Xbox Arena Festival: μεγάλο, φιλόδοξο, το Μάιο

Σημαντική πρωτοβουλία της Microsoft Hellas για την ελληνική αγορά - τα πρώτα στοιχεία

Είναι γεγονός πως, με δεδομένη την πάρα πολύ μεγάλη δημοτικότητα του PlayStation στην Ελλάδα - και τα αντίστοιχα μερίδια αγοράς και πωλήσεων - την τελευταία... εικοσαετία πρακτικά, τα Xbox 360 και Xbox One είχαν μεν αποκτήσει στη χώρα μας πιστό, αλλά όχι επαρκώς μεγάλο κοινό. Η καθυστερημένη κατά έναν χρόνο σχεδόν κυκλοφορία του Xbox One στα ελληνικά καταστήματα και η περιορισμένη παρουσία της Microsoft στην εγχώρια αγορά από πλευράς επικοινωνιακής, δε, είναι επίσης γεγονός πως δεν βοήθησε ακριβώς τα πράγματα. Η Microsoft Hellas, πάντως, δείχνει έτοιμη όχι μόνο να αποζημιώσει αυτό το πιστό κοινό για την αφοσίωσή του, αλλά και να διεκδικήσει μεγαλύτερο ποσοστό του ευρύτερου με το Xbox Arena Festival, την μεγαλύτερη εκδήλωση που η εταιρεία έχει ποτέ διοργανώσει στην δική μας αγορά με αντικείμενο τα video games (και όχι μόνο).

Το Xbox Arena Festival θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 19 Μαΐου στο Κτίριο 56 στον Ταύρο - έναν από τους πιο μεγάλους και εύκολα προσβάσιμους χώρους τις Αθήνας για τέτοιες εκδηλώσεις - και θα φιλοξενήσει όχι μόνο τα... ευκόλως εννοούμενα τουρνουά games για την ανάδειξη νικητών και την απονομή δώρων, αλλά και πολλούς τίτλους του Xbox One για ελεύθερη δοκιμή από οποιονδήποτε επισκέπτη. Τα τέσσερα games στα οποία θα στηριχθούν τα τουρνουά είναι τα δημοφιλή και καθιερωμένα FIFA 16, NBA 2K16 και Halo 5, καθώς και το ολοκαίνουργιο Doom. Το γενικό πρόγραμμα προβλέπει την έναρξη της εκδήλωσης στις 4.00 το απόγευμα, την διεξαγωγή των προκριματικών και τελικών αναμετρήσεων έως τις 10.00 το βράδυ και φυσικά... πάρτι στη συνέχεια, με live μουσική και DJ sets.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Xbox Arena Festival ως πρωτοβουλία δεν "ξεκινά και σταματά" στην ημέρα της 19ης Μαΐου μόνο. To επίσημο Web site της εκδήλωσης (www.xboxarena.gr) θα λειτουργεί όλο το προηγούμενο διάστημα - είναι ήδη διαθέσιμο στο κοινό - αλλά και μετά από την λήξη της εκδήλωσης ως κόμβος συνάντησης και ενημέρωσης για την κοινότητα του Xbox στην Ελλάδα, συσπειρώνοντάς την γύρω από το Xbox One, το Xbox Live και όλα τα σχετικά προϊόντα της Microsoft. Μέσα από το ίδιο Web site, άλλωστε, καλούνται να κάνουν εγγραφή όχι μόνο όσοι και όσες θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στα ανταγωνιστικά τουρνουά της εκδήλωσης, μα και όλος ο κόσμος που σκοπεύει να παρευρεθεί στην εκδήλωση (η εγγραφή σε αυτήν την περίπτωση είναι προαιρετική αλλά προσφέρει μία σειρά από προνόμια). Η γενική είσοδος για το κοινό πάντως είναι ελεύθερη.

Τον ρόλο του Platinum Χορηγού του Xbox Arena Festival έχει αναλάβει η αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ του ομίλου ΟΤΕ, ενώ των Gold χορηγών οι εταιρείες Alienware, Coca-Cola, LG, Media Markt, Πλαίσιο και Public. Στους χορηγούς επικοινωνίας περιλαμβάνεται τόσο το Αθηνόραμα Digital, όσο και πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης με αντικείμενο την τεχνολογία και την ηλεκτρονική διασκέδαση. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τα celebrities, τις δραστηριότητες και τις εκπλήξεις του Xbox Arena Festival θα έχουμε σε δεύτερο χρόνο, πιο κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Έως τότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ