OS-X Lion: οι πρώτες διορθώσεις

Για τα άμεσα προβλήματα - και έπεται συνέχεια

Σαν να ήθελε να... διαψεύσει τους πιστούς της οπαδούς - οι οποίοι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν υποστηρίζουν πως το OS-X είναι ένα λειτουργικό χωρίς προβλήματα! - η Apple έκανε διαθέσιμη την πρώτη διορθωτική αναβάθμιση για την ολοκαίνουργια έκδοσή του, το περίφημο Lion, πριν από 24 ώρες. Το έκανε, δε, σε καμία περίπτωση τόσο εσπευσμένα όσο θα έπρεπε (οι διαμαρτυρίες για 5-6 συγκεκριμένα προβλήματα ήταν πάρα πολύ έντονες), αφήνοντας παράλληλα έναν αριθμό άλλων γνωστών προβλημάτων άλυτα για την ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να έχουν αντιμετωπιστεί τα πολύ σοβαρά θέματα που σχετίζονταν (α) με δυσλειτουργίες στα υποσυστήματα γραφικών, (β) με την ασταθή σύνδεση Wi-Fi και (γ) με την διοχέτευση ήχου σε τηλεοράσεις και ενισχυτές από θύρα οπτική ή HDMI. Οι διορθωτικές αναβαθμίσεις είναι δύο: μία αφορά όλους τους χρήστες Mac με OS-X Lion και μία συγκεκριμένα τους κατόχους των MacBook Air και των νέων Mac Mini.

Πολλοί χρήστες μετά την εγκατάσταση της διορθωτικής αναβάθμισης δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτήν την έκδοση 10.7.1 για την ώρα, ενώ άλλοι συνεχίζουν να έχουν περισσότερο εξειδικευμένα προβλήματα, που πιθανώς θ' αντιμετωπιστούν σε επόμενο update. Παραδόξως, λίγα από αυτά είχαν να κάνουν με τη μετάβαση των συστημάτων τους από το OS-X 10.6 στο 10.7 (αν και δεν ισχύει το ίδιο για όσους προσπάθησαν να μεταφέρουν δεδομένα και ρυθμίσεις από παλιότερο Mac σε καινούργιο). Σε κάθε περίπτωση, παρά τη συνολικά θετική εντύπωση που έχει δημιουργήσει το Lion από την ημέρα της κυκλοφορίας του και την εξαιρετικά προσιτή του τιμή πώλησης, δεν είναι λίγα τα μέσα ενημέρωσης που συνιστούν στους κατόχους Mac να μην αναβαθμίσουν τους Η/Υ τους σε αυτό για τους πρώτους 2 ή 3 μήνες. Επιλογές του καθενός, φυσικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ