Το Ωδείo Αθηνών φέρνει την "κλασική μουσική κοντά σου"

Η oρχήστρα του Academica Αθηνών εγκαινιάζει τη μεγάλη σειρά συναυλιών με ελεύθερη είσοδο.

Το Ωδείo Αθηνών φέρνει την "κλασική μουσική κοντά σου"

Το Ωδείoν Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της oρχήστρας του Academica Αθηνών, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Αττική. 'Ενα πενταετές καλλιτεχνικό πρόγραμμα (2018-2022) υψηλού επιπέδου, που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού. Την Ορχήστρα Academica διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος. Σολίστ, είναι ο κιθαρίστας Δημήτρης Σουκαράς

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υλοποιείται από τον Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο 

Πρώτος κύκλος συναυλιών

Έργα
Δημήτρη Λιάλιου: Σερενάτα για έγχορδα 
Διονύση Λαυράγκα: Λυρικό Ιντερμέδιο
Ανδρέα Νεζερίτη: Μουσική μπαλέτου  
Θεόδωρου Αντωνίου: Hommage, για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων.

06/4 | 10 π.μ. Δήμος Πειραιά | Μουσικό Γυμνάσιο
08/4 | 8.30 μ.μ. Αθήνα | Ωδείoν Αθηνών
11/11 | 8.30 μ.μ. | Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης | Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
15/4 | 8.30 μ.μ. | Δήμος Νίκαιας – Ρέντη |Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης"

Νίκος Αθηναίος

Νίκος Αθηναίος

Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με Ζωή Αγελάστου και Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα και θεωρητικά της μουσικής και σύνθεση με τους Günther Becker και Γ. Α. Παπαιωάννου. Συνέχισε και ολοκλήρωσε την μουσική του εκπαίδευση στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Κολωνίας και στο Ινστιτούτο Robert Schumann του Ντύσελντορφ, προσθέτοντας στον κύκλο των ενδιαφερόντων του τη διεύθυνση ορχήστρας.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως μόνιμος αρχιμουσικός σε διάφορες γερμανικές όπερες. Το 1990 ονομάστηκε Γενικός Μουσικός Διευθυντής στη Φρανκφούρτη του Όντερ και αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας του Βραδεμβούργου. Με αυτή την ορχήστρα πραγματοποίησε μία σειρά περιοδειών στη Γερμανία και σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ ηχογράφησε ένα σημαντικό αριθμό διεθνώς αναγνωρισμένων και βραβευμένων cd. Έχει διευθύνει μέχρι σήμερα, ως προσκεκλημένος αρχιμουσικός, μεγάλες ευρωπαϊκές ορχήστρες (μεταξύ άλλων: Philharmonia Orchestra London, Royal Philharmonic Orchestra London, English Chamber Orchestra, Sinfonia Varsovia, Czech National Symphony Orchestra) και έχει εμφανιστεί σε διάφορα Φεστιβάλ και σε μεγάλα μουσικά κέντρα (Βιέννη, Βερολίνο, Μόναχο, Κολωνία, Παρίσι, Άμστερνταμ, Μόσχα, Πράγα, Μαδρίτη κ.λπ.). Έχει διευθύνει επανειλημμένα όλες τις σημαντικές Ελληνικές ορχήστρες.

Από το 2000 μέχρι το 2010 υπήρξε ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει στην Αθήνα, είναι Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών και Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μαέστρος της ορχήστρας Academica του Ωδείου. Έργα του έχουν παιχτεί κυρίως στην Ελλάδα και στην Γερμανία.

Δημήτρης Σουκαράς

Δημήτρης Σουκαράς

Ο Δημήτρης Σουκαράς είναι κλασικός κιθαρίστας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Royal Academy of Music Symphony Orchestra, Filarmonia Orchestra Campana, Ορχήστρα Δήμου Πατρέων, Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2021 κυκλοφόρησε από την εταιρία NAXOS το άλμπουμ με τίτλο Roots με έργα Φίλιππου Τσαλαχούρη, Πέτρου Κλαμπάνη και Ιάσωνα Μαρούλη και την πρεμιέρα του έργου Hommage του Θόδωρου Αντωνίου. Είναι επίσης
καλλιτεχνικός διευθυντής της Σειράς Συναυλιών MUΣΑ του Δήμου Κορινθίων.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου μελέτησε με τον Κώστα Κοτσιώλη. Κατόπιν φοίτησε ως υπότροφος της Royal Academy of Music, του Λονδίνου με τον David Russell, Fabio Zanon και Michael Lewin. Παράλληλα, του απονεμήθηκε το υψηλότερο βραβείο της ακαδημίας, DipRAM, για εξαιρετική επίδοση στις σπουδές του. Έχει διακριθεί με Πρώτο Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών στο διαγωνισμό υποτροφίας και μέχρι σήμερα έχει λάβει περισσότερα από 20 βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς. Αυτή τη στιγμή είναι διδακτορικός φοιτητής στο University of Surrey.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.