Xbox 360: στις 6/12, ανανέωση

Καινούργιο περιβάλλον χρήσης, για όλους

Ίσως... άργησε κάπως - σε σχέση τουλάχιστον με άλλες χρονιές που φρόντιζε να έχει αντίστοιχες αναβαθμίσεις έτοιμες πριν την περίφημη αμερικανική Black Friday στα μέσα Νοεμβρίου - η Microsoft ωστόσο επιβεβαίωσε ότι θα κάνει διαθέσιμη την νέα έκδοση του περιβάλλοντος χρήσης του Xbox 360 στις 6 Δεκεμβρίου. Το ριζικά ανασχεδιασμένο αυτό Dashboard για το οικιακό της σύστημα ψυχαγωγίας της Microsoft είναι εξελικτικό μεν σε πολλά από τα στοιχεία του, αλλά μεγάλης σημασίας στρατηγικής, καθώς "προετοιμάζει το έδαφος" για την "ευθυγράμμιση" του Xbox 360 με τα επόμενα Windows και τα νέα κινητά Windows Phone 7.0/7.5.

Για πολλά από τα καινούργια στοιχεία της αναβάθμισης αυτής είχαμε κάνει λόγο στην κάλυψη της Ε3 2011 τον Ιούνιο: διαθέσιμη θα είναι η αναζήτηση περιεχομένου μέσω του μηχανισμού Bing, o εκτενής φωνητικός έλεγχος μέσω Kinect, η θέαση video μέσω YouTube, αλλά και η αποθήκευση της προόδου των παικτών και των προφίλ τους, στο Internet (cloud saving). Σε αυτά έχει προστεθεί στο μεσοδιάστημα ευρεία γκάμα από νέους συνεργάτες παροχής κορυφαίου ψυχαγωγικού περιεχομένου, κυρίως τηλεοπτικού και κινηματογραφικού, αν και είναι οι Αμερικανοί και Βρετανοί κάτοχοι Xbox 360 αυτοί που θα επωφεληθούν της συγκεκριμένης εμπλουτισμένης δυνατότητας του συστήματός τους.

Αυτό που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν όλοι ανεξαιρέτως είναι το νέο γραφικό περιβάλλον χειρισμού που θα προσφέρει η Microsoft στις 6 Δεκέμβρη. Είναι η τρίτη φορά που η αμερικανική εταιρεία αλλάζει σημαντικά το Dashboard του Xbox 360 όσον αφορά στην αισθητική και τη δομή του, αυτή τη φορά ωστόσο υπάρχει πολύ καλός λόγος: το νέο περιβάλλον δεν είναι άλλο από αυτό των Windows Phone 7.0/7.5 και των Windows 8, με το "καθαρό" μενού επιλογών, τα Live Tiles και την οριζόντια πλοήγηση στο περιεχόμενο. Κάτι που σημαίνει πως, του χρόνου τέτοιο καιρό, η Microsoft θα έχει ένα ενιαίο περιβάλλον χρήσης για το σαλόνι, τα PC και τα κινητά - αναμφίβολα σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά μάλιστα αν αυτό του Xbox 360 αποδίδει όσο καλά όσο διαπιστώσαμε πως συμβαίνει στα νέα κινητά με Windows Phone και φαίνεται πως θα συμβαίνει με τα Windows 8. Λίγες ημέρες ακόμη υπομονή, λοιπόν, για να καταθέσουμε τις εντυπώσεις μας για το νέο περιβάλλον χρήσης και στο Xbox 360!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ