Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη περπατά "Σε άλλα μονοπάτια"

Η σημαντική ερμηνεύτρια έρχεται για δύο συλλεκτικές συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, θα περιπλανηθεί στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού στο ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Με αφετηρία το "Μονοπάτι" του Γιώργου Μουζάκη, η Ζουγανέλη θα ερμηνεύσει αγαπημένα λαϊκά, ελαφρά, αρχοντορεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, καθώς και λαϊκά τραγούδια της Μεσογείου, σε ενορχήστρωση του Θωμά Κωνσταντίνου. Μαζί της, μία εξαμελής μπάντα εκλεκτών μουσικών που δημιουργήθηκε ειδικά γι' αυτή τη συναυλία. Η μουσική περιπλάνηση θα καταλήξει στο σημερινό λαϊκό τραγούδι, το οποίο επάξια εκπροσωπεί η Ζουγανέλη με τραγούδια της όπως ο "Ταρίφας" από τη δισκογραφική της συνεργασία με τον σπουδαίο δημιουργό Σταμάτη Κραουνάκη.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει μια αξιόλογη διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική μουσική με δεκάδες επιτυχίες και πολλές ραδιοφωνικές μεταδόσεις, πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συνεργασίες με σπουδαίους ερμηνευτές και συνθέτες, καθώς και συμμετοχές σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις. Επίσης, έχει αναμετρηθεί με πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η Ζουγανέλη παρουσίασε το 2014 συναυλία-αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη γεμίζοντας ασφυκτικά το Ηρώδειο.

Μια ιδέα που "ήρθε σαν αστραπή", δυο βραδιές που γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα

"Η ιδέα μου ήρθε σαν αστραπή", λέει η αγαπημένη ερμηνεύτρια για το μουσικό ταξίδι που θα παρουσιάσει στις 26 και 27 Ιουλίου και υπόσχεται δύο βραδιές γεμάτες συναίσθημα και μνήμες. Δυο βραδιές που θα γεφυρώσουν γλυκά το χθες με το σήμερα.

Οι συντελεστές της συναυλίας

Η Καλλιτεχνική επιμέλεια έγινε από τη Λήδα Ρουμάνη και τηνΕλεωνόρα Ζουγανέλη. Στο μπουζούκι θα βρίσκεται ο Νίκος Μέρμηγκας, στο πιάνο ο Στέλιος Φραγκούς, στο ακορντεόν ο Ντίνος Χατζηιορδάνου, στο κοντραμπάσο ο Νίκος Γύρας, στο σαξόφωνο και τη κλασική κιθάρα ο Δημήτρης Τσάκας και τέλος, στις ενορχηστρώσεις, στο ούτι, στο λαούτο, το γιουκαλίλι και το τσουμπούς ο Θωμάς Κωνσταντίνου.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Μπρείτε να δείτε τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
15/07/2024

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.

Judas Priest, Bruce Dickinson & Accept: Η μεταλλική "τρίαινα" του Release Athens 2024

Βγαλμένη από hard & heavy όνειρο μοιάζει η προτελευταία μέρα του φεστιβαλικού μαραθώνιου στην Πλατεία Νερού (Κυριακή 21/7), αφού ενώνει δύο θρυλικές φωνές της βρετανικής ατσάλινης εποποιίας των 1980s με το γκρουπ που προσωποποίησε τη γερμανική σχολή.

"Majesty Queen": Το αφιέρωμα στους θρυλικούς Queen επιστρέφει στην Αθήνα

Ο Σέθ Ντάνιελς εμφανίζεται ως ένας μικρός Φρέντι Μέρκιουρι στη σκηνή του City Garden Festical.

Charles Lloyd: "Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόρεσε κι άγγιξε το οικουμενικό"

Λίγο πριν τον νέο του ερχομό στην Αθήνα (Ηρώδειο, Πέμπτη 18/7), ο σπουδαίος τζαζίστας θυμάται τις συνομιλίες του με τον Έλληνα συνθέτη, αλλά κουβεντιάζει και για τον καινούριο του δίσκο, τη βαθιά του φιλία με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Thelonious Monk, και τον καιρό που πέρασε πλάι στους Beach Boys.