Kingston HyperX 3K: Μετρήσεις

Πολύ γρήγορος, αλλά... πόσο ακριβώς;

ΑΤΤΟ Disk Benchmark

Εδώ επιβεβαιώνονται και πάλι οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Kingston HyperX 3K, ενώ με τη μεθοδολογία μέτρησης αυτού του προγράμματος εμφανίζεται βελτιωμένος στην ταχύτητα ανάγνωσης κι εγγραφής σε σχέση με ό,τι απεικόνισε το Crystalmark: η πρώτη ξεπέρασε τα 500 MB/s στα αρχεία μεγέθους 256Κ "και πάνω", ενώ η εγγραφή δεν έφτασε μεν τα θεωρητικά 500 MB/s, αλλά πλησίασε πολύ περισσότερο (450 MB/s) σε αρχεία των 64K και πάνω. Σε κάθε περίπτωση, πάρα πολύ καλά αποτελέσματα για Η/Υ γενικών καθηκόντων αλλά υψηλών απαιτήσεων, όπως θα είναι αυτός που θα φιλοξενούσε έναν HyperX 3K.



Στην περίπτωση του Intel SSD 510, πάντως, τα CrystalMark Και ATTO συμφωνούν: τα 200 MB/sec στην εγγραφή και τα 300 "και κάτι" MB/sec στην ανάγνωση είναι το καλύτερο που μπορούμε να αποσπάσουμε από παλαιότερους δίσκους SSD, ακόμη κι αν είναι SATA3 και θεωρητικού εύρους μετάδοσης δεδομένων στα 6 Gbps. Πριν από 1 χρόνο θα θεωρούσαμε πολύ καλές αυτές τις επιδόσεις, εν όψει χειμώνα 2012, ωστόσο, όχι.



Ο... τρίτος και καταϊδρωμένος, μηχανικός δίσκος της Western Digital δεν ξεπερνά, όπως ταυτοποιεί και το ΑΤΤΟ, ποτέ και σε καμία περίπτωση τα 90 MB/sec, ούτε στην ανάγνωση ούτε στην εγγραφή δεδομένων. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να ειπωθεί: η διαφορά είναι, και πάλι, χαώδης - κάτι που "μεταφράζεται" εξίσου εντυπωσιακά στην εμπειρία χρήσης και τη συνολική ταχύτητα οποιουδήποτε PC, προφανώς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ