Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd Gary Rossington

Το τελευταίο εν ζωή από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος έφυγε σε ηλικία 71 ετών.

Lynyrd Skynyrd: νοτιότερα του south

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Lynyrd Skynyrd, την Κυριακή 5 Μαρτίου, σε ηλικία 71 ετών. Τον θάνατο του Gary Rossington επιβεβαίωσαν με μια συγκινητική ανάρτηση τα νεότερα μέλη της μπάντας στο Facebook: "Με μεγάλη μας λύπη ενηρώνουμε ότι σήμερα χάσαμε τον αδελφό, φίλο, μέλος της οικογένειάς μας, τραγουδοποιό και κιθαρίστα Gary Rossington. Ο Gary είναι πλέον μαζί με τους Skynyrd αδελφούς του και την οικογένεια του στον παράδεισο και παίζει όμορφα, όπως πάντα έκανε.  Παρακαλούμε να έχετε τον Dale, τη Mary, την Annie και όλη την οικογένεια Rossington στις προσευχές σας και να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".  

Διαβάστε Επίσης

Ο Rossington ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος του αρχικού line up του θρυλικού Southern rock συγκροτήματος, από το 1964. Έχοντας επιβιώσει από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που ενέπνευσε το "That Smell”, ο κιθαρίστας επιβίωσε και από το αεροπορικό δυστύχημα που σκότωσε τους Ronnie Van Zant, Steve Gaines και Cassie Gaines, των Lynyrd Skynyrd. Οι Skynyrd διαλύθηκαν αλλά επασυνδέθηκαν το 1987 και συνέχισαν με αρκετές εναλλαγές στην σύνθεσή τους.

Ο Gary ήταν το μοναδικό μέλος που συμμετείχε στο σύνολο της δισκογραφίας της μπάντας. Αν και το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος (Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd)" περιλάμβανε πολλές επιτυχίες -βλ. "Tuesday's Gone", "Gimme Three Steps" και "Simple Man"—η πιο διάσημη συνεισφορά του Rossington στη δισκογραφία του Lynyrd Skynyrd ήταν η κιθάρα στο εννιάλεπτο "Free Bird". Συνυπογράφει μεταξύ άλλων μερικά από τα μεγαλύτερα hits των Skynyrd: "Sweet Home Alabama", "I Ain't The One", "Things Goin' On", "Don't Ask Me No Questions" και "Gimme Back My Bullets". Το 2004, αναδείχθηκαν στο #95 της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες/σχήματα όλων των εποχών του Rolling Stone και το 2006 μπήκαν κι επίσημα στο Rock and Roll Hall of Fame.

O Rossington αποχώρησε το 2021 από το συγκρότημα λόγω καρδιακών προβλημάτων που τον είχαν οδηγήσει να νοσηλευτεί  πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας ότι τα ταξίδια επηρέαζαν αρνητικά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του, ενώ την ίδια χρονιά υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς. Αν και τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά εικάζεται ότι σχετίζονται με τα προαναφερθέντα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.