Asus Transformer Book T100T

Και tablet, και laptop, και προσιτό

Όσον αφορά στο πρώτο σενάριο, των εφαρμογών αφής σε πλήρη οθόνη από το Windows Marketplace, κανένα παράπονο: η ποικιλία των apps εκεί θα μπορούσε, ως γνωστόν, να είναι μεγαλύτερη, όλες όσες δοκιμάσαμε ωστόσο λειτούργησαν γρήγορα, ομαλά, χωρίς "δισταγμούς" στιγμιαίους που εκνευρίζουν. Η ανάλυση των 1366x768 pixel στις 10.1 ίντσες του δεν είναι η υψηλότερη που έχουμε συναντήσει, είναι όμως επαρκέστατη για την πληροφορία που τα Windows apps χρειάζονται να προβάλλουν ώστε να αποδίδουν αυτό που πρέπει. Υψηλότερες αναλύσεις διευκολύνουν τη χρήση της λειτουργίας "Snap" (που παραθέτει δύο ή τρία apps δίπλα-δίπλα), όμως αυτή σχετίζεται κυρίως με παραγωγική χρήση, για την οποία είμαστε κατά... 99.98% βέβαιοι ότι ο κάτοχος ενός Transformer θα μεταβεί ούτως ή άλλως στο desktop.

Το γεγονός ότι το T100T απέδωσε πολύ καλά ως tablet για Windows apps δεν μας εξέπληξε τόσο, όσο το πόσο καλά απέδωσε ως τυπικό PC για προγράμματα Windows. Δεν είναι λίγος ο κόσμος που, ακούγοντας "επεξεργαστής Intel Atom" και "2 GB μνήμης" στην ίδια πρόταση, προκαταβάλλεται αρνητικά - μικρό... κατάλοιπο της εποχής των netbooks. Το συγκεκριμένο Transformer Βοοk, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση στη χρήση με εκείνα τα τρομακτικά περιορισμένα laptop: ο τετραπύρηνος Z3740 διαχειρίζεται πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα, ενώ η βελτιστοποίηση που έχει κάνει η Microsoft στον κώδικα των Windows 8.1 καθιστά τα 2 GB υπεραρκετά. Χειριζόμαστε καθημερινά laptop με Intel Core i7, 8 GB μνήμης, γρήγορο σκληρό δίσκο και αυτόνομο υποσύστημα γραφικών... και για τα "απλά και καθημερινά" - Web, mail, επεξεργασία κειμένου, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής, ακόμη και απλά games - ειλικρινά η αίσθηση στη χρήση δεν ήταν και τόσο διαφορετική. Ολοφάνερα βοηθά σε αυτό και ο δίσκος του T100T, που είναι τεχνολογίας SSD και αξιοπρεπέστατος στις σχετικές επιδόσεις.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, για να... "καταπιεστεί ψυχολογικά" το υβριδικό της Asus χρειάζεται να πάει κανείς σε πολύ απαιτητικά πράγματα: θα πρέπει να τού ζητηθεί η επεξεργασία μεγάλων φωτογραφιών, η επεξεργασία video ή η... εκτέλεση όλου του MS Office ταυτόχρονα, για να αισθανθεί ο χρήστης του πως με κάτι ισχυρότερο θα δούλευε πολύ ταχύτερα. Αυτά τα πράγματα όμως - και τα σύγχρονα ή σύνθετα PC games, στα οποία το ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών της Intel δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί απλά δεν έχει σχεδιαστεί για κάτι τέτοιο - δεν είναι "αποστολές" που θα ανέθετε κανείς σε μία συσκευή "εν κινήσει", και σίγουρα όχι σε μία συσκευή συνολικού βάρους 1 κιλού (με το πληκτρολόγιο) και κόστους €329, έτσι δεν είναι; Όχι συχνά ή σοβαρά, τουλάχιστον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ