Uncharted 2

Συναρπαστικό, τηλεοπτικό, αποκλειστικό

Σε αντίθεση με τα Tomb Raider, πάντως, το Uncharted 2 δείχνει... επιείκεια στη δυσκολία των γρίφων, οι οποίοι είναι μεν ευφάνταστοι, αλλά εν τέλει βατοί - κάτι για μας θετικό, καθώς βρίσκονται εκεί προς χάριν ποικιλίας και ανάπαυλας από το καταιγιστικό... πιστολίδι, όχι ως τεστ νοημοσύνης. Αν υπάρχει ένα παράπονο που θα μπορούσε να εκφράσει κανείς για το gameplay, αυτό αφορά μόνο στο γεγονός ότι το Uncharted 2 είναι κατά βάση γραμμικό, δηλαδή τα πράγματα θα πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένη σειρά και δεν επιτρέπουν ιδιαίτερες... παρεκκλίσεις. Από την άλλη πλευρά, απλώς δεν μπορούμε να έχουμε και "ανοιχτό" χώρο να κάνουμε ό,τι θέλουμε σε ένα video game, αλλά ταυτόχρονα και ευρηματικές οπτικές γωνίες, αγωνιώδεις σεκάνς και "σκηνοθεσία" τέτοια που να αποπνέουν την σινε-αίσθηση. Άλλο Grand Theft Auto, άλλο Uncharted!

Όσον αφορά στον τεχνικό τομέα, το αρχικό Uncharted ήταν ένας από τους λίγους τίτλους του PS3 που επέδειξαν από νωρίς τί πραγματικά είναι ικανό να κάνει το σύστημα της Sony - και ο διάδοχός του κατορθώνει να το ξεπεράσει κατά πολύ. Τα γραφικά του είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η υψηλή ευκρίνεια στο gaming μέχρι στιγμής, με αληθοφανείς έως... τηλεοπτικούς χαρακτήρες και περιβάλλοντα, εξαιρετικά εφέ και προσοχή στη λεπτομέρεια απίστευτη πολλές φορές. Ο ήχος ακολουθεί "κατά πόδας", με πειστικά εφέ, ποιοτική μουσική και απόδοση των διαλόγων τόσο προσεγμένη, όσο σε καμία άλλη πρόσφατη παραγωγή. Ο χειρισμός και η παρουσίαση είναι άψογα, ειδική μνεία πρέπει ωστόσο να γίνει στο τμήμα συμμετοχής πολλών παικτών του τίτλου: για τα δεδομένα των action adventures είναι πλούσιο και ποικίλλο και θ' απασχολήσει τους gamers αρκετό καιρό αφότου ολοκληρώσουν την κυρίως περιπέτεια του Drake.

Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά μικρά και μεγάλα αξιοθαύμαστα κι εντυπωσιακά στοιχεία που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει για το Uncharted 2, όλα ωστόσο συνηγορούν στο εξής απλό: πρόκειται για το καλύτερο action adventure του PlayStation3 και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών ανεξαρτήτως φορμά. Αυτή είναι, δικαίως και πανάξια, η παραγωγή που θα στηρίξει εμπορικά το PlayStation3 τη φετινή εορταστική περίοδο, καθώς αξίζει να αγοράσει κανείς ένα τέτοιο (και) για να απολαύσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Έχουμε άλλωστε ήδη τοποθετήσει το νέο Uncharted πολύ ψηλά στη λίστα των υποψηφίων για τη διάκριση του video game της χρονιάς, γεγονός που "μιλά από μόνο του". Μόνη μας απορία: τί θα πρέπει να κάνει η Naughty Dog σε ένα ενδεχόμενο Uncharted 3 για να ξεπεράσει αυτήν την παραγωγή; Δεν μπορούμε να περιμένουμε!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ