"Incantations": Ένα μουσικό ταξίδι εμβάθυνσης με τις Αδελφές Βουγιουκλή και τις Exotica Lunatica

Το "Incantations" είναι ένα σημείο συνάντησης διαφόρων γυναικών καλλιτεχνών που δημιουργούν ένα ταξίδι εμβάθυνσης αποτελούμενο από μυστηριώδεις μελωδίες, υπνωτιστικούς ήχους, κινούμενα σώματα και οπτικές αισθήσεις.

Incantations

Το "Incantations" είναι ένα σημείο συνάντησης διαφόρων γυναικών καλλιτεχνών που δημιουργούν ένα ταξίδι εμβάθυνσης αποτελούμενο από μυστηριώδεις μελωδίες, υπνωτιστικούς ήχους, κινούμενα σώματα και οπτικές αισθήσεις. Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου η νύχτα θα εξελιχθεί σε ένα πολυφωνικό τελετουργικό, στο οποίο performances των αδελφών Βουγιουκλή και Exotica Lunatica θα λάβουν χώρα στο συλλογικό χώρο του θεάτρου PLYFA στo Βοτανικό.

Αδελφές Βουγιουκλή

Γεννημένες και μεγαλωμένες στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Ξάνθης, στα βορειοανατολικά της Ελλάδας, οι αδελφές έχουν σε λιγότερο από έναν δεκαετή χρόνο κατακτήσει την τοπική μουσική σκηνή. Η μουσική τους τέχνη φέρνει αρμονία και παράδοση. Ερμηνεύοντας πάνω από 20 γλώσσες, οι δύο κοπέλες αναζητούν έμπνευση και εκπαίδευση στην παράδοση, απορροφώντας τη μουσική "σοφία" του παρελθόντος, προσθέτοντας την δική τους καλλιτεχνική υπογραφή και παράγοντας τελικά ένα ξεχωριστό δημιουργικό αποτέλεσμα. Είτε πρόκειται για τα fado της Πορτογαλίας, τις ιρλανδικές μπαλάντες , το ισχυρό αμερικανικό μπλουζ ή τα παθιασμένα τραγούδια της νότιας Ιταλίας, οι αδελφές Βουγιουκλή καταφέρνουν, χάρη στις εκτεταμένες κλασικές τους σπουδές, να παρουσιάσουν μια εξειδικευμένη εκτέλεση.

Facebook, Instagram

Exotica Lunatica

Οι Exotica Lunatica είναι ένα γαλλοελληνικό μουσικό ντουέτο που αποτελείται από τις Ελεάννα Κωνστάντα και Daphné Hejebri και δημιουργήθηκε μετά την εκρηκτική συνάντηση των δύο πολύ ξεχωριστών καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων τους. Το έργο τους είναι μια πρόσκληση για ταξίδι, για να ανακαλυφθούν πολλοί διαφορετικοί ορίζοντες που συνυπάρχουν σε αρμονία και εμπλουτίζονται από την ποικιλομορφία τους. Με μια ισχυρή τεχνική μουσική βάση και προερχόμενο από διάφορες ρίζες, αυτό το ντουέτο παράγει εθνοτική και βαθιά πολυφωνική μουσική που προέρχεται από φυσικούς ήχους, ενσωματώνοντας κλασικά στοιχεία και συνδυάζοντας τα με διάφορα σύγχρονα υλικά. Έμπνευσή τους διάφορα θέματα: όπως οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, η ύλη, οι αισθήσεις, η υπερβατικότητα, η θηλυκότητα καθώς και πιο δεσμευτικά κοινωνικοπολιτικά θέματα, αυτό το ντουέτο μας μεταφέρει μέσα από ένα μυστηριώδες, μεταφυσικό, ερωτικό και κοσμικό ηχοτόπιο.

Facebook, Instagram

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.