Xbox 360: Αναβάθμιση στο Dashboard

Εμπλουτισμένο περιβάλλον χειρισμού, με στοιχεία από Windows 8

Για την δεδηλωμένη, φιλόδοξη στρατηγική της Microsoft να φέρει στα κινητά, τα PC κάθε είδους, τα tablet και τις συσκευές ψηφιακής διασκέδασης για το σαλόνι ένα ενιαίο περιβάλλον χειρισμού, έχουμε ξανακάνει λόγο. Η στρατηγική αυτή έχει ήδη οδηγήσει στον περυσινό ανασχεδιασμό του Dashboard, του γραφικού περιβάλλοντος χειρισμού του Xbox 360, ώστε να "θυμίζει" περισσότερο τα Windows Phone 7/7.5 και τα επερχόμενα Windows 8. Κάνοντας άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, η Microsoft θα διαθέσει μέσα στο επόμενο 24ωρο δωρεάν, για όλους τους κατόχους Xbox 360, την (ετήσια πια) αναβάθμιση του Dashboard. Η οποία φέρνει τόσο προσθήκες, όσο και αλλαγές στο προσκήνιο.

Ο κατάλογος αυτών των προσθηκών και αλλαγών είναι μεγάλος, τα σημαντικότερα στοιχεία ωστόσο είναι τα εξής: Internet Explorer - ναι ο browser - με χειρισμό τόσο από το joypad του Xbox 360 όσο και την αναγνώριση φωνής μέσω Kinect. Βελτιωμένα αποτελέσματα αναζήτησης από το Bing (που περιλαμβάνουν πλέον και video από το YouTube και φυσικά sites μέσω Internet Explorer), με δυνατότητα εστίασης σε συγκεκριμένες κατηγορίες περιεχομένου πέραν των λέξεων-κλειδιών. Προτάσεις για ταινίες, games και τηλεοπτικές σειρές που μπορεί να αρέσουν στον χρήστη να αγοράσει μέσω Xbox Live, βάσει των όσων έχει ήδη στην κατοχή του. Βαθμολόγηση περιεχομένου τόσο από τους χρήστες του Live όσο και από ανεξάρτητες πηγές (όπως π.χ. το Metacritic.com). Νέο "κανάλι" περιεχομένου ειδικά για τα σπορ. Και, ευτυχώς, ομαλότερη ανταπόκριση των στοιχείων του Dashboard κατά τη διάρκεια της μετάβασης από το ένα τμήμα του στο άλλο και γενικότερη αύξηση της ταχύτητας στο χειρισμό του. Υπάρχει, τέλος, η δυνατότητα να διαμορφώσει ο χρήστης ένα δικό του "κανάλι περιεχομένου", στο οποίο θα φιλοξενούνται τα αγαπημένα του games, sites, σειρές κλπ. (My Pins).

Φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital - η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκει στο ελληνικό κοινό - ότι κάποια από τα νέα στοιχεία και τις προσθήκες για μας δεν έχουν ουσιαστική αξία, καθώς οι αντίστοιχες υπηρεσίες δεν είναι επίσημα διαθέσιμες στη χώρα μας. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τις κινηματογραφικές τύπου π.χ. Netflix, τις τηλεοπτικές τύπου π.χ. ESPN, δυστυχώς την Xbox Music (που δέχθηκε σημαντικότατη ανανέωση) και άλλες. Επίσης, η νέα αναβάθμιση του Dashboard φέρνει και επίσημα στην αγορά την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τεχνολογία Xbox SmartGlass, η οποία είχε εντυπωσιάσει τους πάντες στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο. Δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχουν στην αγορά οι συσκευές εκείνες - με άλλα λόγια tablet ή υβριδικά PC με Windows 8 και Windows Phone 8 - τα οποία να συνεργάζονται με το Xbox 360 μέσω SmartGlass. Γι' αυτά... μερικές εβδομάδες ακόμη (το λιγότερο) υπομονή. Οι εντυπώσεις μας, δε, από το ανανεωμένο Dashboard, σε ξεχωριστό άρθρο. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ