Asus Transformer Book T100T

Και tablet, και laptop, και προσιτό

Στα άλλα στοιχεία που συνθέτουν την αίσθηση χρήσης του νέου Transformer Book, επίσης θετικές οι σχετικές διαπιστώσεις. Το πληκτρολόγιο είναι προσεγμένο και αποτελεσματικό (πάντοτε δεδομένου του μεγέθους της συσκευής), η οθόνη αποδίδει τα χρώματα πειστικά και χωρίς απώλειες από ευρείες γωνίες θέασης (σε εξωτερικούς χώρους πάντως υποφέρει από τις ίδιες αντανακλάσεις που υποφέρουν και πολύ ακριβότερα laptop), τα στερεοφωνικά ηχεία αποδίδουν μουσική και διαλόγους ταινιών καθαρά (αρκεί η ένταση να μην πλησιάζει στο maximum). To στοιχείο εκείνο του Τ100Τ που... "δεν έχει αλλά" και θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πλέον δύσπιστους απέναντι στα υβριδικά PC χρήστες, είναι η αυτονομία του: σχεδόν 11.5 ώρες "μακριά από πρίζα" μετρήσαμε σε τυπική χρήση, διάρκεια αξιοθαύμαστη για οποιοδήποτε laptop και tablet, πόσο μάλλον για συσκευή στηριγμένη σε Windows. Άλλα κι άλλα πανάκριβα laptop έχουμε δοκιμάσει που... ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζουν τις 10 ώρες, πόσο μάλλον να τις ξεπερνούν. Σημαντικό!

Επειδή το... τέλειο τεχνολογικό προϊόν ανήκει ακόμη στη σφαίρα της φαντασίας, αν θέλει να εντοπίσει κανείς αρνητικά στοιχεία στο T100T, μπορεί να το κάνει. Το design του, για παράδειγμα, δεν θα... "αφήσει με ανοιχτό το στόμα" κανέναν, ούτε ως tablet ούτε ως laptop. Τα περιθώρια γύρω από την οθόνη έως την άκρη του περιβλήματος είναι πιο μεγάλα απ' ότι θεωρούμε πια... sexy, όμως τα sexy tablet δεν εσωκλείουν ένα κανονικό, κανονικότατο PC με Windows! Η μία και μοναδική πλήρους μεγέθους θύρα USB θα παραπέμψει τον κάτοχό του σε... πατέντες ενίοτε, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος που προσφέρει όταν από τον σκληρό δίσκο των 32 GB αφαιρέσει κανείς το χώρο του λειτουργικού και των εφαρμογών ανέρχεται σε μόλις 14 GB (μπορεί ωστόσο με "καθάρισμα" να αυξηθεί σημαντικά). Για τα δύο τελευταία "θέματα" αξιοποιήσαμε mouse τεχνολογίας Bluetooth και κάρτα επέκτασης microSD - με άλλα λόγια, λύσεις βρίσκονται, τέτοιες που να μην εμποδίσουν τον κάτοχο ενός T100T να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Συνολικά, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιούς λόγους μάς άρεσε το συγκεκριμένο Transformer Book: η λειτουργικότητα και χρησιμότητα των όσων προσφέρει υπερβαίνει κατά πολύ τα €329 του κόστους του. Ναι, υπάρχουν ομορφότερα tablet από αυτό, ισχυρότερα laptop από αυτό, αλλά και καλύτερα υβριδικά PC από αυτό. Όμως και αυτά υστερούν σε άλλα πράγματα σε σχέση με το Τ100Τ, το οποίο καταφέρνει να είναι συνδυαστικά καλαίσθητο, ευέλικτο και προσιτό όπως κανένα άλλο υβριδικό PC έχουμε συναντήσει το τελευταίο 18μηνο. Τόσο η Asus όσο και άλλοι κατασκευαστές θα προσφέρουν κάποια στιγμή και καλύτερες προτάσεις από αυτήν - η πρόοδος της τεχνολογίας εξασφαλίζει το... αναπόφευκτο της διαπίστωσης αυτής, αν μη τί άλλο. Όμως για τον καταναλωτή που θα ήθελε σήμερα ένα "δύο σε ένα" laptop και tablet με Windows 8.1 για τα "απλά και καθημερινά", και θα ήθελε να μην καταβάλλει πολλά χρήματα γι'΄αυτό, το T100T είναι πρακτικά... "κλοπή" για τα χρήματα που ζητά. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ