Satya Nadella, να τί θέλουμε από σένα

Εννιά και ένα πράγματα που ζητάμε από τον νέο διευθύνοντα της Microsoft

Επιστροφή στα PC games... με κάποιο τρόπο
Θυμάσαι, Satya, τα χρόνια που η Microsoft υποστήριζε ενεργά και σοβαρά την ψυχαγωγία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφέροντας τίτλους όπως τα θρυλικά Age of Empires και Flight Simulator; Η Valve έχει αξιόλογο σχέδιο για να εξοστρακίσει τα Windows από το ρόλο του λειτουργικού που φιλοξενεί games σε Η/Υ, τουλάχιστον στο σαλόνι αλλά και... όχι μόνο - και οι ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής μπορεί να "προβάλλουν αντίσταση", μπορεί και όχι (γιατί η υπηρεσία Steam είναι υπολογίσιμος παράγοντας πια). Ο Balmer και οι σύμβουλοί του πολλά είπαν, πανελάχιστα έκαναν για να υποστηρίξουν σοβαρά τo PC gaming. Μπορείς να διορθώσεις το λάθος τους με μερικά AAA games αποκλειστικά για Windows.

Συσκευές Nokia τολμηρές, όχι προβλέψιμες
Την έκανε που την έκανε την κίνηση η Microsoft αρχικά να επενδύσει στη Nokia, στη συνέχεια να την εξαγοράσει. Έχει που έχει σχετικά μικρό, ακόμη, μερίδιο αγοράς στην κινητή τηλεφωνία. Έχει που έχει τη συντηρητική προσέγγιση ούτως ή άλλως "στο DNA της", οπότε κάποια "συμβατικά" μοντέλα smartphones και tablets θα δούμε ούτως ή άλλως από την αμερικανική εταιρεία. Γιατί να μην ρισκάρει και με κάποια εκκεντρικά, διαφορετικά τέτοια προϊόντα που παρεκκλίνουν από την πεπατημένη του ανταγωνισμού; Τόσο η Apple όσο και η Samsung δείχνουν να βρίσκονται εδώ και 2 χρόνια σε "βάλτο" δημιουργικό: ναι μεν τα προϊόντα τους σημειώνουν υψηλές πωλήσεις, αλλά το κοινό δεν ενθουσιάζεται πια με αυτά. Είναι ένα γεγονός που, ολοφάνερα, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Microsoft.

To Xbox One στην Ελλάδα
Και μία... ιδιοτελής μεν, αλλά όχι λιγότερο σημαντική (για μας) πρόταση. Satya, φρόντισε για τη διάθεση του Xbox One και σε μικρότερες αγορές, όπως η ελληνική. Ναι, καταλαβαίνουμε πως "είμαστε σε κρίση", πως "τα νούμερα θα είναι χαμηλά" και όλα τα σχετικά, όμως μία πολυεθνική επιπέδου Microsoft δεν μπορεί από τη μία να υποστηρίζει πως έχει παγκόσμια στρατηγική και από την άλλη να καθυστερεί τόσους μήνες να προσφέρει σε τόσες χώρες ένα από τα πιο σημαντικά της καταναλωτικά προϊόντα. Δεν πιστεύουμε κάτι φήμες που μιλούν για διάθεση του Xbox One σε "τρίτο κύμα" χωρών το... Σεπτέμβρη να αληθεύουν, ε; Ε, Satya;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ