5 πράγματα που δεν ήξερες για το μουσικό φαινόμενο Jacob Collier

Ο «πολύχρωμος Mozart της Gen Z», όπως τον χαρακτήρισαν οι New York Times, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Jacob Collier


Παιδί-θαύμα, "πολύχρωμος Mozart της Gen Z", μουσική ιδιοφυΐα… αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λίγους βαρύγδουπους τίτλους που αποδίδονται στο Jacob Collier. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του καθώς πριν τα 28 του έχει ήδη στο ενεργητικό του τέσσερα άλμπουμ, έντεκα υποψηφιότητες και έξι βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένης και της βράβευσής του για το καλύτερο άλμπουμ του 2021. 

Κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα του από πολύ νωρίς, ως το απόλυτο YouTube sensation, ανεβάζοντας μια σειρά από διασκευές στο κανάλι του. Λίγο καιρό αργότερα, το 2016, έκανε το ντεμπούτο του στη δισκογραφία με το "In My Room". Οχτώ χρόνια αργότερα ο Collier επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα τον πέμπτο κατα σειρά δίσκο του, με τίτλο "Djesse Vol. 4”. Έρχεται στις 13 Ιουλίου, στο Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού, για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες του καλοκαιριού.

Jacob Collier

  1. Είναι ο πρώτος Βρετανός καλλιτέχνης που έχει κερδίσει 5 Grammy για τα 4 πρώτα άλμπουμ του, κάτι που δεν πέτυχαν ούτε τα θρυλικά Σκαθάρια.
     
  2. Πρόκειται για έναν πραγματικό πολυοργανίστα καθώς παίζει με την ίδια δεξιοτεχνία έγχορδα, κρουστά και πνευστά. Το μόνο όργανο με το οποίο δεν έχει καταπιαστεί (για την ώρα) είναι η άρπα. Ο Collier έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι κάθε όργανο με το οποίο παίζει να ακούγεται και να δημιουργεί την ίδια αίσθηση που παράγει η φωνή του.
     

     
  3. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Chris Martin των Coldplay, τον Herbie Hancock, τον Quincy Jones και τον Hans Zimmer.
     
  4. Η νέα του δισκογραφική δουλειά περιλαμβάνει με ένα τελείως ιδιοσυγκρασιακό τρόπο από τζαζ, φανκ και σόουλ μέχρι ποπ και κλασική μουσική.


     
  5. Τα live του είναι το ίδιο εντυπωσιακά όσο οτιδήποτε άλλο αγγίζει. Ποιος άλλος κατάφερε να μετατρέψει ένα ακροατήριο 30.000 ανθρώπων (Glastonbury, 2023) σε συντονισμένη χορωδία;

     

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Jacob Collier

  • Rock-pop-folk

Ο παραγωγός, πολυοργανίστας και συνθέτης που μετρά ήδη 6 βραβεία Grammy στο ενεργητικό του ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Αθήνα, επιχειρώντας να επιβεβαιώσει τον βαρύγδουπο τίτλο του «Μότσαρτ της Generation Z». Με την καινούργια του δισκογραφική δουλειά ο Collier επιχειρεί να ξεπεράσει ακόμα περισσότερο τα σύνορα της μουσικής του διαδρομής και να “πλέξει” με ευφάνταστο τρόπο όλα τα μουσικά είδη (τζαζ, φανκ, σοουλ, ποπ και κλασσική μουσική) πάντα με τον δικό του ξεχωριστό «καλειδοσκοπικό» τρόπο.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Λόφος Λυκαβηττού
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Διπλό ραντεβού στην Πλατεία Νερού

Ένα δυνατό διήμερο στη σκηνή του Release Athens 2024 με headliners τους Duran Duran και τους Massive Attack.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/07/2024

Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στο Θέατρο Αλσος

Έρχεται με αφορμή το νέο άλμπουμ "Είσοδο Κινδύνου" και συντροφιά την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Μεγάλες ορχήστρες υπό αφόρητη ζέστη στο Ηρώδειο: Ρατλ και Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης συναρπάζουν περισσότερο από Ρόουβαλι και Φιλαρμόνια

Η αφόρητη ζέστη του Ιουνίου έπαιξε το ρόλο της στις συναυλίες των δύο σημαντικότερων ξένων ορχηστρών που φιλοξένησε το Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, της "Φιλαρμόνιας" του Λονδίνου και της Ορχήστρας Δωματίου της Ευρώπης.

Η Πέγκυ Ζήνα για ακόμη μια βραδιά στο Άλσος

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια επιστρέφει μετά το τελευταίο μεγάλο sold-out της.

Η θερινή έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει για όγδοη χρονιά

Σταθερό στο ύφος του, το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα που δίνουν βήμα σε τοπικές και διεθνείς καλλιτεχνικές παρουσίες, οι οποίες θα μεταφέρουν μήνυμα χαράς και αλληλεγγύης.

Soul, ψυχεδέλεια και χρώματα: Το αναπάντεχο success story των Black Pumas

Ποια συνταγή ευθύνεται για την αστραπιαία άνοδο του διδύμου Eric Burton - Adrian Quesada, που έρχεται στο Release Athens 2024 μαζί με τους Thievery Corporation(9/7);

Αναβάλλεται η συναυλία του Pan Pan στον Λυκαβηττό λόγω κακοκαιρίας

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.