Xbox One, προπαραγγελίες εν όψει Σεπτέμβρη

Σε δύο εκδόσεις και τιμές πώλησης, με κοινά bonus - πού βρίσκονται οι διαφορές τους;

Μπορεί να... χρειάστηκε το χρόνο του - για την ακρίβεια, κυριολεκτικά έναν χρόνο σχεδόν σε σχέση με την πρώτη του εμφάνιση στην αμερικανική αγορά - όμως το Xbox One, το νέο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας της Microsoft και ο διάδοχος του επιτυχημένου Xbox 360, στις 5 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Τα καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται τις σχετικές προπαραγγελίες και, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη, το Xbox One δείχνει αυτή τη στιγμή ικανό να συσπειρώσει γύρω του αρκετά μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων παικτών (όσων δεν το έχουν ήδη αποκτήσει μέσω άλλων οδών φυσικά...) ώστε να κάνει το ξεκίνημά του στη χώρα μας με τρόπο θετικό.

Η όποια "ζημιά" έχει γίνει - σε εμπορικό επίπεδο - λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης εμφάνισης του Xbox One στην Ελλάδα για τη Microsoft Hellas, τουλάχιστον, έχει "μεταφραστεί" σε πρακτικό κέρδος για τους καταναλωτές της χώρας μας: σε αντίθεση με τον περασμένο Νοέμβριο στην αμερικανική αγορά, το Σεπτέμβριο θα υπάρχουν εδώ διαθέσιμες δύο διαφορετικές εκδόσεις του Xbox One. Είναι το πρακτικό αποτέλεσμα αλλαγής στρατηγικής της Microsoft όσον αφορά στο περιφερειακό ανίχνευσης κίνησης, το Kinect: η μία θα το προσφέρει, η άλλη όχι, οπότε το κοινό έχει δύο διαφορετικές επιλογές κόστους. Η εκδοχή του Xbox One χωρίς το Kinect θα κοστίζει €399 και θα περιλαμβάνει το σύστημα, ένα chat headset, ένα καλώδιο HDMI, συνδρομή Gold στην υπηρεσία Xbox Live διάρκειας 14 ημερών, καθώς και ψηφιακά αντίτυπα των Forza Motorsport 5 και FIFA 15 (το δεύτερο "εξαργυρώσιμο" μετά από τις 23/9 που θα σε κυκλοφορήσει ο τίτλος βέβαια).

Η εκδοχή του Xbox One που συνοδεύεται από το Kinect θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, με τη διαφορά ότι αντικαθιστά το Forza MotorSport 5 με το Dance Central Spotlight (ώστε οι παίκτες να έχουν στην κατοχή τους από την πρώτη μέρα έναν τίτλο που αξιοποιεί το περιφερειακό ανίχνευσης κίνησης της Microsoft). Αυτή η εκδοχή του Xbox One θα κοστίζει €499. Σημειώνεται πως και οι δύο τιμές πώλησης που αναφέρουμε είναι εκτιμώμενες λιανικής, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσαν να μην είναι αυτές που θα συναντήσουν οι καταναλωτές στα καταστήματα (Οι διανομείς και οι μεταπωλητές των προϊόντων Microsoft είναι ελεύθεροι να προσδιορίζουν την τιμή των προϊόντων που εμπορεύονται). Μία μικρή έρευνα αγοράς, πάντως, αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνει πως οι καταναλωτές σε αυτές τις τιμές μπορούν να προπαραγγείλουν τις δύο αυτές εκδοχές του Xbox One, οπότε δεν είναι πιθανό αυτές να αυξηθούν από τις 5/9 και μετά.

Με το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς να ξεκινά με τρόπο... θεαματικό - κοινώς με το Destiny της Bungie λίγες ημέρες μετά από τη διάθεση του Xbox One - θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν το νέο σύστημα της Microsoft μπορεί να "καλύψει το χαμένο έδαφος" στην ελληνική αγορά σε σχέση με το PlayStation4, το οποίο θα έχει ήδη να επιδείξει πελατειακή βάση 25.000 συστημάτων περίπου το Σεπτέμβρη. Πολλά θα εξαρτηθούν τόσο από την προώθησή του εκ μέρους της Microsoft Hellas, όσο και από τα games του Xbox One αυτά καθ' αυτά - τον πάντοτε σημαντικότερο λόγο απόκτησης ενός συστήματος ψυχαγωγίας από νωρίς. Με τα Sunset Overdrive, Forza Horizon 2 και Halo: The Master Chief Collection όλα διαθέσιμα αποκλειστικά στο Xbox One πριν από τα Χριστούγεννα - και εκδόσεις των νέων Assassin's Creed, Call of Duty, Grand Theft Auto και Pro Evolution Soccer ήδη προγραμματισμένες για κυκλοφορία τον Νοέμβρη και Δεκέμβρη - ο διάδοχος του Xbox 360 δείχνει σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον να έχει όσα χρειάζεται για να ξεκινήσει και στην Ελλάδα. Για τα υπόλοιπα... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ