José Carreras & Plácido Domingo: "Ανυπομονούμε για τη συναυλία μας στο Καλλιμάρμαρο"

Όσα είπαν οι δύο περιζήτητοι τενόροι στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο "Grand Resort Lagonisi".

José Carreras & Plácido Domingo

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι την πολυαναμενόμενη κοινή εμφάνιση στην δύο θρύλων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στην Αθήνα. Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, ο τενόρος José Carreras και ο τενόρος και μαέστρος Plácido Domingo θα παρουσιάσουν αγαπημένες άριες αλλά και μαργαριτάρια από το ρεπερτόριο του μουσικού θεάτρου, του Broadway, της ισπανικής και ναπολιτάνικης παράδοσης. Μαζί τους θα συμπράξει η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ενώ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο Jordi Bernacer. 

José Carreras Plácido Domingo

Οι δύο περιζήτητοι ερμηνευτές της κλασικής μουσικής διεθνώς έδωσαν χθες, 8 Ιουλίου, μια κοινή συνέντευξη τύπου στο "Grand Resort Lagonisi" στην οποία μίλησαν για τη μεγάλη συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο και την πολυετή συνεργασία τους μεταξύ άλλων. "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλαδα γι' ακόμη μια φορά. Είναι μια πανέμορφη χώρα με υπέροχη θάλασσα, τη Μεσόγειο, που είναι και η ¨δική μου" θάλασσα καθότι είμαι από τη Βαρκελώνη. Είναι υπέροχα επίσης, να είμαι εδώ με τόσο καλή παρέα κι ευελπιστώ ότι θα δώσουμε μια συναυλία, που το κοινό της Αθήνας θα απολαύσει", δήλωσε ο κ. Carreras σχετικά με την επικείμενη ζωντανή εμφάνιση. Παίρνοντας τον λόγο ο Placido Domingo ανέφερε τα εξής: "Πριν από τρεις μέρες τραγούδισα για το κοινό του Sani Festival, στη Χαλκιδική, σε μια μαγική βραδιά μαζί με τη Χριστίνα [σ.σ. Πουλίτση] και τον Jordi [σ.σ. Bernacer]. Λέω μαγική γιατί η ατμόσφαιρα και το κοινό ήταν εξωπραγματικά. Εύχομαι  στην συναυλία μας στην Αθήνα να είμαστε στην ίδια φόρμα και να εξελιχθεί σε μια εξίσου εκπληκτική συναυλία". 

Xριστίνα Πουλίτση

"Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με δύο από τους μεγαλύτερους τενόρους του αιώνα μας", είπε η Ελληνίδα σοπράνο. "Όπως είπε νωρίτερα και ο κ. Domingo ζήσαμε μία πραγματικά φοβερή συναυλία πριν λίγες μέρες στη Χαλκιδική και ανυπομονώ για τη συναυλία μας το Παναθηναϊκό στάδιο. Είναι ένας πραγματικά εμβληματικός χώρος. Για εμάς τους Έλληνες είναι πάντα ίδιαίτερη χαρά να εμφανιζόμαστε στη χώρα μας και ειδικά σε τέτοιου είδους vennues".

Bernacer
Jordi Bernacer

Στη συνέχεια, καλησπερίζοντας μας στα ελληνικά ο μαέστρος Jordi Βernacer εξομολογήθηκε την περηφάνια που νιώθει να διευθύνει τη συγκεκριμένη συναυλία: "Το Καλλιμάρμαρο είναι ένας πολύ ξεχωριστός χώρος αλλά είναι και η περίσταση μοναδική. Έχω μεγαλώσει ακούγοντας τις φωνές και τις ηχογραφίσεις των κύριων Carreras και Domingo. Είναι μεγάλη τιμή να μοιράζομαι τη σκηνή μαζί τους".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

José Carreras & Plácido Domingo

  • Όπερα

Οι δύο τενόροι θα παρουσιάσουν αγαπημένες άριες, αλλά και διαμάντια από το ρεπερτόριο του μουσικού θεάτρου, του Μπρόντγουεϊ, της ισπανικής και ναπολιτάνικης παράδοσης. Μαζί τους η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση. Τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο Jordi Bernacer.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
15/07/2024

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.

Judas Priest, Bruce Dickinson & Accept: Η μεταλλική "τρίαινα" του Release Athens 2024

Βγαλμένη από hard & heavy όνειρο μοιάζει η προτελευταία μέρα του φεστιβαλικού μαραθώνιου στην Πλατεία Νερού (Κυριακή 21/7), αφού ενώνει δύο θρυλικές φωνές της βρετανικής ατσάλινης εποποιίας των 1980s με το γκρουπ που προσωποποίησε τη γερμανική σχολή.

"Majesty Queen": Το αφιέρωμα στους θρυλικούς Queen επιστρέφει στην Αθήνα

Ο Σέθ Ντάνιελς εμφανίζεται ως ένας μικρός Φρέντι Μέρκιουρι στη σκηνή του City Garden Festical.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη περπατά "Σε άλλα μονοπάτια"

Η σημαντική ερμηνεύτρια έρχεται για δύο συλλεκτικές συναυλίες στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.