Εικόνες και εντυπώσεις από την εκρηκτική πρεμιέρα του Release Athens 2024 με The Offspring

25 κλικ από την επιστροφή μας στην Πλατεία Νερού για το Release Athens 2024 και ένα νοσταλγικό line-up, βγαλμένο από τις πιο 90s punk φαντασιώσεις.

Release Athens 2024

Σε μεγάλα κέφια βρήκε το κοινό της Αθήνας η πρώτη ημέρα επιστροφής στην Πλατεία Νερού, την Κυριακή 9 Ιουνίου, για την έναρξη του Release Athens με αφορμή ένα νοσταλγικό line-up, βγαλμένο κατευθείαν από τις 90s punk φαντασιώσεις. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε τι κύματα καύσωνα θα φέρει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, το sold out ΟΑΚΑ που φιλοξενούσε για δεύτερη μέρα τους Coldplay αλλά και το γεγονός ότι η πρεμιέρα του φεστιβάλ συνέπεσε με τις Ευρωεκλογές, η Πλατεία γέμισε με κόσμο που ήρθε από νωρίς, με τις απαραίτητες βεντάλιες και καπέλα, για να ακούσει το ακούραστο punk rock σχήμα των The Overjoyed. Οι Αθηναίοι όργωσαν τo stage του Release για να δώσουν τη σκυτάλη στο τρίο του Danko Jones από τον Καναδά, που πραγματοποίησε το ελληνικό του ντεμπούτο επιβεβαιώνοντας τη φήμη μιας πραγματικής live μπάντας σε ένα απολαυστικό set με στάσεις στο σύνολο της δισκογραφίας τους. 

Πλατεία Νερού

Διαβάστε Επίσης

Λίγο πριν τις 9, οι Βρετανοί The Subways εμφανίστηκαν στη σκηνή με ξεκάθαρες διαθέσεις να ροκάρουν μέχρι τελικής πτώσης και εμφανώς χαρούμενοι που έπαιζαν στην Αθήνα και σε μια τόσο όμορφη τοποθεσία. Με αφετηρία το "Oh Yeah", και πατώντας γκάζια σε ένα εκρηκτικό "We Don't Need Money to Have a Good Time" ο Billy Lunn ξεκίνησε ένα αληθινό πάρε-δώσε με το κοινό που στην τοποθέτηση του για την επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξίας με το "Influencer Killed the Rock Star" και τους χαιρετισμούς του στις παλαιστινιακές σημαίες έγινε ένα με τον παθιασμένο frontman. Την ίδια φλόγα θαυμάσαμε και στη Charlotte Cooper (μπάσο, φωνητικά). Ακόμη κι αν μπορούσες να καταλάβεις ότι οι Βρετανοί τα έδιναν όλα on stage από το πρώτο λεπτο, κρατούσαν κι άλλους άσσους στο μανίκι, καθώς έκλεισαν με μια "ελληνική" βερσιόν του "Rock ‘N’ Roll Queen” πριν ο Billy Lynn εκτοξευθεί από τη σκηνή για ένα crowd surfing.

Πλατεία Νερού

Διαβάστε Επίσης

Μέχρι τη στιγμή που οι βασιλιάδες του rock n' roll, όπως τους προλόγισαν οι Subways, ανέβηκαν στο stage η Πλατεία Νερού είχε γεμίσει πια για τα καλά. Οι Offspring, που είχαν να φανούν στα μέρη μας περισσότερο από μια δεκαττία βγήκαν αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι παραμένουν μια από τις πλέον θρυλικές μπάντες του αμερικάνικου punk rock, 40 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους. Από το εναρκτήριο "Come Out Play” μέχρι το καταιγιστικό φινάλε με το super hit "Self Esteem”, δεκαεφτά τραγούδια στο σύνολο και σχεδόν δύο ώρες συνολικά, μας μετέφεραν στα 90s του alternative ήχου και στην εφηβική punk φάση, από την οποία λίγο πολύ έχουμε περάσει όλοι. Έπαιξαν τραγούδια από όλη την πορεία τους με έμφαση στα greates hits της δισκογραφίας τους, όπως τα "Want You Bad”, "Bad Habit” και "Pretty Fly (For A White Guy) αλλά και μια τολμηρή διασκευή στο "Blitzkrieg Bop” των Ramones. Δεν γίνεται να μην αναγνωρίσει κανείς ότι Dexter Holland και Noodles άφησαν το κοινό του Release Athens αφενός συγκινημένο και αφετέρου να θέλει κι άλλο.

Η πρώτη μέρα του Release Athens 2024 μέσα από 25 κλικ

Overjoyed

Danko Jones

Danko Jones

Release

The Subways

The Subways

Πλατεία Νερού

The Subways

subways

Offspring

Offspring

Offspring

Offspring

Offspring

Offspring

Offspring

Offspring

Offspring

The Offspring

Offspring

The Offspring

The Offspring

The Offspring

The Offspring

Offspring

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens 2024 - The Offspring & The Subways

  • Rock-pop-folk

Mία από τις πιο επιτυχημένες punk rock μπάντες όλων των εποχών, με απήχηση σε ολόκληρο το φάσμα των φίλων της rock’n’roll μουσικής, επιστρέφουν μετά από 15 χρόνια στην Αθήνα για την πιο δυναμική βραδιά του φετινού καλοκαιριού. Μαζί τους οι The Subways και οι Danko Jone. Τη βραδιά ανοίγουν οι Αθηναίοι punk rockers, The Overjoyed. Οι The Offspring δημιουργήθηκαν το 1984 στην Καλιφόρνια και αποτέλεσαν ένα από τα συγκροτήματα που αναζωογόνησαν το ενδιαφέρον του κοινού για το punk στα 90s. Κύριος λόγος η κυκλοφορία του αξεπέραστου “Smash” (1994) στην Epitaph Records, το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει τις 11 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, αποτελώντας μέχρι σήμερα το εμπορικότερο album ανεξάρτητης εταιρείας στην ιστορία της μουσικής, ενώ τα singles “Come Out And Play”, “Self Esteem” και “Gotta Get Away” εξελίχθηκαν σε διαχρονικούς ύμνους μιας ολόκληρης γενιάς και σφράγισαν τη θέση της μπάντας στην κορυφή του μουσικού στερεώματος.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.

Οι Duran Duran υποδέχονται τον JC Stewart στο Release Athens 2024

Η διασκευή του στο "I’ll Be There For You", της θρυλικής σειράς "Friends", έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και τον ανέδειξε σε έναν ανερχόμενο τραγουδοποιό.

Ο δικός μας σοφός, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με Αλκίνοο Ιωαννίδη και την ιστορική μπάντα του στον Λυκαβηττό, είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες κοινές τους εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album "Εκτός τόπου και χρόνου". Άλλη μια βραδιά με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, και τη δύναμη της μουσικής και του λόγου του Αλκίνοου. Άραγε τον ακούει κανείς;

Μπορεί μια playlist με nature sounds από την Greenpeace να βοηθήσει τη φύση;

Η Greenpeace έφτιαξε την ιδανική, natured themed playlist για να αποδράσουμε από το άγχος της καθημερινότητας.