Έφυγε από τη ζωή ο Eric Carmen των Raspberries

Eric Carmen

O Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και κιμπορντίστρας Eric Carmen, που έγινε γνωστός ως frontman των Raspberries αλλά κι από τη solo μουσική καριέρα του έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, σε ηλικία 74 ετών. Γνώρισε τεράστια επιτυχία με το single του "All By Myself" (που αργότερα διασκεύασε η Celine Dion), το 1975. Για το διεθνές hit, που έγινε No 2 στις ΗΠΑ και Νο 12 στη Βρεατνία δανείστηκε τη μελωδία από το Δεύτερο Κονσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Αντίστοιχη δημοφιλία γνώρισαν και επόμενες δουλειές του όπως οι επιτυχίες "She Did It" (1977), "Change of Heart" (1978), και φυσικά το "Hungry Eyes" (1987), το θρυλικό κινηματογραφικό soundtrack του "Dirty Dancing". Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε γράψει και το "Almost Paradise" για άλλο ένα κλασικό φιλμ των 90s, το "Footloose".

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του Amy Carmen, στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη: "Με τρομερή θλίψη μοιραζόμαστε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Eric Carmen. Ο γλυκός, τρυφερός και ταλαντούχος Eric μας πέθανε στον ύπνο του, το σαββατοκύριακο. Του έδινε μεγάλη χαρά να ξέρει ότι για δεκαετίες, η μουσική του άγγιξε πάρα πολλούς και θα είναι αυτή είναι η κληρονομιά του. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας, καθώς θρηνούμε την τεράστια απώλειά μας. Η αγάπη είναι το μόνο που έχει σημασία… Πιστή και για πάντα, Amy".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.