Η εβδομάδα μας στον Λυκαβηττό έχει σταθερές αξίες αλλά και μια έκπληξη

Ένα πενθήμερο συναυλιακό σερί φέρνει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού κυρίως παλιούς γνώριμους και αγαπημένους του ελληνικού κοινού, αλλά και έναν καλλιτέχνη-έκπληξη.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού © George Spanos Photography

Asaf Avidan

Asaf Avidan

Ο Ισραηλινός τραγουδοποιός σε μουσικές που περιέχουν δόσεις blues και cabaret, folk και indie rock, αλλά και το διάσημο ανδρόγυνο παιχνίδι του. Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του σόλο παράσταση επιστρέφει στην Αθήνα στο πλαίσιο του νέου Ichnology Solo Tour του (12/7).

Jacob Collier

Jacob Collier

Διαβάστε Επίσης

O 28χρονος παραγωγός, πολυοργανίστας και συνθέτης, που μετρά ήδη 6 βραβεία Grammy στο ενεργητικό του, ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Αθήνα, επιχειρώντας να επιβεβαιώσει τον βαρύγδουπο τίτλο του "Μότσαρτ της Generation Z". Την αφορμή για την πολυαναμενόμενη συναυλία του έδωσε η κυκλοφορία του πέμπτου δίσκο του, "Djesse Vol. 4" (13/7).

Pan Pan

Pan Pan Years of Youth

Στο λόφο του Λυκαβηττού ανεβαίνει ο δημοφιλής alternative καλλιτέχνης για λογαριασμό των Rockwave Nights με τον σταθερό του συνεργάτη Years Of Youth. Επιστρέφουν στην πρωτεύουσα για ένα show με υλικό από τις "Φαντασμαγορίες" και τους "Λύκους στον Άρη", σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό live με πολύ χορό και "Φιγούρες στον αέρα" (14/7).

Pink Martini

Pink Martini

Πώς θα ήταν το καλοκαίρι στην πόλη χωρίς το κλασικό lounge-jazz κοκτέιλ του ελληνικού κοινού; Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να μάθουμε, αφού η πολύχρωμη παρέα των Pink Martini μαζί με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά επιστρέφει με δημοφιλή τραγούδια, ρετρό διάθεση και latin, pop και τζαζ μελωδίες (Rockwave, 15/7).

Imany

Imany

Η soul ιέρεια καλεί ξανά το αθηναϊκό κοινό στο μυστικιστικό ταξίδι της με τίτλο "Vodoo Cello". Η παράσταση βασίζεται σε κομμάτια για φωνή και 8 βιολοντσέλα από το ομώνυμο άλμπουμ της που περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών από Madonna, Ed Sheeran και Elton John μέχρι Bonnie Tyler και Hozier (Rockwave, 16/7).

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Imany

  • Soul-Funk-R&B

Έρχεται ξανά με την παράσταση της «Vodoo Cello» για μία φωνή και 8 βιολοντσέλα. Εξωτική, νοσταλγική και ρομαντική η Imany καλεί ξανά το αθηναϊκό κοινό στο μυστικιστικό soul ταξίδι της «Vodoo Cello», μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο άλμπουμ της.

Rockwave Nights - Pan Pan x Years Of Youth

  • Φεστιβάλ

Παρουσιάζουν το καινούργιο άλμπουμ τους, «Λύκοι στον Άρη», σε μια βραδιά γεμάτη επίμονα beats, τραγούδι και χορό. Ο Παναγιώτης (Pan Pan) κι ο Γιάννης (Years Of Youth) μοιράζονται 23 χρόνια φιλίας, σε εφτά από τα οποία αποτελούν και μουσικούς συνοδοιπόρους στα Echo Tides. Τώρα, ενώνουν δημιουργικά τις δυνάμεις τους σε έναν νέο δίσκο και ανεβαίνουν στη σκηνή του Floyd, μαζί με μια full band στελεχωμένη από τους φίλους τους, για να μας παρουσιάσουν ένα show όπου τα synthesizers, τα vocoders και τα drum machines έχουν τον πρώτο ρόλο, σε ένα χορευτικό ταξίδι προς το διάστημα.

Asaf Avidan

  • Rock-pop-folk

Με ιδιαίτερη και πολύ προσωπική ερμηνεία, που οδηγεί τις φωνητικές του δυνατότητες στα άκρα, με μουσική που περιέχει δόσεις blues και cabaret, folk και indie rock αλλά και άψογη αισθητική. Μεγάλος εραστής του folk-rock και της Americana, ο Ισραηλινός τραγουδοποιός και τραγουδιστής παρουσιάζει υλικό από το σύνολο της δισκογραφίας του.

Pink Martini

  • Rock-pop-folk

Παλιό ευρωπαϊκό lounge με φρεσκάδα και ευαισθησία. Τα τραγούδια τους προέρχονται από την κλασική κουβανέζικη, βραζιλιάνικη και γαλλική ποπ σκηνή. Πώς θα ήταν καλοκαίρι στην πόλη χωρίς το κλασικό lounge- jazz κοκτέιλ του ελληνικού κοινού; Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να μάθουμε αφού οι Pink Martini επιστρέφουν με δημοφιλή τραγούδια, ρετρό διάθεση και latin, pop και τζαζ μελωδίες (15/7).

Jacob Collier

  • Rock-pop-folk

Ο παραγωγός, πολυοργανίστας και συνθέτης που μετρά ήδη 6 βραβεία Grammy στο ενεργητικό του ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Αθήνα, επιχειρώντας να επιβεβαιώσει τον βαρύγδουπο τίτλο του «Μότσαρτ της Generation Z». Με την καινούργια του δισκογραφική δουλειά ο Collier επιχειρεί να ξεπεράσει ακόμα περισσότερο τα σύνορα της μουσικής του διαδρομής και να “πλέξει” με ευφάνταστο τρόπο όλα τα μουσικά είδη (τζαζ, φανκ, σοουλ, ποπ και κλασσική μουσική) πάντα με τον δικό του ξεχωριστό «καλειδοσκοπικό» τρόπο.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Λόφος Λυκαβηττού
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
15/07/2024

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.

Judas Priest, Bruce Dickinson & Accept: Η μεταλλική "τρίαινα" του Release Athens 2024

Βγαλμένη από hard & heavy όνειρο μοιάζει η προτελευταία μέρα του φεστιβαλικού μαραθώνιου στην Πλατεία Νερού (Κυριακή 21/7), αφού ενώνει δύο θρυλικές φωνές της βρετανικής ατσάλινης εποποιίας των 1980s με το γκρουπ που προσωποποίησε τη γερμανική σχολή.

"Majesty Queen": Το αφιέρωμα στους θρυλικούς Queen επιστρέφει στην Αθήνα

Ο Σέθ Ντάνιελς εμφανίζεται ως ένας μικρός Φρέντι Μέρκιουρι στη σκηνή του City Garden Festical.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη περπατά "Σε άλλα μονοπάτια"

Η σημαντική ερμηνεύτρια έρχεται για δύο συλλεκτικές συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.