κυκλοφόρησαν στις 8 Μαΐου 2023 και το single
"Gangstas’s Paradise" (διασκευή) στις 25 Δεκεμβρίου 2023.

Οι Primal Roots απότελούνται από τον Rachel Cassar (Ηνωμένο Βασίλειο) στα φωνητικά, τον Alejandro Lobato (ESP) στην κιθάρα και την Amira Debaieb (TUN) στο μπάσο.

Με τα δικά τους λόγια:

"Γνωριστήκαμε μέσω ενός αμοιβαίου πάθους για τη μουσική, τα κρανία και τους μονόκερους, ξεκινήσαμε να γράφουμε τραγούδια και το συγκρότημα γεννήθηκε. Το στυλ μας αντανακλά διαφορετικά είδη metal που έχουν συγχωνευθεί στο δικό μας μοναδικό στυλ και ήχο. Οι Primal Roots είναι κάτι περισσότερο από μουσική, είναι μια ιδέα. Είναι η πεποίθηση ότι η μουσική μπορεί να αλλάξει..... Αλλάξτε διαθέσεις και μυαλά, σπάστε το καλούπι, βάλτε τροχούς σε κίνηση. Η μουσική μπορεί να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να διδάξει, να ταξιδέψει πολύ μακριά, να σας σταματήσει ή να σας βάλει σε κίνηση. Δεν πρόκειται μόνο για cool riff και πιασάρικους στίχους, (αν και αυτό είναι φοβερό και το αγαπάμε κι εμείς!) είναι μια ενοποίηση, ένα πάρτι, ακόμα και μια εξέγερση.

Εμείς οι ίδιοι έχουμε έρθει όλοι από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Είχαμε πολύ διαφορετικές αρχές, αλλά η μουσική μας πορεία, ίσως ακόμη και η μοίρα και η πίστη σε όλα τα μυθικά πράγματα μας έφεραν κοντά. Αγαπάμε τη Γη, το περιβάλλον μας, τα ζώα και τα πράγματα που μεγαλώνουν. Πιστεύουμε στην ανθρωπιά, στη δύναμη της θετικής ενέργειας και στους μονόκερους. Δεν πρόκειται να σταθούμε στη σκηνή και να κηρύξουμε, αυτό βρίσκεται κάπου στη μουσική μας. Είμαστε έξω για να ροκάρουμε, να παίξουμε καταπληκτική μουσική, να παρτάρουμε και να περάσουμε τέλεια."

JEHOVAH ON DEATH

JEHOVAH ON DEATH

Οι Jehovah On Death είναι μια Occult Rock μπάντα με έδρα την Αθήνα, ιδρυθείσα έτει 2020. Η μπάντα αποτελείται από το δικό της προσωπικό εκκλησίασμα αμαρτωλών που περιβάλλουν τη μυστηριώδη φιγούρα της "La Señora Dolorosa", οι οποίοι, μέσω των ασμάτων τους περί έρωτα και θανάτου, καλούν τους πιστούς στο εξομολογητήριο.

Εμπνευσμένοι από τον Ισπανικό καθολικισμό, μουσική και ποίηση, καθώς και από μεσαιωνικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις, η μπάντα αποσκοπεί στο να εμπνεύσει ένα νέο "Satanic Panic" τόσο σε ήχο όσο και εικόνα.

Προπώληση εισιτηρίων: € 15

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Εμβαθύνοντας στη μουσική με τη "Φιλαρμόνια": συναυλίες με σπάνια έργα και σολίστ επιπέδου (Τροχόπουλος, Χατζηνικολάου, Μαραγκού)

Τη σταθερή και ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη πορεία της διατήρησε μέσα στην καλλιτεχνική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η "Φιλαρμόνια" Ορχήστρα Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
09/08/2024

Οι Gipsy Kings στη Χαλκιδική, με φλογερό rumba flamenca πάθος

Υπό τη σταθερή ηγεσία του συνιδρυτή και περίφημου κιθαρίστα Tonino Baliardo, το συγκρότημα που πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα ενώνοντας τις μουσικές παραδόσεις των Τσιγγάνων της Ισπανίας με τη διεθνή pop, ετοιμάζεται να χορέψει το Sani Festival 2024 στους ρυθμούς του "Bamboleo" και του "Djobi Djoba" (Σάββατο 10/8).

Τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού "καλά κρατούν": Ποια προλαβαίνεις;

Δες 5 μουσικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα που σου δίνουν την ευκαιρία για μουσική και ταξίδι.

Οι Χατζηφραγκέτα "ξαναχτυπούν" στην Αθήνα

Το αχτύπητο δίδυμο Φραγκιαδάκη – Χατζηγιάννης έρχεται με full-band σύνθεση και άκρως καλοκαιρινή διάθεση στο Θέατρο Βράχων.

Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιάννης Κότσιρας live στην παραλία Βαγιωνιάς

Μουσικές βραδιές στην παραλία της Αρχαίας Επιδαύρου.

3 ισπανόφωνοι ΛΟΑΤΚΙ+ τραγουδιστές για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Ο ήχος και μόνο της γλώσσας της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής μάς ξυπνάει το καλοκαιρινό μουντ. Με την αφορμή αυτή, σου προτείνουμε τρία ισπανόφωνα αστέρια που αξίζουν να μπουν στο ραντάρ σου.