Χρόνια πολλά, Street Fighter!

Ένα τέταρτο του αιώνα fireballs, κάτι επετειακό ετοιμάζει η Capcom

Ομολογουμένως δεν είναι πολλές οι σειρές video games που μπορούν να επιδείξουν εμπορική πορεία... ενός τετάρτου του αιώνα, όμως τα Street Fighter, η ιστορική γενιά τίτλων μάχης σώμα με σώμα, ανήκει σε αυτή την μικρή elite - και η Capcom σκοπεύει να το "γιορτάσει" δεόντως! Πράγματι, έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Ryu... έδωσε την πρώτη γροθιά σε αντίπαλο, στο αρχικό αλλά φυσικά άγνωστο στον πιο πολύ κόσμο Street Fighter το 1987. Ήταν με το Street Fighter II στα coin-op και το SNES της Nintendo, ωστόσο, από το 1991 και μετά, που η σειρά έγινε τόσο αγαπητή σε εκατομμύρια gamers. Ώστε να θεωρείται σήμερα, εν έτει 2012, μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία αυτής της μορφής διασκέδασης.

Η Capcom ανακοίνωσε πως έχει "μεγάλα σχέδια" για το 2012 όσον αφορά στο σημείο-σταθμό των 25 ετών του Street Fighter. Για την ώρα δεν έχει αποκαλύψει κάτι συγκεκριμένο (εκτός από το επετειακό λογότυπο που παραθέτουμε), και η "επίσημη" ημερομηνία γενεθλίων του είναι η 30η Αυγούστου, όμως ο ιαπωνικός κολοσσός είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παρουσιάσει κάτι για το οικιακό κοινό των PlayStation3 και Xbox 360, πιθανώς και για αυτό των Wii και PC. Κυνικοί δεν θέλουμε να είμαστε, αλλά εδώ μιλάμε για... την Capcom: με περισσότερες των 20 "παραλλαγές", εκδόσεις κι επανεκδόσεις των Street Fighter όλα αυτά τα χρόνια, ε, να αφήσει αυτή η εταιρεία την ευκαιρία εμπορικά ανεκμετάλλευτη; Δύσκολο!

Η Capcom έχει ήδη προγραμματίσει, την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου Street Fighter X Tekken για τις αρχές Μαρτίου - για Xbox 360, PS3 και PC - καθώς και την έκδοσή του για το Vita λίγο αργότερα, όπως και νέα έκδοση του Street Figher IV Volt για κινητά με Android. Δεν έχει ανακοινώσει τίποτε άλλο, όμως είναι υπερβολικά νωρίς για ένα νέο π.χ. πέμπτο Street Fighter και για εντελώς καινούργια σειρά α λα Alpha ή EX δεν υπάρχει χώρος στην αγορά. Πώς θα διαχειριστεί τα γενέθλια του πιο πολύτιμου brand name της η Capcom; Είτε στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο είτε στο δικό της event, την Captivate 2012 την άνοιξη, θα μάθουμε. Έως τότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ