Jain: Ποια είναι η δημιουργός του εθιστικού ραδιοφωνικού hit της χρονιάς;

Εν αναμονή της τρίτης μέρας του Release Athens 2024 με headliner τον Parov Stelar (15/6), γνωρίζουμε καλύτερα τo ποπ φαινόμενο από τη Γαλλία.

Jain

Γίνονται κουραστικά τα περισσότερα από τα mega hits που τρεντάρουν -αρχικά στα social πλέον, και ακολούθως- στα ερτζιανά εξαιτίας της εμμονικής σχεδόν επανάληψης τους και της εκάστοτε "λίστας" που ανακυκλώνουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί κατά καιρούς. Τώρα αν κάτι καταφέρει να μην "καεί" από την παραπάνω κατάχρηση πρέπει να αποτελεί μια νεα πρόταση από μόνο του και σε αυτή την κατηγορία φαίνεται να ανήκει και η μουσική της Jain, τoυ ποπ φαινόμενου των τελευταίων χρόνων και δημιουργού των super hits "Makeba”, "Come”, "Alright”. Ποια είναι όμως η Γαλλίδα τραγουδίστρια και παραγωγός που με το πολυπολιτισμικό στυλ της έφερε κάτι τελείως φρέσκο στον σημερινό ήχο;

Η τρίτη μέρα του Release Athens 2024 φέρνει στην Αθήνα, το Σάββατο 15 Ιουνίου, το τρίο των Telenova από την Αυστραλία και τη Γαλλίδα Jain στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα. Headliner της Πλατείας Νερού εκείνο το βράδυ δεν είναι άλλος από τον Αυστριακό βασιλιά του electro-swing Parov Stelar, που έρχεται με την κεφάτη παρέα του, για το κλασικό χορευτικό ραντεβού του καλοκαιριού. 

Jain

Η Jain μεγάλωσε στο Dubai, το Abu Dhabi και το Congo και από καθεμιά από τις ιδιαίτερες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρες καθεμιάς περιοχής από αυτές κράτησε εκείνα τα κομμάτια που συνέθεσαν τελικά την πολύπλευρη ηχητική της ταυτότητα. Το κολάζ αραβικών μοτίβων, αφρικανικών ρυθμών και ηλεκτρονικής μουσικής με στίχο που εκφράζει τις αστικές ανησυχίες και την πολιτική ευαισθητοποίηση της παραγωγού βρήκε κατευθείαν ένα φανατικό κοινό που λάτρεψε το ντεμπούτο της, "Zanaka” (2016) αλλά και τη sophomore κυκλοφορία της "Souldier”, έναν από τους πιο επιτυχημένους δίσκους της χρονιάς του 2018. Το τρίτο studio album της, με τίτλο "Fool” (2023) και έντονη χορευτική διάθεση με σύγχρονη pop αισθητική του σήμερα, είναι η δουλειά που την φέρνει στο Release Athens 2024. Εν αναμονή της παρθενικής της εμφάνισης στα μέρη μας γνωρίζουμε καλύτερα την Jain μέσα από τα πιο εθιστικά radio hits που ακούσαμε τα τελευταία χρόνια.

1. "Makeba"

2. "Come"

3. "Cosmic Love"

4. "The Fool"

5. "Alright"

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens 2024 - Parov Stelar

  • Φεστιβάλ

Ο διάσημος Αυστριακός μουσικός και παραγωγός, που τόσο έχει αγαπηθεί στη χώρα μας, έρχεται μαζί με την Jain και τους Telenova, την πιο χορευτική βραδιά του φετινού καλοκαιριού. Ο Marcus Fuereder, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Parov Stelar, με τον αλάνθαστο συνδυασμό ηλεκτρονικών dance ήχων με jazz και swing samples που ο ίδιος πρωτοπαρουσίασε, έχει εξασφαλίσει μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο της μουσικής, παγκοσμίως. Γνώρισε την καταξίωση από τις πρώτες του κυκλοφορίες, στις αρχές των 00s, και τα τελευταία 20 χρόνια έχει καταγράψει μια σπουδαία πορεία, με αμέτρητα hits και sold-out εμφανίσεις στους πιο εμβληματικούς χώρους του κόσμου. Ταυτόχρονα, εξελίχθηκε και σε έναν από τους πιο αξιόπιστους και περιζήτητους remixers της σκηνής, συνεργαζόμενος με ονόματα από ολόκληρο το μουσικό φάσμα - όπως οι Tony Bennett, Lady Gaga, Lana Del Rey, Bryan Ferry, μεταξύ πολλών άλλων.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.