Lynyrd Skynyrd: νοτιότερα του south

«Simple men» είναι τελικά αυτοί οι Skynyrd. Όπως μάθαμε, το μόνο που ζήτησαν ήταν να δοκιμάσουν greek gyros και να...

Lynyrd Skynyrd: νοτιότερα του south

«Simple men» είναι τελικά αυτοί οι Skynyrd. Όπως μάθαμε, το μόνο που ζήτησαν ήταν να δοκιμάσουν greek gyros και να έχουν μια ελληνική σημαία, για να την κυματίσουν μαζί με την confederate flag-σήμα κατατεθέν του Αμερικανικού Νότου στη σκηνή του γηπέδου Baseball το βράδυ της Δευτέρας 18/6. Η συναυλία ξεκίνησε με τη δύση του ήλιου. Σε μεγάλα κέφια και με πολλή ενέργεια, οι Skynyrd αντάλλαζαν επί μιάμιση ώρα φιλοφρονήσεις με το κοινό (παλιοροκάδες –νέους και λιγότερο νέους–, τύπους με τατουάζ Queensryche και άλλους με μπλούζες από Led Zeppelin και Motorhead μέχρι Cluch) και έπαιζαν σημαντικές επιτυχίες τους όπως το «Simple Man», «Give me back my bullets», «That Smell», «This is Saturday», «Tuesday' s Gone» (εδώ έκανε την εμφάνισή της η φυσαρμόνικα) κ.ά. Ο απόλυτος νότιος ύμνος «Sweet Home Alabama» ήρθε για να κλείσει ιδανικά τη συναυλία και να μας οδηγήσει στο encore και το κύμα ενθουσιασμού που ξεσήκωσε η κλιμάκωση του «Free Bird», ένα αρκετά καλτ στιγμιότυπο με αναπτήρες και τα σχετικά (παρακάτω σχετικό video). Προσωπικά, κρατώ την υπόσχεσή τους πως θα επιστρέψουν σύντομα και σημειώνω στα χρωστούμενα του setlist το «Still unbroken». Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως την προηγούμενη μέρα, γύρω στους ογδόντα Έλληνες χαρλεάδες υποδέχτηκαν τους Lynyrd – Rock and Roll Hall of Fame– Skynyrd στο αεροδρόμιο με τιμές και μαρσαρίσματα και τους συνόδευσαν μέχρι το ξενοδοχείο τους. Αμοιβαίο το «respect».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τα Κουφονήσια γίνονται και φέτος το σταυροδρόμι της κλασικής μουσικής

Για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων συγκεντρώνει διεθνείς καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με έξι μοναδικές συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Οι Last Drive αποχαιρετούν το κοινό τους σε δύο τελευταίες συναλίες

Το ελληνικό ροκ συγκρότημα ζωντανά στο "Gagarin" για δύο μοναδικές συναυλίες στη πρωτεύουσα.

Το 10ο Our Festival φέρνει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς ένα τριήμερο μουσικής ποικιλομορφίας

Ανακαλύψτε την πολυμορφία της μουσικής σε ένα 3ήμερο κάτω από τα δέντρα του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου, με jazz, bossa nova, ποίηση και σκληρό ήχο.

Ο Μίνως Μάτσας λέει τα τραγούδια των "αγνών πληγωμένων ψυχών"

Ο καταξιωμένος συνθέτης ενώνει το ρεμπέτικο με τον ήχο της Πορτογαλίας, της Αργεντινής και του Μισισιπή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Δέσποινα Βανδή, 30 χρόνια μετά, η αγάπη η αληθινή σου μοιάζει ακόμα με ουτοπία;

Σίγουρα όχι, πιστεύω, μετά την τόση λατρεία στο Θέατρο Πέτρας, από ένα νεανικό πλήθος που ήρθε ενθουσιωδώς να γιορτάσει μαζί της. Αποδεικνύοντας ότι, όσο κι αν απαξιοί η σοβαρή κριτική απέναντι σε ό,τι βλέπει ως βλαχομπαρόκ αχταρμά Δύσης και Ανατολής, εκείνη αντέχει μέσα στις δεκαετίες, παραμένοντας μια κοσμαγάπητη πριγκιπέσα της λαϊκοπόπ.

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.