1o Aigio Music Festival: Το ραντεβού μας με τη διεθνή μουσική σκηνή, από 14 έως 23 Ιουλίου στο Aίγιο

Αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή της Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) παρουσιάζει φέτος το 1ο Aigio Music Festival.

Aigio Music Festival

Αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή της Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) παρουσιάζει φέτος το 1ο Aigio Music Festival, με καλλιτεχνικό σύμβουλο τον Θοδωρή Λεμπέση: ένα διεθνές φεστιβάλ μουσικής, που θα μας ταξιδέψει από την κλασική περίοδο ως τις παρυφές της σύγχρονης μουσικής, της μοντέρνας, αλλά και της τζαζ, από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου στο Αίγιο, μεταμορφώνοντας σημαντικά τοπόσημα της περιοχής σε πυρήνες μιας μεγάλης γιορτής της μουσικής. 

​​​​​​aigio

Σπουδαίοι μουσικοί, πεπειραμένοι καθηγητές και επιδραστικές προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής δίνουν φέτος το ραντεβού τους στο Αίγιο, για μια σειρά συναυλιών, παραστάσεων, πολυθεαμάτων και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, που θα συνδέσουν τη λόγια και κλασική μουσική με τις σύγχρονες τάσεις, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την καλλιτεχνική ταυτότητα της πόλης. Παράλληλα, masterclasses, workshops και ομιλίες θα ξεδιπλώσουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του 1ου Aigio Music Festival: άκρως καταξιωμένοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρωθούν εδώ για να προσφέρουν μαθήματα μουσικής σε νέους και νέες, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός μουσικής σύνθεσης, στον οποίο ο επικρατέστερος θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το έργο του στο φεστιβάλ και να λάβει ένα συμβολικό χρηματικό ποσό ως επιβράβευση, θα είναι ένα ακόμα από τα highlights του 1ου Aigio Music Festival.  Από 14 έως 23 Ιουλίου, το ραντεβού μας με τη διεθνή μουσική είναι στο Αίγιο! 

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Aigio Music Festival

  • 14/07 "Τα πολλά πρόσωπα του κυρίου Κώστα Γιαννίδη" / θέατρο Γιώργος Παππάς
  • 16/07 Από τον κλασικισμό στον... Σκαλκώτα και τον Θεοδωράκη / θέατρο Γιώργος Παππάς 19/07 Συναυλία σύγχρονης μουσικής / Αρχαιολογικός χώρος Αιγείρας
  • 21/07 "Πορτρέτα γυναικών" Θέατρο και μουσική του Θοδωρή Λεμπέση / Αρχαιολογικός χώρος Αιγείρας
  • 22/07 "Rigoletto" Giuseppe Verdi / θέατρο Γιώργος Παππάς 23/07 Τελετή λήξης του φεστιβάλ / θέατρο Γιώργος Παππάς 

Μαθητικές συναυλίες

  • 15/07 Ορχήστρα νέων "Χωρίς Σύνορα" και Δημοτική παιδική νεανική χορωδία Αιγιαλείας της ΔΗΚΕΠΑ / Σκαλάκια Φιλοποίμενος 20/07 Παλαιός Λιμένας Αγίου - Φάρος
  • 23/07 Θέατρο Γιώργος Παππάς Συναυλίες μουσικών συνόλων των μαθητών της ακαδημίας των σεμιναρίων του Φεστιβάλ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.