Kingston HyperX 3K: Μετρήσεις

Πολύ γρήγορος, αλλά... πόσο ακριβώς;

AS SSD Benchmark

Σε αυτό το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα μέτρησης απεικονίζονται και κάποια ακόμη στοιχεία, όπως ο ελάχιστος χρόνος αρχικής πρόσβασης στα δεδομένα, ενώ αποδίδεται και ένας συνολικός "βαθμός" σε κάθε δίσκο βάσει των επιμέρους επιδόσεών του. Ο HyperX 3K επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τα στοιχεία των προηγούμενων μετρήσεων, αποσπά δε βαθμολογία άνω του 700 - την οποία δικαιούνται μόνο τα πάρα πολύ καλά ως κορυφαία μοντέλα της αγοράς. Kingston, με το σπαθί του!



Ο παλαιότερός μας SSD της Intel στα... "νιάτα του" θεωρούνταν καλός, όμως το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετρήσεων απεικονίζει γλαφυρά για ποιούς λόγους η φετινή "εσοδεία" αυτών των προϊόντων είναι η πρώτη ώριμη. Το συνολικό του σκορ είναι 3 (!) φορές μικρότερο σε σχέση με του Kingston και, ενώ πρακτικά δεν είναι βέβαια τρεις φορές πιο αργός, η διαφορά δεν μπορεί παρά να έχει ολοφάνερες... επιπτώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ως καταναλωτές, θα αποφεύγαμε την αγορά παλαιότερων μεταχειρισμών σκληρών δίσκων SSD ή ακόμη και νέων σκληρών δίσκων του είδους σε... ύποπτα χαμηλή τιμή: οι πρώτοι είναι τεχνολογικά παρωχημένοι ήδη, στους δεύτερους είναι σχεδόν βέβαιο πως έχουν γίνει υποχωρήσεις και "εκπτώσεις" που έχουν συνέπειες στις επιδόσεις.



Κι αν μία πτώση από το 734 στο 219 ακούγεται ως πολύ άσχημη... μάλλον δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί μια πτώση από το 734 στο 25! Αυτόν τον βαθμό αποδίδει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στον μηχανικό σκληρό δίσκο της Western Digital και όλες οι επιμέρους επιδόσεις σε ανάγνωση, εγγραφή, προσπέλαση κλπ. συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Το "25" είναι ένας αριθμός που αξίζει... περισυλλογής: μπορεί να μην γίνει 30 φορές πιο γρήγορο ένα PC αν αντικαταστήσει κανείς τον μηχανικό σκληρό δίσκο εκκίνησής του με έναν ποιοτικό δίσκο SSD, όπως είναι ο HyperX 3K, αλλά και 15 ή και 10 φορές πιο γρήγορο να γίνει, χωρά καμία αμφιβολία σχετικά με το πόσο "αξίζει τα λεφτά της" η σχετική επένδυση; Στα μάτια μας, όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ