Η Λένα Πλάτωνος σε μία συναυλία εφ' όλης της ύλης στον Κήπο του Μεγάρου

Μαζί της στο Μέγαρο Μουσικής, η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, οι Σαβίνα Γιαννάτου και Γιάννης Παλαμίδας, με καλεσμένους τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Κωνσταντίνο Βήτα.

Λένα Πλάτωνος

Η Λένα Πλάτωνος μάς προσκαλεί σε μία βραδιά μυσταγωγίας την Παρασκευή 7 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου (9 μ.μ.). Μία συναυλία εφ' όλης της ύλης, από το "Σαμποτάζ", την "Λιλιπούπολη" και τις "Μάσκες Ηλίου" έως τις μελοποιήσεις της στα ποιήματα του Καβάφη και του Καρυωτάκη καθώς και τραγούδια από την αναμενόμενη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Εννέα στο φως".

Παρέα με την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, παρουσιάζουν μέρος από τις λυρικές αφηγήσεις και τα διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου (παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2022 στο Μουσείο της Ακρόπολης και, στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2022 στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την πολιτιστική πρωτεύουσα), ενώ η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γιάννης Παλαμίδας θα μας ταξιδέψουν στα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια της δημιουργού από την πλούσια δισκογραφική της πορεία.

Μαρία Φαραντούρη
© Γιάννης Μαργετουσάκης
Μαρία Φαραντούρη

Καλεσμένοι της, η σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη, που φωτίζει με τον δικό της τρόπο τις δημιουργίες της Πλάτωνος και ο Κωνσταντίνος Βήτα ο οποίος συναντά και τιμά μία από τις πιο σημαντικές επιρροές του. Η Λένα Πλάτωνος θα έχει μαζί της μία εξαιρετική ομάδα μουσικών και τεχνικών αποτελούμενη από τους Στέργιο Τσιρλιάγκο (ενορχήστρωση, πλήκτρα, sound design, programming), Μιχάλη Παπαπέτρου (πλήκτρα, διεύθυνση συνόλου στο μέρος των έργων των αρχαίων ποιητριών), Βαχάν Γκαλστιάν (πνευστά), Μιχάλη Πορφύρη (τσέλο), Γιάννη Παξεβάνη (ηχοληψία).

Τιμή εισιτηρίου: 15€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κήπος του Μεγάρου

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sold out ο Slimane στο Παλλάς: Ανοίγει προπώληση για δεύτερη παράσταση

Εννέα μήνες προτού εμφανιστεί στην Αθήνα, όλα τα εισιτήρια για την πολυναμαενόμενη συναυλία εξαντλήθηκαν σε 8 ώρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

"Πηνελόπη" του Φωρέ και "Μετζέ" του Σαμάρα στα "Ολύμπια": Σημαίνουσες συναυλιακές πρεμιέρες γαλλικών λυρικών έργων με ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο ιστορικής σημασίας παραγωγές γαλλικής όπερας με ελληνικό ενδιαφέρον απολαύσαμε το τελευταίο τρίμηνο στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

"Come Out And Play": Οι Offspring γιορτάζουν τα 40 ερχόμενοι στην Ελλάδα

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους και τρεις από τότε που άναψαν παγκόσμιες φωτιές με το "Smash", οι Καλιφορνέζοι καταφτάνουν στην Αθήνα με διάθεση για πάρτι (Κυριακή 9/6, Πλατεία Νερού), υποσχόμενοι εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό Release Athens Festival.

"Τόσκα": Η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου μουσικού θρίλερ

Η "Τόσκα" του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει, με εν μέρει νέα διανομή, για 4 παραστάσεις (1-2, 6 & 11 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, εγκαινιάζοντας το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα μέρες έμειναν για την έναρξη του Release Athens 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το αγαπημένο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει.

Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.

Maustetytöt: Γνωρίζουμε καλύτερα τη φινλανδική indie band από τα "Πεσμένα Φύλλα"

Οι αδελφές Karjalainen, που εμφανίζονται στην τελευταία ταινία του Άκι Καουρισμάκι έρχονται για μια συναυλία για σινεφίλ στο "Gazarte".