CES 2012: Samsung

Εξέλιξη καθολική, καινοτομία εστιασμένη

Η Samsung φυσικά ανανέωσε και τις υπάρχουσες σειρές τηλεοράσεών της για το 2012, με ουκ ολίγα καινούργια και κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Οι LED LCD χαρακτηρίζονται από λεπτότερο πλαίσιο, κάποιες και από νέες βάσεις και νέα γυαλιά 3D που λειτουργούν με Bluetooth. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι πως οι περισσότερες φέρουν στο πάνω μέρος της πρόσοψής τους μία κάμερα, ώστε ο θεατής να πλοηγείται και να κάνει επιλογές στα menu ή τα apps με χειρονομίες ή τη φωνή του, όπως το... Kinect στο Xbox 360! Επειδή και η υλοποίηση της Microsoft δεν στερείται "θεμάτων", βέβαια, θα πρέπει να διαπιστώσουμε πρακτικά πόσο άνετος είναι ο χειρισμός τηλεοράσεων με αναγνώριση κίνησης ή φωνής. Αξίζουν τα εύσημα, ωστόσο, στη Samsung για την καινοτομική διάθεση, ακόμη κι αν οι παρόντες μηχανισμοί της έχουν περιθώριο βελτίωσης.

Αξιοσημείωτη, δε, είναι η επιλογή της Samsung να εξοπλίσει συγκεκριμένα μοντέλα τηλεοράσεών της με διπύρηνους επεξεργαστές (!), ώστε να είναι αναβαθμίσιμες σε επόμενες εκδόσεις της δικής της (ή άλλων) πλατφόρμας εφαρμογών, αλλά και να υποστηρίξει και το 2012 τις plasma με νέα μοντέλα, έστω και χωρίς θεαματικές βελτιώσεις στις επιδόσεις τους. Ισχυρή παρουσία είχε άλλωστε η κορεάτικη εταιρεία και στην κατηγορία των smartphones, ειδικά των "Androidών", αν και τα πιο πολλά της από τα νέα μοντέλα απευθύνονται στην αμερικανική αγορά και τα "τέταρτης γενιάς" δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Πολύ μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για μας είναι τα νέα της laptop - ανάμεσά τους και το ανανεωμένο υπέρλεπτο Ultrabook σε δύο διαγωνιους - καθώς και οι νέες οθόνες για PC, με πανέμορφο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Samsung συνέχισε να εξελίσσει, τέλος, και άλλες προϊοντικές σειρές της. Παρουσίασε νέα ολοκληρωμένα συστήματα home cinema, όπως και Blu-ray player, και τα δύο 3D και άψογα συνεργαζόμενα με Δικτυακές υπηρεσίες. Σε πολλά νέα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών,δε, ενσωμάτωσε διασύνδεση Wi-Fi για ευκολότερη μεταφορά υλικού ή και δημοσίευσής του στο Web. Το ίδιο έκανε και σε κάποιες από τις βιντεοκάμερές της, ενώ παρουσίασε ακόμη και ένα... πλυντήριο ρούχων με Wi-Fi, το οποίο ελέγχει κανείς με το smartphone του. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορεί να χαμογελούν με αυτό, όμως το μέλλον των οικιακών συσκευών είναι πέρα από κάθε αμφιβολία "έξυπνο" και "δικτυωμένο", οπότε καμία έκπληξη που η Samsung πρωτοπορεί σε αυτές τις κατηγορίες. Αλλά... ψέματα να πούμε; Εμείς σκεφτόμαστε εκείνη την (Super) OLED!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ