LG 2011: Τηλεοράσεις 3D για όλους

Μοντέλα όλων των ειδών και... τιμών!

Όπως επίσης προαναφέραμε, η LG συνεχίζει - και σοφά - να υποστηρίζει τις τηλεοράσεις plasma σε νέα μοντέλα, με τη διαφορά ότι εδώ δεν είναι εφικτή, για τεχνικούς λόγους, η εφαρμογή της "παθητικής" εικόνας 3D. Προσφέρεται λοιπόν η εκδοχή της με τα "ενεργά" γυαλιά σε δύο διαφορετικές σειρές, τις PZ550 και PZ950. Οι κορυφαίες της κορεάτικης εταιρείες είναι οι δεύτερες, οι οποίες ενσωματώνουν όλες τις λειτουργίες που προσφέρουν και οι κορυφαίες LED/LCD - ασύρματη διασύνδεση, Smart TV, χειριστήριο Magic Motion κλπ. - φέροντας παράλληλα πιστοποίηση κατά THX 3D και επίστρωση για μείωση των αντανακλάσεων. H LG υποστηρίζει πως είναι τα πρώτα της μοντέλα που μπορούν να προκαλέσουν σε απόδοση μαύρου το επίπεδο που είχαν κατακτήσει οι θρυλικές Kuro της Pioneer... και ανυπομονούμε να διαπιστώσουμε αν αυτό όντως ισχύει!

Οι PZ550 δεν προσφέρουν τις Δικτυακές υπηρεσίες Smart TV και δεν χαρακτηρίζονται από τόσο λεπτό πλαίσιο όσο οι δεύτερες, αλλά είναι παρόμοιες σε επιδόσεις και περισσότερο προσιτές. Και οι δύο σειρές θα απαρτίζονται από μοντέλα 50 και 60 ιντσών. Τιμές πώλησης δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί για τις δύο αυτές σειρές, θεωρούμε ωστόσο πως ο συντελεστής κόστους/απόδοσης που θα προσφέρουν, ως plasma, θα είναι - με δεδομένη και την εντυπωσιακή μείωση στην κατανάλωση ρεύματος που επιτυγχάνουν σε σχέση με το παρελθόν - ακόμη υψηλότερος αυτού των LED/LCD.

Συνολικά η LG εμφανίζεται πανέτοιμη για το 2011, χρονιά που η εικόνα 3D θα αρχίσει να θεωρείται λίγο έως πολύ "κοινός τόπος" πλέον. Οι Κορεάτες έχουν να επιδείξουν τηλεοράσεις όλων των τεχνολογιών, σε ποικιλία διαγωνίων και μεγάλη γκάμα κόστους, διευρυμένη σε πολλές ζώνες τιμών. Στην παρουσίαση της εταιρείας κατέστη σαφές ότι, παρά την οικονομική δυστοκία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, τα μερίδια αγοράς της αυξάνονται σε βάρος του ανταγωνισμού. Αν μη τί άλλο, η ποιότητα και πληρότητα των φετινών της προτάσεων σε κάθε τομέα της κατηγορίας των τηλεοράσεων είναι αρκετή για να συνεχιστεί η παράδοση αυτή. Το κοινό, όπως πάντοτε, θα κρίνει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ