Watch Dogs σύντομα, Witcher 3... όχι

Καθυστερεί δυστυχώς το δεύτερο, πιστό στην υπόσχεσή του το πρώτο. Ημερομηνίες!

Είναι γνωστό... χαρακτηριστικό της αγοράς του gaming οι καθυστερήσεις στην κυκλοφορία τίτλων για οποιοδήποτε φορμά, ειδικά μάλιστα εκείνων που έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και στοχεύουν εξ αρχής ψηλά. Δεν βοηθά και η κατάσταση στο χώρο συνολικά για το αντίθετο: αν μία παραγωγή έχει ήδη διανύσει μεγάλο χρόνο ανάπτυξης και κοστίσει πολύ, θα πρέπει να σημειώσει υψηλές πωλήσεις... ειδάλλως θα θεωρηθεί θεαματικά, όχι απλά, αποτυχημένη. Εξ ου και οι λανθασμένες εκτιμήσεις που συχνά γίνονται για τέτοια φιλόδοξα video games, πολύ συχνότερα μάλιστα σε μεταβατικές περιόδους - από μία γενιά συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης σε επόμενη - όπως αυτή που διανύουμε.

Αυτό φαίνεται να συνέβη με το Witcher 3, τη νέα έκδοση ενός από τα καλύτερα action RPG games της τελευταίας δεκαετίας. Η δημιουργός του, η πολωνική CD Projekt, ανακοίνωσε πως ο τίτλος δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το Φεβρουάριο του 2015, ενώ όλοι τον περιμέναμε - σύμφωνα με ενημέρωσή της - το φθινόπωρο. Ως αιτία της καθυστέρησης χαρακτηρίστηκε η φιλοδοξία της CD Projekt όχι μόνο να προσφέρει το καλύτερο Witcher στην 10ετή πορεία της, αλλά και να κάνει αληθινά αισθητή τη διαφορά με τις παλαιότερες εκδόσεις του Witcher χάρις στις δυνατότητες που χαρακτηρίζουν το PS4, το Xbox One και τα ισχυρά PC. Αν και φυσικά η απογοήτευση όλων μας είναι μεγάλη, είναι σαφώς προτιμότερη η δύσκολη επιλογή της CD Projekt από την κυκλοφορία ενός "απλώς ΟΚ" τίτλου μέσα στη χρονιά, ο οποίος δεν θα συνάρπαζε όσο έχει την προοπτική να κάνει.

Ο ίδιος ακριβώς λόγος, άλλωστε, ήταν αυτός που είχε επικαλεστεί και η Ubisoft τον περασμένο Οκτώβρη όταν αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του ίσως περισσότερο σημαντικού νέου τίτλου "επόμενης γενιάς" για PS4 και Xbox One εκείνη την περίοδο, του Watch Dogs. Οι Γάλλοι, ωστόσο, κράτησαν την υπόσχεσή τους και το φουτουριστικό action adventure τους θα είναι διαθέσιμο για το νέο PlayStation, το νέο Xbox, τα PS3/Xbox 360 και τους προσωπικούς υπολογιστές στις 27/5, οριακά "μέσα στην προθεσμία" που οι ίδιοι είχαν θέσει. H έκδοση του WiiU δεν έχει εγκαταληφθεί, αλλά θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αργότερα στο μέλλον - τόσο επειδή έχει δοθεί προτεραιότητα στις άλλες εκδόσεις, αλλά και επειδή η Ubisoft σωστά να πειραματιστεί με τους τρόπους που το ιδιότυπο χειριστήριο του συστήματος της Nintendo θα μπορούσε ν' αξιοποιηθεί δημιουργικά. Κατά τη γνώμη μας, σωστά.

Απογοήτευση για το Witcher 3, λοιπόν, αλλά έντονο ενδιαφέρον για το Watch Dogs, ειδικά στις εκδόσεις του για τα καινούργια PlayStation και Xbox. Θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που η Ubisoft καλλιεργεί στη φαντασία μας εδώ και μία διετία; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ