Κώστα Κωνσταντινίδη, ποια είναι τα επόμενα βήματα για τους Mother of Millions;

Οι Αθηναίοι prog metallers ολοκληρώνουν το ευρωπαϊκό τουρ τους με μια μεγάλη συναυλία στο «Gagarin 205», λίγο πριν μπουν στο στούντιο για την ηχογράφηση του 4ου άλμπουμ τους.

Mother of Millions

Οι Mother of Millions, με 3 full albums ήδη στο ενεργητικό τους και λίγο πριν την κυκλοφορία της επόμενης δουλειάς τους, επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο headline shows, τερματίζοντας τον ευρωπαϊκό τους περίπατο, για το 2023, και κλείνοντας τον κύκλο προώθησης του τελευταίου EP τους. Το "Orbit" (2022) άλλωστε  ήρθε να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση του συγκροτήματος, μετά και την απώλεια του κιμπορντίστα και φίλου του συγκροτήματος Μάκη Τσαμκόσογλου. Ο κιθαρίστας των MoM, Κώστας Κωνσταντινίδης, μιλάει στο "α" για τη "νέα πνοή" δημιουργικότητας που έφερε η επιστροφή τους στο στούντιο, τις εντυπώσεις από το ευρωπαϊκό τουρ που μόλις ολοκλήρωσαν αλλά και όσα ετοιμάζουν για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και το κοινό του "Gagarin 205".

Επιστρέφετε για δύο συναυλίες στην Ελλάδα για να ολοκληρώσετε το ευρωπαϊκό τουρ σας. Πώς πήγε αυτό;
Η επιστροφή είναι πάντα η δύσκολη υπόθεση. Θέλουμε να το σκεφτόμαστε ώς άνω τελεία, να υπάρχει συνέχεια η νοητή υπόσχεση πως ξαναφεύγουμε. Το ίδιο το τουρ -με όλες του τις δυσκολίες που πάντα υπάρχουν- πήγε πολύ καλά. Ήταν και μια δοκιμασία για εμάς, αφού ήταν το πρώτο μας λίγο πιο εκτενές headline tour, με 10 ημερομηνίες εκτός Ελλάδος. Υπήρχαν τα highlights, αλλά και κάποια πιο αδύναμα dates, παράμετροι που υπολογίζονται ήδη στο σχεδιασμό του επόμενου.  
 
Ποιες ήταν οι αντιδράσεις στο νέο υλικό σας;
Η αποδοχή του Orbit μας έδωσε αρκετή ώθηση η αλήθεια είναι. Τις αντιδράσεις για ακόμα νεότερα κομμάτια θα τις διαπιστώσουμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παίξουμε για πρώτη φορά νέο υλικό. Στην περιοδεία προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στο Orbit και σε παλαιότερα τραγούδια μας, δεδομένου πως σε πολλά από τα μέρη ταξιδέψαμε για πρώτη φορά.

Πώς σας βρήκε η ηχογράφηση του "Orbit" (2022);
Με βάση όλα όσα είχαν προηγηθεί, θα μπορούσα να σου πω πως μας βρήκε "εξαντλημένους”, αλλά νομίζω η πιο σωστή φράση είναι με "νέα πνοή”. Μιας κι έχει περάσει λίγος καιρός, κι αφαιρώντας από τη συζήτηση το περιεχόμενο του EP και τη συναισθηματική μας κατάσταση εκείνο το διάστημα, υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μας μια αδημονία για την επιστροφή στο στούντιο. Η δημιουργία του "Orbit" ήταν η ορμή που χρειαζόμασταν, ένα τελευταίο σπρώξιμο για να επανέλθουμε σε όλες τις διαδικασίες του συγκροτήματος, τη σύνθεση, την ηχογράφηση, την κυκλοφορία και φυσικά στις συναυλίες.

Σε ποια νέα ηχητικά μονοπάτια βρεθήκατε για τη δημιουργία αυτού του EP;
Η νέα προσέγγιση ξεκίνησε επί της ουσίας με το ομότιτλο τραγούδι του EP κι ακολούθησε η διασκευή στο "No Light, No Light” της Florence Welch. Νομίζω πως σκλήραναν αρκετά οι κιθάρες, ενώ απέκτησαν κι έναν κάπως πιο gritty ήχο -με μια ματιά στα 80s- και τα synths. Ενώ νιώθω πως η songwriting ματιά μας ωριμάζει, σε σχέση κυρίως με την αντίληψη των συστατικών της μουσικής μας. Συνεχίζουμε να εξερευνούμε αυτήν την αισθητική και στα επερχόμενα. 

Τι να περιμένουμε από εσάς τώρα δισκογραφικά;
Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε τις ηχογραφήσεις για τον 4ο full-length δίσκο μας, για τον οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη νέα χρονιά.

Mother of Millions

Ποια είναι τα επόμενα βήματα των Mother of Millions για το μέλλον;
Ο covid ήταν ένα σημαντικό ταρακούνημα σε σχέση με τη μακροχρόνια διαμόρφωση προγράμματος και σχεδιασμού βημάτων. Τα σχέδια μας είναι για το άμεσο μέλλον, κι έχουν κυρίως να κάνουν με τις κυκλοφορίες και τα lives των επόμενων δύο χρόνων. Το σίγουρο είναι πως θέλουμε να είμαστε αρκετά απασχολημένοι. 

Τι έχετε ετοιμάσει για το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου και το κοινό του Gagarin;
Ένα πλήρες set-list που περιλαμβάνει υλικό από όλους μας τους δίσκους, ενώ κλείνει το μάτι σχετικά με όσα έρχονται.

Αυτή τη φορά ενώνετε δυνάμεις με τους we.own.the.sky. Πώς σας φαίνεται η μουσική τους;
Τους we.own.the.sky τους εκτιμούμε ιδιαίτερα, εδώ και χρόνια, για την ποιότητα της μουσικής τους και για τη συνολική αισθητική τους πρόταση. Ψάχναμε αρκετό καιρό την ευκαιρία κι ήρθε επιτέλους η στιγμή για ένα κοινό live στην πόλη μας. 

Πως βλέπετε γενικά τα progressive πράγματα στην εγχώρια σκηνή σήμερα; Τι έχει αλλάξει από όταν ξεκινήσατε;
Είναι όλα αρκετά πιο συγκροτημένα νομίζω. Αυτή είναι μια σαφής αλλαγή. Σε σχέση και με την αναβαθμισμένη οργανωτική κατάσταση όλων των συναφών επαγγελμάτων που δουλεύουν στη σκηνή, αλλά και σε σχέση με το όραμα του κάθε συγκροτήματος που είναι πιο ολοκληρωμένο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές της παρουσίασης του.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Mother of Millions

  • Rock-pop-folk

Οι Αθηναίοι prog rock/metallers ολοκληρώνουν το ευρωπαικό τουρ τους με μια μεγάλη συναυλία και υλικό από την τελευταία δουλειά τους «Orbit» (2023). Με 3 full albums, το ένα καλύτερο από το άλλο, και μία δεόντως ποιοτική παρουσία σε κάθε επίπεδο, οι Mother of Millions δικαιωματικά έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα του prog ήχου στη χώρα μας, αλλά και μία άκρως υπολογίσιμη δύναμη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι αποθεωτικές κριτικές του μουσικού τύπου, η εξωστρεφής συναυλιακή τους παρουσία, που συχνά τους οδηγεί σε εμφανίσεις εκτός συνόρων, οι συμμετοχές τους σε σημαντικά φεστιβάλ του ήχου, αλλά και η on-stage συνύπαρξή τους με κορυφαία ονόματα όπως οι Leprous και Devin Townsend, αποτελούν μόνο μερικά από τα πειστήρια, ενώ όσοι έχουν παραβρεθεί σε κάποια συναυλία τους, μιλάνε για ένα από τα πιο καθηλωτικά live shows που θα συναντήσεις εκεί έξω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.