Οι Aerosmith ακύρωσαν όλες τις συναυλίες της περιοδείας τους

Το "τέλος εποχής" για το επιτυχημένο συγκρότημα φαίνεται να ήρθε πιο νωρίς από ότι περιμέναν όλοι λόγω τραυματισμού του τραγουδιστή Στίβεν Τάιλερ.

Aerosmith

Ένας τραυματισμός του Στίβεν Τάιλερ στις φωνητικές του χορδές, φαίνεται να στέκεται ισχυρό εμπόδιο στην ολοκλήρωση της αποχαιρετιστήριας περιοδεία των Aerosmith, μιας που η άμεση αποκατάσταση του φαίνεται να είναι αδύνατη. Αυτό είχε ως απότελεσμα για το επιτυχημένο ροκ συγκρότημα να αναγκαστεί με πολλη θλίψη να αποσυρθεί από όλες τις επερχόμενες συναυλίες της περιοδείας του

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου το συγκρότημα σε ανάρτηση του στο Instagram δήλωσε: "Ήταν τιμή της ζωής μας να γίνει η μουσική μας μέρος της δικής σας." Πρόκειται για μια δήλωση η οποία μοιάζει αποχαιρετιστήρια και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού ο τραυματισμός του φροντμαν του συγκροτήματος Tyler κρίνεται πιο σοβαρός από αυτό που πίστευαν εξαρχής. 

Το συγκρότημα βρισκόταν ήδη στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία με τίτλο "Peace out...farewell tour" όταν ξαφνικά κρίθηκε αναγκαίο να πατήσουν "φρένο" στην διαδρομή τους μετά από τη τελευταία τους συναυλία στο Ελμοντ της Νέας Υόρκης στις 9 Σεπτεμβρίου του 2023. Η περιοδεία θα είχε διάρκεια ως το Φεβρουάριο του 2024 αλλά αναβλήθηκε μετά από 3 προγραμματισμένες συναυλίες όπου το συγκροτήμα είχε δηλώσει: "δυστυχώς, ο τραυματισμός του Steven στη φωνή είναι πιο σοβαρός απ’ ό,τι αρχικά πιστεύαμε. Ο γιατρός του επιβεβαίωσε ότι εκτός από τη ζημιά στις φωνητικές του χορδές, έσπασε και το λάρυγγά του, γεγονός που απαιτεί συνεχή φροντίδα." Τότε θεωρήθηκε ότι ίσως να υπήρχε η ελπίδα επαναπρογραμματισμού των ημερομηνιών κάποια στιγμή μέσα στο 2024 κάτι το οποίο με βάση τα νέα δεδομένα ούτε τώρα φαίνεται δυνατό παρά την επιθυμία τόσο του συγκροτήματος όσο και του κοινού. 

Λίγα Λόγια για τους Aerosmith: 

Πρόκειται για ένα αμερικανικό συγκρότημα, ροκ μουσικής το οποίο δημιουργήθηκε το 1970 στην Βοστώνη. Μέλη του συγκροτήματος είναι ο Στίβεν Τάιλερ (τραγουδιστής), ο Τζο Πέρι (κιθαρίστας), ο  Μπραντ Γουίτφορντ (κιθαρίστας), ο Τζόι Κρέιμερ (ντράμερ) και ο Τοζ Χάμιλτον (μπασίστας). Οι Aerosmith θεωρούνται ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της ροκ μουσικής μέσα στα χρόνια με θαυμαστές που δεν αφορούν απλά μια συγκεκριμένη γενιά αλλά πολλές δεκαετίες μέχρι και το σήμερα. Με τα τραγούδια τους ταυτίζονται μικροί και μεγάλοι και το συγκρότημα κάνει πωλήσεις που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο"Music from another dimension" ενώ το 2016 ο τραγουδιστής Στίβεν κυκλοφόρησε ένα σόλο δίσκο. 

Απόσπασμα από την συγκινητική ανάρτηση τους: 

"Είμαστε απεριόριστα ευγνώμονες για όσους… βγήκαν στον δρόμο μαζί μας για μια τελευταία φορά. Είμαστε ευγνώμονες για την ομάδα μας και στους χιλιάδες ταλαντούχους ανθρώπους που έκαναν εφικτές τις ιστορικές μας διαδρομές. Ένα τελευταίο ευχαριστώ σε εσάς – τους καλύτερους οπαδούς στον πλανήτη Γη. Παίξτε τη μουσική μας δυνατά, τώρα και για πάντα. Dream On. Κάνατε τα όνειρά μας πραγματικότητα."

Διαβάστε Επίσης

  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Χατζηφραγκέτα "ξαναχτυπούν" στην Αθήνα

Το αχτύπητο δίδυμο Φραγκιαδάκη – Χατζηγιάννης έρχεται με full-band σύνθεση και άκρως καλοκαιρινή διάθεση στο Θέατρο Βράχων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιάννης Κότσιρας live στην παραλία Βαγιωνιάς

Μουσικές βραδιές στην παραλία της Αρχαίας Επιδαύρου.

3 ισπανόφωνοι ΛΟΑΤΚΙ+ τραγουδιστές για να ανακαλύψεις αυτό το καλοκαίρι

Ο ήχος και μόνο της γλώσσας της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής μάς ξυπνάει το καλοκαιρινό μουντ. Με την αφορμή αυτή, σου προτείνουμε τρία ισπανόφωνα αστέρια που αξίζουν να μπουν στο ραντάρ σου.

Μιχάλη και Χρήστο Καλκάνη, τι φέρνουν οι Seeds στο Kournos Music Festival στη Λήμνο;

Οι resident artists του 4ου Kournos Music Festival μιλάνε στο "α" για όσα πρόκειται να παρουσιάσουν με όχημα το νέο τους σχήμα Seeds.

Το 11ο Φεστιβάλ Ελάτειας είχε μουσική, φύση και όνειρο

Από απίστευτες live εμφανίσεις μέχρι ανεπανάληπτες στιγμές camping, σας μεταφέρουμε τον παλμό και την ενέργεια που μας κατέκλυσαν στην Ελάτεια.

Μουσική πανσέληνος στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Απολαύστε μια μαγευτική μουσική βραδιά με θέα την Ακρόπολη και ερμηνείες σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών.