IFA 2012: Sony

Νέα εποχή, ευκρίνεια υπερυψηλή

Η Sony, άλλωστε, συνεχίζει ακάθεκτη να υποστηρίζει με νέα προϊόντα το λειτουργικό της Google, το Android. Παρουσίασε έτσι το δεύτερο tablet της βασισμένο σε αυτό (έκδοση 4.0 βέβαια), αξιοποιώντας το ισχυρό μεν αλλά όχι συναρπαστικό πια chipset της nVidia, το Tegra 3. Παρουσίασε επίσης τρία νέα smartphones της σειράς Xperia: το T είναι το κορυφαίο της πλέον, με οθόνη 4.6 ιντσών, κάμερα των 13 Megapixel και άφθονη επεξεργαστική ισχύ. Το V είναι "ένα κλικ" λιγότερο ισχυρό, με μικρότερη οθόνη αλλά αδιάβροχο, ενώ το J είναι το πλέον προσιτό από τα τρία, συνεχίζοντας πάντως να προσφέρει πληρότητα χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων.

Ως "κορωνίδα" πάντως στην παρουσία της Sony θα πρέπει να αναγνωριστεί η πρώτη της τηλεόραση υπερυψηλής ευκρίνειας (4Κ2Κ). Η σχετική φημολογία αποδείχθηκε αληθινή: πρόκειται για μία άκρως εντυπωσιακή συσκευή διαγωνίου 84 ιντσών και ανάλυσης 3840x2160 pixels, η οποία αναβαθμίζει την εικόνα των χαμηλότερης ανάλυσης πηγών, εξομοιώνει πολυκάναλο ήχο χάρις σε 10 (!) μικρο-ηχεία που ενσωματώνει και προσφέρει απροβλημάτιστη εικόνα 3D, με παθητική προβολή σε πλήρη υψηλή ευκρίνεια. Η πρώτη τηλεόραση 4Κ2Κ ήταν της Toshiba στις 55 ίντσες και ο πρώτος προβολέας 4Κ2Κ της Sony στις αρχές της χρονιάς, όμως με την νέα τηλεόραση της ιαπωνικής εταιρείας και την αντίστοιχη της LG (που κυκλοφορεί σε λίγο καιρό στην Κορέα), μπαίνουμε... και επίσημα πλέον στη διαδικασία μετάβασης από την υψηλή, στην υπερυψηλή ευκρίνεια.

Η Sony παρουσιάσε και κάποια ακόμη προϊόντα ενδιαφέροντος, όπως το νέο μέλος της οικογένειας ψηφιακών φωτογραφικών NEX, την 5R (που φέρει διασύνδεση Wi-Fi και αξιοποιεί... πρόσθετα apps!), τη νέα της κορυφαία "συμβατική" τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (δυστυχώς ούτε αυτή τεχνολογίας Crystal HD), αλλά και τις νέες βιντεοκάμερες Action Cam (που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε αντίξοες συνθήκες). Συνολικά εντυπωσιακή εμφάνιση για την ιαπωνική εταιρεία, που έχει ούτως ή άλλως "θέσει τον πήχυ ψηλά" για επάνοδό της σε περίοπτη θέση από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων του νέου της διευθύνοντα συμβούλου και μετά. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ