Adobe: ικανότερο Flash άμεσα

Εντυπωσιακά γραφικά σε 2D και 3D, πολυάριθμες βελτιώσεις

Είτε αρέσει στην Apple - πρωταγωνίστρια εταιρεία αυτή τη στιγμή στα smartphones και τα tablets - είτε όχι, η τεχνολογία Flash της Adobe συνεχίζει να έχει μεγάλη σημασία και λειτουργικό ρόλο στην αγορά του Internet και της ψυχαγωγίας. Μόνο τα games του Facebook και την αποκωδικοποίηση video βάσει αυτού του προτύπου να υπολογίσει κανείς, αρκεί! Και ναι μεν η Adobe μπορεί να γνωρίζει πως η αγορά έχει αρχίσει να κινείται σιγά-σιγά για τις ίδιες χρήσεις και εφαρμογές στην HTML5, αυτό όμως δεν σημαίνει πως στην επόμενη τριετία ή τετραετία - που υπολογίζεται πως αυτή η "στροφή" θα έχει πρακτικά ολοκληρωθεί - η τεχνολογία Flash θα πρέπει να παραμείνει στάσιμη. Γι' αυτό και η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε την επικείμενη διάθεση του Flash 11, με πλήθος νέων χαρακτηριστικών.

Από αυτά, το κοινό του home entertainment ενδιαφέρουν κυρίως δύο. Το ένα έχει να κάνει με τη διαχείριση δισδιάστατων και τρισδιάστατων γραφικών, η οποία με το Flash 11 θα γίνεται έως και 1000 (!) φορές περισσότερο αποτελεσματικά, σύμφωνα με την Adobe - κάτι που θα επιτρέψει τη δημιουργία ακόμη εντυπωσιακότερων, σχεδόν εφάμιλλων με τα games π.χ. του Xbox 360, τίτλων που λειτουργούν μέσα σε Web browser (και όχι μόνο). Το δεύτερο έχει να κάνει με την αποκωδικοποίηση video υψηλής ευκρίνειας, η οποία θα γίνεται με πολλαπλούς τρόπους (ανάλογα με τον εξοπλισμό της εκάστοτε συσκευής σε σχετικό hardware) και θα αποδίδει οπτικοακουστική ποιότητα κατά πολύ υψηλότερη της σημερινής.

Η Adobe διέθεσε μία προέκδοση του Flash 11 στους προγραμματιστές τις περασμένες ημέρες και αναμένεται η τελική έκδοση να διατεθεί στο κοινό μέσα στον Οκτώβρη. Το πόσο σύντομα θα δούμε τα πρώτα εντυπωσιακά εμπορικά δείγματα βασισμένα στη νέα έκδοση, φυσικά, είναι ένα άλλο θέμα, η Adobe ωστόσο είναι αισιόδοξη όσον αφορά στην φετινή εορταστική περίοδο. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ