WiiU για όλους, φέτος

Και με πιθανές αλλαγές, ακόμη και στο όνομα

Με την εορταστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό να θεωρείται - δικαίως - από πολλούς η τελευταία του Wii, η Nintendo φυσιολογικά έχει αρχίσει να μιλά όλο και συχνότερα για τον διάδοχό του. Πρόσφατα έγιναν για το θέμα μερικές επίσημες δηλώσεις, περισσότερο όμως ενδιαφέρον δείχνουν να έχουν μια σειρά από "διαρροές", οι οποίες προέρχονται από πηγές σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστες. Ο συνδυασμός τους ενδέχεται να επιφυλάσσει εκπλήξεις, ωστόσο, οπότε... γιατί όχι;

Πρώτα, τα επίσημα: σε αντίθεση με ό,τι φοβόμασταν, η Nintendo διαβεβαιώνει ότι το WiiU θα είναι διαθέσιμο εγκαίρως για τις γιορτές σε όλες τις μεγάλες αγορές, όχι δηλαδή μόνο την ιαπωνική. Διαβάζοντας κατ' επανάληψη για προβλήματα στο hardware του WiiU, είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πως η Αμερική και η Ευρώπη θα αναβάλλονταν για το Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2013. Ευτυχώς η Nintendo αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι για το WiiU η εμπορική ώθηση των Χριστουγέννων, όλα ΟΚ λοιπόν ως προς αυτό.

Κατά δεύτερον, ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας αποκάλυψε ότι το πρωτότυπο χειριστήριο του WiiU θα διαθέτει ειδικό chip για απευθείας επικοινωνία του με άλλες κατάλληλα εφοδιασμένες συσκευές από κοντινή απόσταση (η λεγόμενη Near Field Communication ή NFC). Οι εμπορικές προεκτάσεις της δυνατότητας αυτής είναι πολλές κι ενδιαφέρουσες, καθώς απλοποιημένο chip NFC μπορούν να φέρουν τόσο ηλεκτρονικές κάρτες, όσο και αντικείμενα όπως π.χ. διακοσμητικές φιγούρες. Η Nintendo, με την γκάμα των αναγνωρίσιμων χαρακτήρων της, είναι βέβαιο ότι μπορεί να χτίσει πολύ γρήγορα μια μικρή αγορά γύρω από αυτή τη δυνατότητα του WiiU και μόνο. Καθόλου άσχημα.

Όσον αφορά στην...παραφημολογία του Web, δε, αυτή εστιάζει σε δύο πράγματα. Ένα: ο,τιδήποτε επιδείχθηκε όσον αφορά στο WiiU πέρυσι στην έκθεση της Ε3 όχι μόνο δεν ήταν σε τελική μορφή (αυτό το γνωρίζαμε), αλλά πιθανώς απείχε σημαντικά από το τελικό προϊόν. Η Nintendo ενδέχεται να έχει εκπλήξεις για μας τον Ιούνιο, με άλλα λόγια. Δύο: επειδή υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά στο αν και κατά πόσο θα γίνει αντιληπτή η διαφοροποίηση ανάμεσα στα Wii και WiiU στο μυαλό του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού, ίσως η ιαπωνική εταιρεία αποφασίσει να ονομάσει το δεύτερο εντελώς διαφορετικά όταν έλθει η ώρα της εμπορικής του διάθεσης. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ