Ο νεοϋορκέζικος παλμός της τζαζ χτυπά στο "Half Note"

Η Rachel Z κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα με τον Mino Cinelu και τον Jon Toscano στο πλευρό της.

Rachel Z

Την καρδιά και τον παλμό της κορυφαίας νεοϋορκέζικης jazz φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Half Note Jazz Club, από τις 4 έως και τις 7 Νοεμβρίου, η Rachel Z και ο Omar Hakim συνοδευόμενοι από τον υπέροχο Jon Toscano στο μπάσο, που έρχονται με το "Sensual Tour Trio".

Rachel Z

H Rachel Z είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα της μουσικής και μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες performer. Η βιρτουόζος πιανίστρια και keyboardist από την Ν.Υόρκη, που συνεργάστηκε με τον Peter Gabriel, τους Steps Ahead, τον Wayne Shorter κα. έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σαν leader. Μαζί της ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ όλων των εποχών και σύζυγός της, o Omar Hakim. Είναι ο θρυλικός τελευταίος jazz & fusion ντράμερ των Weather Report, που συνήρπασε την rock και pop σκηνή και συνεργάστηκε δείχνοντας νέους μουσικούς δρόμους, στον Bowie, τον Sting, την Madonna, τον M. Jackson,  τον Springsteen, τον Richie, την Celine Dion. Την Rachel και τον Omar πλαισιώνει ο παλιός συνεργάτης τους, o μοναδικός Jon Toscano στο μπάσο. 

Αυθεντικό παιδί της Ν. Υόρκης η Rachel Nicolazzo, μπήκε από μικρή στη μουσική, με μαθήματα τραγουδιού και πιάνου. Ανακάλυψε την τζαζ χρόνια, ακούγοντας τον δίσκο "Miles Smiles" του Miles Davis. To 1988 με τον συμφοιτητή της σαξοφωνίστα Najee συνέθεσε το χρυσό δίσκο "Tokyo Blue” που πήρε Grammy. Πολύ σύντομα κλήθηκε να γίνει μέλος της fusion μπάντας των Steps Ahead του Mike Maineri, από τον οποίο πείστηκε να αλλάξει το όνομά της σε Rachel Z. Το 1993 έκανε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με το άλμπουμ "Trust the universe” κι αργότερα με το ταλέντο της συγκίνησε τον θρύλο Wayne Shorter,  που το 94’ της ανέθεσε τις ενορχηστρώσεις στις συνθέσεις του. Με αυτήν στον δίσκο του Shorter "High Life”, απέσπασε το Grammy για καλύτερο άλμπουμ της σύγχρονης τζαζ και η "à la McCoy” τεχνική της ξεχώριζε. To 2002, ο Peter Gabriel επέλεξε την Rachel, ως μέλος της μπάντας του για 3 χρόνια και περιόδευσε τον κόσμο μαζί του. Από το 2010 με τον Omar Hakim, δημιούργησαν το περίφημο "The Trio of OZ”  & περιόδευσαν στον κόσμο. Φέτος, μετά από 12 προσωπικά άλμπουμ, η Rachel Z  αποφασίζει να κάνει την δική της "Sensual ” tour υποστηρίζοντας τον νέο της ομότιτλο δίσκο, με τον ίδιο τον Omar, στην μπάντα της. Ο master των ρυθμών και των άπειρων ηχογραφήσεων Hakim,  που άρχισε να παίζει στα 10 μόλις χρόνια του στην μπάντα του τρομπονίστα  Ellington πατέρα του, έφτασε να θαυμάζεται στα στάδια του κόσμου μ’ όλους τους pop, rock και funk stars. Πιθανότατα να είναι ο ντράμερ σε μια τυχαία ηχογράφηση που ακούει κανείς στο ραδιόφωνο μια οποιαδήποτε μέρα, αφού έπαιξε με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής. Στα 55 χρόνια καριέρας του(!) ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με Dire Straits, Mariah Carey, Miles Davis, Marcus Miller, Ramsey Lewis, Herbie Hancock, Chic. Είναι ο ντράμερ στην επιτυχία του Bowie "Let’s dance”.  

Προπώληση εισιτηρίων more.com.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Αννα Βίσση "προτιμά"... το Καλλιμάρμαρο

Γιορτάζει με ακόμα περισσότερο κόσμο μισό αιώνα επιτυχημένης μουσικής διαδρομής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2024

Sani Festival 2024: Έκλεισε τη σεζόν με χορούς, ξεσηκωμένο από τις κιθάρες των Gipsy Kings

Το διεθνές κοινό που έδωσε το παρών στον ειδυλλιακό λόφο, κάτω από τον βυζαντινό πύργο, δεν έμεινε περιορισμένο στα καθίσματά του ακούγοντας τα τσιγγάνικα καλέσματα του γκρουπ του Tonino Baliardo –το οποίο εντυπωσίασε ακόμα και δίχως τον αυθεντικό του τραγουδιστή.

"Ραντεβού στο Κύτταρο": Ένα βιβλίο με τον δικό του μικρό θρύλο

Αφού αναζητήθηκε επίμονα στα παλαιοβιβλιοπωλεία από τους πιο ανήσυχους ανάμεσα στους μουσικόφιλους του 21ου αιώνα, το εξαντλημένο εδώ και χρόνια πόνημα του Φώντα Τρούσα για την ελληνική ποπ & ροκ δισκογραφία επέστρεψε στο προσκήνιο, μέσω μιας γενναία εμπλουτισμένης επανέκδοσης.

Η επιστροφή του "Ρεμπέτικου": το έργο-σταθμός του Σταύρου Ξαρχάκου ζωντανεύει ξανά στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επαναφέρει το θρυλικό "Ρεμπέτικο" για μία νύχτα γεμάτη μουσική παιδεία.

Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers και Snoop Dogg "σφυρίζουν" τη λήξη της Ολυμπιάδας του Παρισιού

Συναυλία-έκπληξη στην τελετή λήξης της φετινής Ολυμπιάδας, στην οποία θα γίνει και η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στη δήμαρχο του Λος Άντζελες.

Πυξ Λαξ Live στο Άστρος

Μια βραδιά γεμάτη καλοκαίρι και ελληνικό ροκ.

Εμβαθύνοντας στη μουσική με τη "Φιλαρμόνια": συναυλίες με σπάνια έργα και σολίστ επιπέδου (Τροχόπουλος, Χατζηνικολάου, Μαραγκού)

Τη σταθερή και ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη πορεία της διατήρησε μέσα στην καλλιτεχνική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η "Φιλαρμόνια" Ορχήστρα Αθηνών.