Logitech HD Pro Webcam C910

Η ναυαρχίδα της... ευκρίνειας

Η εγκατάσταση του σχετικού λογισμικού διαρκεί ελάχιστα λεπτά και, μετά από αυτήν, η C910 είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις πιο γνωστές υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και video chatting όπως το Windows Live Messenger, το Skype και το Logitech Vid. Κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων - σε όποιο από τα σχετικά προγράμματα έχει γίνει κατάλληλη πρόβλεψη - η νέα κάμερα της ελβετικής εταιρείας στέλνει και λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο εικόνα σε ανάλυση 1280x720 pixels (720p). Το ειδικό λογισμικό που προσφέρει η ίδια η Logitech παρέχει τη δυνατότητα πολυάριθμων ρυθμίσεων για την εικόνα και τον ήχο, ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση να προσαρμόσει τη λειτουργία της C910 τόσο στην αγαπημένη του εφαρμογή instant messaging, όσο και στην ταχύτητα σύνδεσης με το Internet που χρησιμοποιεί.

Ένα από τα πιο σημαντικά προσόντα που χαρακτηρίζουν την πρόταση της Logitech συνολικά - πέρα της ποιότητας του hardware δηλαδή - είναι το software που προσφέρει δυνατότητα άμεσου διαμοιρασμού οποιουδήποτε αρχείου δημιουργεί ο χρήστης, με απλά βήματα, σε Δικτυακές υπηρεσίες όπως το Facebook και το YouTube. Αξιοποιώντας τα εργαλεία επεξεργασίας της Magix, ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει τις εικόνες και τα video στις προτιμήσεις του και στη συνέχεια να τα καταχωρήσει είτε στο YouTube είτε στο Facebook με... ελάχιστα click. Οι έμπειροι χρήστες ίσως δεν χρειάζονται τόση ευκολία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα την εκτιμήσουν σε φάσεις), για τους αρχάριους όμως - που είναι και οι περισσότεροι - πρόκειται για αληθινό... σωσίβιο σωτηρίας, υποψιαζόμαστε!

Υπάρχει κάτι, πάντως, που θα πρέπει να έχουν στα υπόψιν τόσο οι έμπειροι όσο και οι αρχάριοι όσον αφορά στις πολυπόθητες 1080 γραμμές, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της C910 έναντι του ανταγωνισμού. Η καταγραφή video σε αυτήν την ανάλυση χρειάζεται όχι ευκαταφρόνητη επεξεργαστική ισχύ, καθώς ο όγκος των δεδομένων που συλλαμβάνεται και συμπιέζεται σε πραγματικό χρόνο είναι μεγάλος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για εγγραφή video σε 1080p ο χρήστης θα πρέπει να χρησιμοποιεί προσωπικό υπολογιστή με ελάχιστες προδιαγραφές αυτές της ταχύτητας επεξεργαστή στα 2.4 GHz και δύο πυρήνες, καθώς και 2 GB μνήμης. Δεν πρόκειται για κάτι παράλογο από πλευράς απαιτήσεων εν έτει 2010, αλλά αποκλείει κιόλας τη χρήση της C910 με... netbookάκια και άλλα χαμηλών προδιαγραφών PC.

Συνολικά, δεν χωρά αμφιβολία στο... προφανές: η HD Pro Webcam C910 είναι μία από τις πλέον προηγμένες και συνάμα ευκολότερες στη χρήση κάμερες για ηλεκτρονικό υπολογιστή που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα. Συνδυάζοντάς την Vid HD ή το Skype HD, οποιοσδήποτε μπορεί να διεκπεραιώσει βιντεοκλήσεις σε υψηλές αναλύσεις, σε ποιότητα εικόνας και ήχου που άλλα προϊόντα του είδους δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια. Η τιμή πώλησής της αναμενόμενα - ως κορυφαίο προϊόν μιας ευρείας γκάμας της Logitech - κυμαίνεται σ' επίπεδα υψηλότερα του μέσου όρου, αλλά οι χρήστες εκείνοι που έχουν απαιτήσεις από την οπτικοακουστιλή ποιότητα της επικοινωνίας τους, θ' αντιληφθούν μετά την πρώτη βιντεοκλήση με μία C910 ότι το ποσό που δαπάνησαν άξιζε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ