Τα Rockwave Nights φωτίζουν το Λόφο του Λυκαβηττού!

Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού ©Studio Kominis

To Rockwave Festival αφήνει το "σπίτι" του στη Μαλακάσα και μας κλείνει "ραντεβού στην κορυφή" για δεκατρείς μέρες.  Επτά φεστιβαλικές μέρες αριθμεί ο πολυσυλλεκτικός προγραμματισμός των Rockwave Nights αυτή την εβδομάδα, που ανεβάζει τη θερμοκρασία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Πυξ Λαξ

Πυξ Λαξ

Οι ανθεκτικοί rockers επιστρέφουν με δύναμη απ’ τα παλιά, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Μπορεί να επιμένουν να μιλάνε για τις "παλιές αγάπες", αλλά κοιτάνε να ακονίζουν την τέχνη τους, αναζητώντας διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και παραμένοντας ένθερμοι υποστηρικτές της συναυλιακής συνθήκης. Η εμφάνισή τους έρχεται να αποδείξει γιατί τα τραγούδια τους αντέχουν στο χρόνο και οι ίδιοι παραμένουν σταθερά από το ’89 ένα από τα αγαπημένα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα του κοινού. (27/7)

Raining Pleasure

Raining Pleasure

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο "α", ο Vassilikos θυμόταν τις ατέλειωτες δημιουργικές ώρες που περνούσε μαζί η indie band από την Πάτρα αναπολώντας τη ζεστασιά της ομάδας και την τυφλή εμπιστοσύνη που χτίστηκε μεταξύ των μελών της τη δεκαετία του ’90. Μετά από έξι φανταστικούς δίσκους όμως Vassilikos, X-Jeremy και Jay αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους. Έπειτα από 14 χρόνια, οι Raining Pleasure επανενώνονται για μια επετειακή βραδιά που το κοινό της Αθήνας χρειάστηκε να περιμένει για καιρό. (28/6)

Rotting Christ

Rotting Christ

Μετρώντας περισσότερες από 2.000 συναυλίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη και 13 άλμπουμ που τους καθιέρωσαν στην παγκόσμια ελίτ του extreme σκληρού ήχου ετοιμάζονται να γράψουν ακόμη ένα κεφάλαιο φεστιβαλικής ιστορίας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων καλλιτεχνικής πορείας, το κορυφαίο ελληνικό black metal σχήμα ετοιμάζει μια ξεχωριστή συναυλία με στάσεις στις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της διεθνούς καριέρας τους και σύνθημα την καθιερωμένη πλέον στα live τους ιαχή "Non Serviam". (29/6)

Χατ Τρικ

Χατ Τρικ

Διαβάστε Επίσης

Αν και μετρά κάτι λιγότερο από μια εικοσαετία ζωής, το σχήμα με τον πιο φάλτσο τραγουδιστή και τον πιο ξεκούρδιστο κιθαρίστα είναι κάτι παραπάνω από μια punk rock μπάντα. Μπορεί να ξεκίνησαν χωρίς "καμία υποψία για οποιαδήποτε επιτυχία", όπως μας εξομολογήθηκε ο frontman Πέτρος Κεχαγιόπουλος, το "καταραμένο" τρίο από τη Θεσσαλονίκη έγραψε ιστορία με τη "Μουσική του διαβόλου", φωνάζοντας "Απόψε χάνουμε εμείς" και γράφοντας άπειρα "Χιλιόμετρα στην εθνική". Για το κοινό του Rockwave επιφυλάσσουν μια καθαρόαιμη ροκ εν ρολ εμπειρία "βγαλμένη από την κόλαση". (30/6)

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Διαβάστε Επίσης

Σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου", οι Ιωαννίδης, Λάντσιας, Παπαστάμου, Κιουρτσόγλου και Καπηλίδης ανηφορίζουν ξανά στο Λόφο του Λυκαβηττού. Με τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η επανένωση της μπάντας του να κρατάει ακόμα γερά, ο τραγουδοποιός στήνει μια ηλεκτρική γιορτή για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να τροφοδοτεί την αμεσότητα της έκφρασης σε μια εποχή που όλοι σωπαίνουν. (1/7)

Mika

ΜΙΚΑ

Μετά την αξιομνημόνευτη εμφάνισή του πέρσι στο Terra Vibe, ετοιμάζεται για μια δεύτερη βραδιά στη σκηνή του Rockwave. Με υλικό από το σύνολο της δισκογραφίας του και έμφαση στο πιο πρόσφατο studio album του "Que ta tête fleurisse toujours", ο χαρισματικός showman έρχεται για ένα χορευτικό live party με παιχνιδιάρικη διάθεση και ποπ διαμάντια, όπως τα "Grace Kelly", "Relax, Take It Easy", "Blame It on the Girls" κ.λπ. (2/7)

Οpeth & Leprous

Οpeth

Οι σύγχρονοι εκφραστές του progressive, death metal από τη Στοκχόλμη, που έχουν σίγουρα λείψει από στους Έλληνες fans, επιστρέφουν στα μέρη μας έπειτα από εννιά χρόνια απουσίας. Η λατρεία τους για τον ήχο της δεκαετίας του ’70 θα συναντηθεί με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα progressive acts σήμερα. Co-headliners της βραδιάς οι πρωτοπόροι του σκληρού ήχου από τη Νορβηγία και διάσημοι για τις υπνωτικές, μακροσκελείς συνθέσεις τους, Leprous. (3/7)

Περισσότερες πληροφορίες

Rockwave Nights - Rotting Christ

  • Metal

Ίσως το πιο cult σχήμα του εγχώριου μέταλ επιστρέφει στους πιστούς οπαδούς του για να γιορτάσει τα 35 του χρόνια.

Rockwave Nights - Mika

  • Rock-pop-folk

Μετά την ξεσηκωτική του εμφάνιση στο περσινό Rockwave Festival, ο εκθαμβωτικός showman με τα πολύχρωμα ποπ beats επιστρέφει στα Rockwave Nights. Ποπ διαμάντια όπως «Grace Kelly», «Relax, Take It Easy», «Lollipop», «Big Girl (You Are Beautiful)» «The Origin of Love», «We Are Golden», ενσωματώνονται σε μια αιώνια λούπα που στριφογυρίζει στο ανθρώπινο μυαλό. Οι επιτυχίες του ΜΙΚΑ είναι τόσο πιασάρικες και οι live εμφανίσεις του τόσο ψυχαγωτικές που κάθε συναυλία του μετατρέπεται σε ένα λαμπερό, χορευτικό πάρτυ διαχέοντας περισσότερα χρώματα από όσα χωρούν στο ουράνιο τόξο.

Rockwave Nights - Οpeth

  • Metal

Oι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal θα μοιραστούν τη σκηνή με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive Leprous. Ένα ψυχεδελικό τρενάκι τρόμου που δραπετεύει από τη φλόγα της καταδίκης στις ήπιες νότες του Damnation, επιταχύνοντας όσο πλησιάζει το εφιαλτικό σκηνικό του Blackwater Park φτάνοντας στο σημείο της λύτρωσης υπό τον πολυτάραχο ήχο του Deliverance. Η λατρεία και το πάθος τους για τον ήχο της δεκαετίας του '70 μεταφόρφωσαν τους Οpeth σε ένα μουσικό πολυεργαλείο που διακρίνεται από progressive μέταλ, folk και blues ακούσματα και μουσικές ενορχηστρώσεις δύσκολες στην περίπλοκη απλότητά τους και πολυμήχανες στην ικανότητά τους να γοητεύουν με απολαυστικές, στοχαστικές μελωδίες.

Rockwave Nights - Πυξ Λαξ

  • Ελληνική

Μία ημέρα αγότερα, οι διαχρονικοί Πυξ Λαξ επιστρέφουν με δύναμη απ’ τα παλιά, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Η συναυλία τους έρχεται να αποδείξει γιατί τα τραγούδια τους αντέχουν στο χρόνο και οι ίδιοι παραμένουν σταθερά από το ’89 ένα από τα αγαπημένα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα του ελληνικού κοινού.

Rockwave Nights - Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Ελληνική

Έρχεται για μια ηλεκτρική γιορτή με την ιστορική μπάντα του, που επανενώθηκε πρόσφατα. Σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album «Εκτός τόπου και χρόνου», οι σπουδαίοι μουσικοί ανεβαίνουν και πάλι παρέα στον Λυκαβηττό.

Rockwave Nights - Raining Pleasure

  • Rock-pop-folk

Το αγγλόφωνο συγκρότημα των Vassilikos, X-Jeremy και Jay επανενώνεται έπειτα από 14 χρόνια για μια επετειακή βραδιά που το κοινό περίμενε για καιρό.

Rockwave Nights - Χατ Τρικ

  • punk

Το καταραμένο τρίο από τη Θεσσαλονίκη υπόσχεται μια ροκ εν ρολ εμπειρία «βγαλμένη από την κόλαση». Το Rockwave υποδέχεται τους Χατ Τρικ που αν και μετράνε κάτι λιγότερο από μια εικοσαετία, και έχουν τον πιο φάλτσο τραγουδιστή, τον πιο ξεκούρδιστο κιθαρίστα και έναν ντράμερ, είναι κάτι παραπάνω από μια punk rock μπάντα.

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Λόφος Λυκαβηττού
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Πιλοτικό Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής" της ΚΟΑ στις Σπέτσες

Πρόκειται για ένα 10ημέρο εντατικών masterclasses με την υπογραφή του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού και του συνθέτη Γιάννη Κυριακίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

Πολλές δυνατότητες και υποσχέσεις από Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ και Μιχάλη Οικονόμου

Με τη συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, που παραδοσιακά προσφέρει κάθε χρόνο στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ολοκλήρωσε τις προάλλες η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ την τρέχουσα καλλιτεχνική σεζόν.

Ο Σάκης Ρουβάς μάς δίνει ραντεβού στο θέατρο Άλσος

Ο αγαπημένος Έλληνας σταρ θα μας χαρίσει ένα βράδυ με πολύ κέφι, χορό και τις τεράστιες επιτυχίες του από την πλούσια προσωπική του διαδρομή.

"Voés Festival 2024": Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια

Το φεστιβάλ καλωσορίζει καλλιτέχνες ορόσημα για όλες τις γενιές, φαγητό που θα μαγέψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και δράσεις/εργαστήρια που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα συλλογικότητας.

Ο Παύλος Παυλίδης στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Ο αγαπημένος ερμηνευτής επιστρέφε​ι στην πόλη μετά τις δύο sold out συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία της Σχολής Σπετσών συγκεντρώνει νέους μουσικούς απ' όλο τον κόσμο

Το πρόγραμμα της M.A.A.K.Σ.Σ. διαρκεί 10 ημέρες, και περιλαμβάνει μία σειρά από masterclasses υψηλού επιπέδου για επτά κλασικά μουσικά όργανα.

1ο Plastiras Lake Festival: Ένα τριήμερο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Λίμνη Πλαστήρα

Δυνατές συναυλίες σε ένα stage δίπλα στο νερό, πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες στη φύση, περιηγήσεις στα γύρω χωριά και ατελείωτες ώρες δράσης.