Xbox One: νέα τιμή στην Αγγλία

Και ειδική εμπορική έκδοση, με το Titanfall δωρεάν - συγκυρία κι ευκαιρία, λοιπόν

Το Xbox One, παρά τα επικοινωνιακά λάθη της Microsoft πέρυσι το καλοκαίρι, έχει ξεκινήσει θετικά στις χώρες όπου μέχρι στιγμής διατίθεται. Περιθώριο ωστόσο για βελτίωση της πορείας του απέναντι στο PlayStation4 φαίνεται να υπάρχει αρκετό, αν κρίνει κάποιος από τις δηλώσεις της Sony σχετικά με τις πωλήσεις των δύο συστημάτων σε ΗΠΑ και Αγγλία τουλάχιστον. Το αν η Microsoft αναγνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ή όχι είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης, όμως ο αμερικανικός κολοσσός για να εξασφαλίσει ίσως μία δεύτερη "εκκίνηση" εμπορική στην Αγγλία όσο το δυνατόν περισσότερο επιτυχημένη εμπορικά, έκανε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα δύο κινήσεις. Και οι δύο ευπρόσδεκτες, και οι δύο ενδιαφέρουσες... και θεωρούμε χρήσιμο να τις αναφέρουμε γιατί, αν μη τί άλλο, με τη Microsoft να μην έχει ακόμη οριστικοποιήσει ημερομηνία κυκλοφορίας του Xbox One στην Ελλάδα, η συγκυρία είναι... ευκαιρία!

Πρώτον, η Microsoft μειώνει την τιμή πώλησης του Xbox One στη Βρετανία από τις 430 λίρες που ίσχυε μέχρι χθες, σε 399 λίρες. Η μείωση δεν είναι μεγάλη - και σε σχέση με τα 499 δολάρια των ΗΠΑ το σύστημα στην αγγλική αγορά παραμένει αναλογικά ακριβότερο - όμως δημιουργεί τουλάχιστον αυτήν την... επίφαση "ψυχολογικού ορίου" που δείχνει να έχει θετική επιρροή στο καταναλωτικό κοινό. Δεύτερον - για περιορισμένο χρονικό διάστημα και για όσο θα παραμένει διαθέσιμο σχετικό στοκ - η Microsoft θα διοχετεύσει στην αγορά ειδική "επετειακή" έκδοση του Xbox One, η οποία περιέχει τόσο έναν κωδικό για δωρεάν απόκτηση του Titanfall μέσω Xbox Live, όσο και συνδρομή 30 ημερών στην Δικτυακή υπηρεσία της Microsoft ώστε ο καταναλωτής να ξεκινήσει αμέσως τις online αναμετρήσεις στον πολυαναμενόμενο τίτλο της Electronic Arts, χωρίς πρόσθετα έξοδα.

Το ίδιο το Titanfall κυκλοφορεί στις 11 Μαρτίου και είναι πιθανότατα ο μόνος τίτλος για Xbox One αυτόν τον καιρό που έχει τη δυναμική να προσφέρει πραγματικά "επόμενης γενιάς συγκινήσεις" στους κατόχους του συστήματος της Microsoft. Θα παραμείνει, δε, αποκλειστικός στα δύο δικά της Xbox και στους προσωπικούς υπολογιστές (η έκδοση Xbox 360 θα κυκλοφορήσει αργότερα). Με το Titanfall να κοστίζει από μόνο του €69.99, μία παραγγελία της επετειακής αυτής έκδοσης του Xbox One από π.χ. το Amazon UK (κόστος €510 συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών) έχει σαφώς ενδιαφέρον για εκείνους κι εκείνες που σκόπευαν ούτως ή άλλως να επενδύσουν στο σύστημα της Microsoft σύντομα. Αξίζει για να κάνει κάποιος πρώιμο... Πασχαλιάτικο δώρο στον εαυτό του, δεν αξίζει; Ε, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ