Xbox 360: νέα games

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο το Halo 4, αλλά και μικρές εκπλήξεις

Δεν είναι ακριβώς... μυστικό το γεγονός ότι το σύστημα οικιακής διασκέδασης της Microsoft, το Xbox 360, ακολουθεί εδώ και χρόνια προβλέψιμη πορεία μέσα στη χρονιά όσον αφορά στα games του: η "δυνατή" του περίοδος (Σεπτέμβρης-Δεκέμβρης) προσφέρει όλους σχεδόν τους τίτλους που η ίδια αναπτύσσει για το σύστημά της και τους σημαντικότερους των άλλων εταιρειών και μετά τα Χριστούγεννα... σιωπή. "Άκρα του τάφου", όμως, με τίποτε εξαιρετικά ενδιαφέρον μέχρι τον Απρίλιο ενίοτε και πολύ λίγα πράγματα μέχρι το καλοκαίρι. Την ίδια πορεία δείχνει ν' ακολουθεί και φέτος το Xbox 360, δυστυχώς, τουλάχιστον όμως η Microsoft γνωστοποίησε τί σχεδιάζει για το δεύτερο μισό της χρονιάς - και κάποια από αυτά τα σχέδια είναι όντως ενδιαφέροντα.

Το highlight των όσων επέδειξε στη σχετική δημοσιογραφική ενημέρωση στο San Fransisco η Microsoft δεν είναι βεβαίως άλλο από το Halo 4. Αυτό δεν αναπτύσσει πλέον η Bungie αλλά η 343 Studios, το γεγονός ωστόσο δεν κατέστησε... λιγότερο εντυπωσιακά τα σχετικά trailer ούτε λιγότερη την έμφαση του τίτλου στις online συγκρούσεις μεταξύ πολλών παικτών. Σεναριακά το τέταρτο Halo ξεκινά από εκεί που ολοκληρώθηκε το τρίτο και πρωταγωνιστικός χαρακτήρας παραμένει ο Master Chief, στου οποίου την ψυχογραφία και τα κίνητρα έχει δοθεί περισσότερη έμφαση αυτή τη φορά. Η παρουσίαση θα είναι "κινηματογραφικότερη" από ποτέ, ενώ ο ίδιος ο τίτλος θα χρησιμεύσει ως εφαλτήριο, ουσιαστικά, για μία νέα τριλογία Halo. Η αδιαμφισβήτητα σημαντικότερη πρόταση της Microsoft για το 2012 θα διατεθεί αποκλειστικά για το Xbox 360 τον Οκτώβρη ή το Νοέμβρη.

Η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε κι άλλους τίτλους, ωστόσο. Στο Forza Horizon, για παράδειγμα, οι παίκτες θα οδηγούν μεν αυτοκίνητα, αλλά η έμφαση δεν θα βρίσκεται στην αληθοφάνεια της συμπεριφοράς των οχημάτων. Θα βρίσκεται στην περισσότερο "χαλαρή" διασκέδαση σε εκτενέστερα, "ανοιχτά" online περιβάλλοντα και τον συναγωνισμό με άλλους χρήστες, α λα Test Drive Unlimited. Οι αμέτρητοι gamers που απολαμβάνουν το Forza MotorSport 4, πάντως, έχουν να προσβλέπουν το Μάιο στο Porsche Expansion Pack: το εμπορικό πακέτο προσθήκης όχι μόνο 30 αυτοκινήτων της διάσημης κατασκευάστριας εταιρείας, αλλά και νέες οδηγικές προκλήσεις (events). Το Fable Heroes, τέλος, θα δώσει την ευκαιρία σε τέσσερις φίλους να συμμετάσχουν ταυτόχρονα σε μία σειρά από αποστολές δράσης, τόσο online όσο και στο ίδιο... σαλόνι! Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω - πλην του Porsche Expansion Pack βέβαια - θα μάθουμε στην επερχόμενη έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο, οπότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ