30 Χρόνια Microsoft Hardware: το mouse

Το δημοφιλέστερο περιφερειακό του κόσμου, από το 1982... μέχρι χθες!

Αυτό που ακολούθησε λοιπόν την τελευταία τετραετία (2008-2012) ήταν το... φυσικό κι επόμενο: ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας που απέκτησε η Microsoft όσον αφορά στη λειτουργία των mouse, με ακόμη εντυπωσιακότερο, μοντέρνο design. Το 2010, για παράδειγμα, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε το υπέροχα σχεδιασμένο Arc Touch Mouse, το οποίο και επιφάνεια αφής στη θέση τροχού κύλισης προσέφερε, και την τεχνολογία BluTrack για λειτουργία σε κάθε επιφάνεια, και τη δυνατότητα να... κάμπτεται (!), ώστε να είναι άνετο στη χρήση και παράλληλα να μεταφέρεται εύκολα.

Διατηρώντας την εξελικτική της παράδοση από χρονιά σε χρονιά, δε, η Microsoft το 2011 παρουσίασε το πρώτο της mouse που υιοθετεί ολοκληρωτικά πλέον την αφή σε όλη την πάνω επιφάνειά του, ώστε να επιτρέπει χειρονομίες "gestures" που μεταφράζονται σε εντολές: το Touch Mouse. Tο πόσο ταιριαστή είναι η χρήση του με το ανανεωμένο συνοδευτικό λογισμικό ελέγχου και τα Windows 8 - που ενθαρρύνουν το χειρισμό με την αφή στο νέο τους γραφικό περιβάλλον - θα πρέπει να το δει κανείς για να το πιστέψει!

Το 2011 σηματοδότησε άλλωστε και την προσήλωση της Microsoft για μία ακόμη φορά στα lifestyle mouse. Οι σειρές Artist Edition εκείνη τη χρονιά εγκαινίασαν τα mouse που κοσμούνται από τις γραφιστικές δημιουργίες κορυφαίων designer απ' όλο τον κόσμο - και την επόμενη, την τρέχουσα, χρονιά αυτές οι σειρές επεκτάθηκαν όχι μόνο με καινούργια σχέδια αλλά και σε περισσότερα διαφορετικά μοντέλα mouse. Όλα ασύρματα, όλα με τεχνολογία BluTrack, τα mouse αυτά αντιπροσωπεύουν το συνδυασμό τεχνολογίας και καλαισθησίας που η Microsoft καλλιέργησε με προσοχή επί 30 ολόκληρα χρόνια. Το επόμενο βήμα από αυτό; Δεν το γνωρίζουμε αλλά... συνεχίζουμε να το περιμένουμε με περιέργεια κι ανυπομονησία!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ