Xbox Arena Festival: σχετική επιτυχία, μέλλον αβέβαιο

Αξιόλογη η προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση, συζητήσιμες δυστυχώς οι προοπτικές της

Περισσότεροι από 2000 επισκέπτες - σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft Hellas - πέρασαν το κατώφλι του Κτιρίου 56 στις εγκαταστάσεις του "Ελληνικού Κόσμου", στις 19 Μαΐου στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθούν στο Xbox Arena Festival: την κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει διοργανωθεί επί ελληνικού εδάφους με αντικείμενο τα video games. Αν και η προσέλευση αυτή σαφώς δεν είναι μικρή, απέχει πολύ (σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται σε θέση να γνωρίζουν το θέμα) από τον στόχο που είχε αρχικά τεθεί τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι το είδος της πρωτοβουλίας που είχε τη δυναμική να συσπειρώσει το κοινό του Xbox στην Ελλάδα, το οποίο σαφώς και δικαιούται να έχει παράπονα από τον τρόπο με τον οποίο ο αμερικανικός κολοσσός έχει μέχρι στιγμής υποστηρίξει το σύστημά του στην εγχώρια αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, οι 400 gamers που πήραν μέρος στα τουρνουά του Xbox Arena Festival - σε δημοφιλείς τίτλους όπως τα Halo 5, FIFA 2016, NBA Live 2016 αλλά και το νέο Doom - το δίχως άλλο έζησαν συναρπαστικές στιγμές, πόσο μάλλον οι 12 κορυφαίοι εξ αυτών που μοιράστηκαν και τα δώρα αξίας €5000. Το κοινό που επισκέφθηκε την εκδήλωση, άλλωστε, είχε την ευκαιρία όχι μόνο να παίξει πολλά games του Xbox One... δίχως το άγχος του ανταγωνισμού αλλά και να απολαύσει live μουσική σε ατμόσφαιρα "ανοιχτού" πάρτι.

Θα θέλαμε να πιστεύουμε πως αυτή η, έστω αξιοπρεπής, "νέα αρχή" για το σύστημα της Microsoft στην Ελλάδα - όπου κυκλοφόρησε με καθυστέρηση ενός έτους και η πελατειακή του βάση για την ώρα υπολείπεται δραματικά της αντίστοιχης του PlayStation4 - θα αξιοποιηθεί από την Microsoft Hellas τόσο για την καθιέρωση του Xbox Arena Festival σε ετήσια βάση, όσο και για την προώθηση του Xbox One γενικότερα. Το γεγονός, ωστόσο, ότι το επίσημο Web site της εκδήλωσης (το οποίο υποτίθεται πως θα λειτουργούσε ως σταθερός προορισμός για την κοινότητα του Xbox στη χώρα μας) παραμένει βασικού επιπέδου και κάκιστης διαχείρισης, δεν ενθαρρύνει ακριβώς για κάτι τέτοιο. Ας ελπίσουμε το μέλλον να επιφυλάσσει εξελίξεις διαφορετικές από αυτές που αναμένει κανείς βάσει της τελευταίας τριετίας. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ