Έτοιμοι φέτος οι... 3D της Intel

Οι επεξεργαστές Ivy Bridge, διαθέσιμοι όμως αργότερα

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη... όμως καλό είναι να προκύπτουν και θετικά απρόσμενα αυτού του είδους ενίοτε! H Intel ανακοίνωσε διά στόματος του διευθύνοντα συμβούλου της, του Paul Otellini, ότι έχει ήδη θέσει σε γραμμή παραγωγής τους επεξεργαστές της επόμενης γενιάς, με το κωδικό όνομα Ivy Bridge. Πρόκειται για τους πρώτους της επεξεργαστές που θα είναι σχεδιασμένοι βάσει της αρχιτεκτονικής 3D Trigate, την οποία η Intel είχε αποκαλύψει το Μάιο, αλλά και τους πρώτους της που θα παραχθούν με μεθόδους κατασκευής των 22nm, στάδιο στο οποίο περιμέναμε ότι η Intel θα μετέβαινε το 2012.

Μέσα από την αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής 3D Trigate η αμερικανική εταιρεία υπόσχεται σημαντικό βήμα μπροστά όχι μόνο στην ισχύ των επεξεργαστών που θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς i7, i5 και i3, αλλά και στην κατανάλωσης ενέργειας, που θεωρητικά θα είναι σημαντικά μικρότερη. Βεβαίως το ότι οι πρώτοι τέτοιοι επεξεργαστές θα είναι έτοιμοι ως τα Χριστούγεννα δεν σημαίνει πως θα διατεθούν αμέσως στην αγορά, καθώς πρέπει να περάσουν από ποιοτικό έλεγχο και να επιβεβαιωθεί η σωστή τους λειτουργία με τα πρώτα motherboard που θα τους φιλοξενούν.

Ο Otelllini δήλωσε πως τα πρώτα PC "χτισμένα" γύρω από επεξεργαστές Ivy Bridge θα είναι κατά πάσα πιθανότητα διαθέσιμα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 - και ως τότε περιμένουμε τόσο επιβεβαίωση σχετικά με το αν και κατά πόσο συνεργάζονται με σημερινά motherboard (οι βάσεις τους δεν είναι διαφορετικές) αλλά και σχετικά με το αν θα ακολουθήσουν την ονοματολογία των Core iX ή θα εγκαινιάσουν καινούργια οικογένεια προϊόντων για την Intel. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ