Xbox One: τα games

Ποιοί είναι οι πρώτοι τίτλοι που επέδειξε η Microsoft. Και... γιατί;

Το όνομα του Xbox έχει "χτιστεί", όλα αυτά τα χρόνια, σε θεμέλια συγκεκριμένα: είναι οι αφοσιωμένοι gamers, αυτοί που έχουν την επιθυμία και τη συνήθεια να αφιερώνουν ώρες στο αγαπημένο τους χόμπι, εκείνοι που στήριξαν από την αρχή την προσπάθεια της Microsoft να εισέλθει στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης στο σαλόνι. Είναι το ίδιο κοινό που "έχει παίξει τα πάντα" κατά καιρούς και, όχι τυχαία, ακριβώς το κοινό που "στοχεύουν" αρχικά οι Sony, Microsoft και Nintendo όταν παρουσιάζουν νέα τους συστήματα στην αγορά. Ο λόγος; Απλός. Είναι οι "πρώτοι υποψήφιοι" που θα επενδύσουν τα χρήματά τους στα συστήματα αυτά, ώστε να γευτούν πρώτοι τα games της επόμενης γενιάς. Είναι οι... ήδη "ψημένοι", μεν, να αγοράσουν, οι οποίοι όμως - με την άνοδο των smartphones και tablets στο χώρο του gaming - χρειάζονται απτούς λόγους πλέον για να "καταθέσουν" ο,τιδήποτε ανάμεσα στα €500 και τα €700 για ένα νέο οικιακό σύστημα (γιατί με ένα δεύτερο χειριστήριο και 2 games τόσο είναι το ποσό).

Λυπούμαστε που θα παρατηρήσουμε, λοιπόν, πως στην παρουσίαση του Xbox One η Microsoft δεν έδωσε αρκετούς λόγους σε αυτό το κοινό, τους αφοσιωμένους gamers, να περιμένουν το σύστημά της με ανυπομονησία.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ένας. Στα μάτια των αφοσιωμένων παικτών, για παράδειγμα, ήταν αναμφίβολα εκνευριστικό το πόσο πολύ χρόνο ανάλωσε η Microsoft στην επίδειξη του πώς το Xbox One φέρνει μέσα στο δικό του γραφικό περιβάλλον... τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ό,τι δεν ενδιαφέρει καθόλου, μα καθόλου, μα καθόλου τους ανθρώπους που θα αγοράσουν πρώτοι ένα νέο Xbox δηλαδή. Δεν είναι υπερβολικό να δηλώσει κανείς - και είναι γεγονός που στηρίζεται με έρευνες - πως οι άνθρωποι που αγαπούν την αλληλεπιδραστική διασκέδαση δεν τρέφουν καμία ιδιαίτερη αγάπη για την... παθητική διασκέδαση, το "χαζοκούτι" που επιβάλλει το πρόγραμμά του με τον ίδιο τρόπο εδώ και δεκαετίες.

Αλλά, προσπερνώντας αυτό, ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι gamers δεν μπορούν να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την αναφορά της Microsoft στα games του Xbox One, είναι άλλος: τα games που η αμερικανική εταιρεία επέλεξε να δείξει ήταν αφενός... ως επί το πλείστον demo video και όχι υλικό μέσα από τους ίδιους τους τίτλους, αφετέρου ήταν ο ορισμός του προβλέψιμου και του αναμενόμενου. Ανακοινώθηκε το Forza MotorSport 5, το οποίο θα συνοδεύσει το Xbox One στα καταστήματα και είμαστε βέβαιοι πως θα είναι ποιοτικό και προσεγμένο. Ανακοινώθηκαν τέσσερις αθλητικοί τίτλοι της Electronic Arts: τα νέα FIFA, NBA Live, Madden και UFC για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αμερικανικό ποδόσφαιρο και πάλη σώμα με σώμα αντίστοιχα. Ήταν λίγο έως πολύ δεδομένο, ωστόσο, ότι αυτοί οι τίτλοι θα κυκλοφορούσαν ούτως ή άλλως.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ