LG: Οθόνη-τηλεόραση... διά τέσσερα

Χρήσιμη με πολλαπλούς τρόπους και σε πολλαπλά σενάρια, όχι ακριβή

Οι κατασκευαστές οθονών για προσωπικούς υπολογιστές βρίσκουν όλο και περισσότερους τρόπους να αξιοποιούν τις σύγχρονες μεθόδους και δυνατότητες που έχουν στην διάθεσή τους εν έτει 2017 - και μετά από τα monitor ανάλυσης 8Κ, τα monitor που αποδίδουν εικόνα τεχνολογίας HDR και τα monitor τεχνολογίας OLED, σειρά έχουν τα monitor όχι απλώς πολλαπλών ρόλων, αλλά πολλαπλών ρόλων... ταυτόχρονα. Η LG είναι σίγουρο πως το πιστεύει, ειδάλλως δεν θα διέθετε στα τέλη Μαΐου στην ιαπωνική και αμερικανική αγορά το LG 43UD79-B: ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του... "όλα μαζί", αλλά με την καλή έννοια!

Η LG 43UD79-B είναι οθόνη διαγωνίου 42.5 (!) ιντσών, υπερυψηλής ευκρίνειας, με ονομαστικό λόγο αντίθεσης 1000:1, φωτεινότητα 350 nits (όχι εντυπωσιακή με τα σημερινά δεδομένα) και τυπικές γωνίες θέασης για το είδος της τεχνολογίας όπου βασίζεται (LCD IPS). Η LG έχει, ωστόσο, εξοπλίσει κατάλληλα το νέο της monitor - με τέσσερις θύρες HDMI και μία DisplayPort - ώστε να κάνει κάτι που άλλα δεν μπορούν: προσφέροντας ανάλυση εικόνας 4Κ, μπορεί να "διαιρέσει" σε τέσσερα τμήματα την οθόνη και σε καθένα από αυτά να προβάλλει υλικό από διαφορετική πηγή. Λειτουργίες Picture By Picture (το υλικό δύο πηγών δίπλα-δίπλα) και Picture In Picture (το υλικό μίας πηγής σε πλήρη οθόνη και μίας άλλης σε μικρότερο "παράθυρο" ταυτόχρονα) προσφέρουν κι άλλες οθόνες. Τις προσφέρει και η LG 43UD79-B αυτές, αλλά είναι - απ' όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον - η πρώτη και μόνη που προσφέρει Picture By Picture... επί τέσσερα!

Με μία απλή διαίρεση φυσικά εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως κάθε "τέταρτο" στην οθόνη της LG 43UD79-B είναι ανάλυσης FullHD (1920x1080), αρκετό δηλαδή για να προβάλλει αξιοπρεπώς πολλά είδη περιεχομένου. Πρόκειται στην πράξη για το... όνειρο των ανθρώπων που εργάζονται με πολλαπλές εφαρμογές μαζί, καθώς μπορούν να έχουν 4 τέτοιες ενεργές ταυτόχρονα μπροστά στα μάτια τους, αντί να χρειάζεται να μεταβαίνουν από την μία στην άλλη ή να διαχειρίζονται συνεχώς με παράθυρα κάθε μία. Η 43UD79-B ενσωματώνει επίσης θύρα USB Type-C (η οποία μπορεί και αυτή να δεχθεί σήμα εικόνας), δύο θύρες USB 3.0 καθώς και στεροφωνικά ηχεία ισχύος 10 Watt της Harman Kardon. Το νέο monitor της LG θα κοστίζει στις ΗΠΑ περίπου $700, κόστος ακριβοδίκαιο για την όχι κορυφαία τεχνολογία απεικόνισης που ενσωματώνει αλλά την εξαιρετικά χρήσιμη αυτή δυνατότητα προβολής 4 πηγών περιεχομένου ταυτόχρονα. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ