Η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Σχολής Σπετσών συγκεντρώνει νέους μουσικούς απ' όλο τον κόσμο

Το πρόγραμμα της M.A.A.K.Σ.Σ. διαρκεί 10 ημέρες, και περιλαμβάνει μία σειρά από masterclasses υψηλού επιπέδου για επτά κλασικά μουσικά όργανα.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024

Η Διεθνής Μουσική́ Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) / Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios school of Spetses (M.A.A.K.S.S.), που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2021 και γρήγορα αναδείχθηκε σε ετήσιο θεσμό, ανακοινώνει το φετινό της πρόγραμμα, από τις 25 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου. Η Μουσική Ακαδημία συγκεντρώνει στις Σπέτσες νέους μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελώντας μία μοναδική, για το νησί των Σπετσών αλλά και την ευρύτερη περιοχή, μουσική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας αλλά και σημείο ευρύτερης διαπολιτισμικής συνάντησης.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το πρόγραμμα της M.A.A.K.Σ.Σ. διαρκεί 10 ημέρες, και περιλαμβάνει μία σειρά από masterclasses υψηλού επιπέδου για επτά κλασικά μουσικά όργανα συμπεριλαμβάνοντας το λυρικό τραγούδι με καθηγητές κορυφαίους σολίστ διεθνούς αναγνώρισης. Η εναρκτήρια εκδήλωση για φέτος θα γίνει τη δεύτερη μέρα του προγράμματος, Παρασκευή 26 Ιουλίου, με τη συναυλία που δίνουν, όπως πάντα, οι καθηγητές της Ακαδημίας στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή, καλωσορίζοντας τους μαθητές με τη μουσική τους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακαδημίας, μια σειρά από εξαιρετικές συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικά τοπόσημα των Σπετσών. Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024

Παράλληλα, η Ακαδημία ανανεώνει και βελτιώνει περαιτέρω το περιεχόμενο του προγράμματός της, πάντα με στόχο να παρέχει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη και συναρπαστική εκπαιδευτική και πολιτισμική εμπειρία. 

Έτσι, φέτος ενισχύεται η ομάδα των δασκάλων με δύο νέες προσθήκες, την Silvia Simionescu στη βιόλα και τον Κώστα Σίσκο στο γαλλικό κόρνο, που προσφέρεται για πρώτη φορά ως επιλογή οργάνου και συνεχίζεται για 2η χρονιά η αποτελούμενη από τους συμμετέχοντες στην Ακαδημία ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή στο βιολί και σπουδαίου σολίστα Bartek Niziol. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα σολιστικό μέρος για κάθε όργανο. Η επιλογή του σολίστ που θα το παίζει γίνεται ανάμεσα στους συμμετέχοντες, μετά από ακρόαση που φέτος θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη μέρα των σεμιναρίων (26/5). Ττο μάθημα του τραγουδιού εμπλουτίζεται με τη συμβολή μιας voice yoga instructor.

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024

Η Μουσική Ακαδημία θα λειτουργήσει καθημερινά μουσικά εργαστήρια για παιδιά από 18 μηνών μέχρι 11 ετών, ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό, που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το πρόγραμμα της Ακαδημίας. Τα εργαστήρια γίνονται από μουσικοπαιδαγωγό που κάνει μουσική αγωγή σε αντίστοιχης ηλικίας παιδιά του νησιού, 2 φορές το μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Αιτήσεις συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας:
www.maakss.com/admissions 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Πιλοτικό Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής" της ΚΟΑ στις Σπέτσες

Πρόκειται για ένα 10ημέρο εντατικών masterclasses με την υπογραφή του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού και του συνθέτη Γιάννη Κυριακίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

Πολλές δυνατότητες και υποσχέσεις από Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και Μιχάλη Οικονόμου

Με τη συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, που παραδοσιακά προσφέρει κάθε χρόνο στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ολοκλήρωσε τις προάλλες η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ την τρέχουσα καλλιτεχνική σεζόν.

Ο Σάκης Ρουβάς μάς δίνει ραντεβού στο θέατρο Άλσος

Ο αγαπημένος Έλληνας σταρ θα μας χαρίσει ένα βράδυ με πολύ κέφι, χορό και τις τεράστιες επιτυχίες του από την πλούσια προσωπική του διαδρομή.

"Voés Festival 2024": Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια

Το φεστιβάλ καλωσορίζει καλλιτέχνες ορόσημα για όλες τις γενιές, φαγητό που θα μαγέψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και δράσεις/εργαστήρια που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα συλλογικότητας.

Ο Παύλος Παυλίδης στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο αγαπημένος ερμηνευτής επιστρέφε​ι στην πόλη μετά τις δύο sold out συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα Rockwave Nights φωτίζουν το Λόφο του Λυκαβηττού!

Επτά φεστιβαλικές μέρες αριθμεί ο πολυσυλλεκτικός προγραμματισμός του Rockwave Festival αυτή την εβδομάδα, που ανεβάζει τη θερμοκρασία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

1ο Plastiras Lake Festival: Ένα τριήμερο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Λίμνη Πλαστήρα

Δυνατές συναυλίες σε ένα stage δίπλα στο νερό, πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες στη φύση, περιηγήσεις στα γύρω χωριά και ατελείωτες ώρες δράσης.