Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Άκρως εντυπωσιακό, αυστηρά επαγγελματικό

Το μεγάλο μέγεθος και η υψηλότατης ανάλυσης οθόνη που χαρακτηρίζουν το Note Pro 12.2 αποδεικνύονται ακριβώς οι παράγοντες που το καθιστούν απόλυτα κατάλληλο για συγκεκριμένα σενάρια χρήσης. Αυτή τη συσκευή μπορεί να τη χειριστεί κανείς ως "τυπικό" tablet, ναι. Αλλά προτιμότερο είναι να την "στήσει" με τη βοήθεια κάποιου extra στηρικτικού σε ένα τραπέζι ή γραφείο, να την "ζευγαρώσει" με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο τεχνολογίας Bluetooth και να την αξιοποιήσει ως laptop. Είναι η ίδια προσέγγιση που προτείνει η Microsoft για τα Surface της και η μόνη - κατά τη γνώμη μας - που έχει νόημα να εξερευνήσουν οι επαγγελματίες. Με το εικονικό πληκτρολόγιο της οθόνης απλώς "δεν γίνεται δουλειά", αυτό έχει πλέον γίνει αποδεκτό. Με ένα Note Pro 12.2 όμως, και "χειροπιαστό" πληκτρολόγιο, μπορεί.

Ο ένας λόγος δεν είναι άλλος, ξανά, από την οθόνη. Ναι, και με το Galaxy Note 10.1 2014 μπορούσαμε να είμαστε παραγωγικοί. Αλλά, ανάγοντας τη διαφορά αυτή στα laptop, με άλλη ευκολία γράφεις σε έναν φορητό με οθόνη 10 ιντσών, σε άλλη με έναν με οθόνη σχεδόν 12.5, όταν τοποθετηθούν στην ίδια απόσταση. Με τα πάντα ευδιάκριτα στο Note Pro - και λόγω ανάλυσης - μετά από ελάχιστες ώρες εξοικείωσης η εντύπωση που αποκομίζει κανείς από τη χρήση του μαζί με ασύρματο πληκτρολόγιο δεν διαφέρει και τόσο από αυτήν ενός laptop, με μόνη διαφορά την κατάδειξη με αφή αντί για το mouse.

Ο άλλος λόγος είναι το συνοδευτικό software της Samsung. Έχουμε κατά καιρούς σε φίλους και γνωστούς αποδοκιμάσει την προσπάθεια αυτή της κορεάτικης εταιρείας να προσθέσει τη δυνατότητα πολλαπλών ενεργών εφαρμογών ταυτόχρονα (multitasking) σε μικρές συσκευές, γιατί πολύ απλά... δεν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος να φιλοξενηθούν. Όχι εποικοδομητικά τουλάχιστον. Στην περίπτωση του Note Pro 12.2, όμως, ο χώρος είναι άφθονος: μπορεί να έχει κανείς π.χ. τον επεξεργαστή κειμένου και έναν Web browser, μαζί π.χ. με το e-mail του ή ένα chat app ή ένα Twitter app, όλα μαζί ταυτόχρονα στη οθόνη χωρίς να μειώνεται η λειτουργικότητα κανενός. Έως και 4 apps ενεργά μαζί μπορεί να τοποθετήσει στην οθόνη ο κάτοχος του νέου Note, διαμορφώνοντας το χώρο που κάθε ένα θα καταλάβει στην οθόνη, ξεχωριστά - τα πιθανά σενάρια χρήσης είναι, λοιπόν, πολλά.

Η ευχρηστία των παραπάνω αυξάνεται και με την αξιοποίηση της ειδικής γραφίδας που συνοδεύει όλα τα Note. Αυτή δεν είναι συμβατή απαραίτητα με οποιοδήποτε app υπάρχει στο Google Play, αλλά με τις σχετικές προεγκατεστημένες εφαρμογές της Samsung καλύπτεται η μεγάλη πλειοψηφία των κοινότερων "αποστολών" για επαγγελματική χρήση, προσφέροντας παράλληλα ένα πρόσθετο επίπεδο ευκολίας. Ειδικά για το είδος του χρήστη που θα ήθελε να έχει ένα Note Pro 12.2 μαζί με ασύρματο πληκτρολόγιο οπουδήποτε, ο συνδυασμός ενός browser, ενός mail app, του Evernote, των κοινωνικών δικτύων, όλων μαζί ταυτόχρονα στη οθόνη, είναι απελευθερωτικός. Και ναι, πολλά από τα παραπάνω γίνονται και σε tablet με Windows 8.1 με τη λειτουργία "Snap"... με τη διαφορά ότι η Samsung το κατόρθωσε σε περιβάλλον Android. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ