Ultra Street Fighter IV, το καλοκαίρι

Για PS3, Xbox 360 και PC, σε διαφορετικές ημερομηνίες για αναβαθμίσεις και πλήρεις εκδόσεις

Ξεδιαλύνοντας, από τη μία πλευρά, το θολό τοπίο γύρω από την νέα της δημιουργία, αλλά... παρατείνοντας και τη σχετική αναμονή για το φανατικό της κοινό, η Capcom ανακοίνωσε τη διάθεση του Ultra Street Fighter IV - της νεότερης αναβάθμισης και έκδοσης του φημισμένου της τίτλου μάχης σώμα με σώμα - το καλοκαίρι του 2014. Οι κάτοχοι ενός PS3 ή Xbox 360 θα είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες εκδόσεις τους (τις δύο τελευταίες) στην Ultra στις αρχές Ιουνίου, Δικτυακά, αντί €14.99. Οι κάτοχοι PC θα μπορούν να κάνουν το ίδιο τον Αύγουστο, μήνα που θα διατεθούν και οι πλήρεις εκδόσεις του Ultra Street Fighter IV για τα τρία φορμά, αντί €39.99 των PS3/Xbox 360 και €29.99 των PC. Όπως και στην περίπτωση της έκδοσης Super και Arcade, συνεχίζουμε να θεωρούμε το κόστος της έκδοσης αναβάθμισης σε έναν βαθμό λογικό, αλλά όχι και της πλήρους έκδοσης (με δεδομένο το γεγονός ότι το περιεχόμενό της είναι κατά το 75% του ήδη δημιουργημένο και πληρωμένο). Σε κάθε περίπτωση, η Capcom δεν επιβεβαίωσε τις εκδόσεις για PS4/Xbox One που "ψιθυρίζονται" εδώ και καιρό, θεωρούμενες σχετικά εύκολη "μεταφορά" από την έκδοση των PC.

Η έκδοση Ultra φέρνει στο προσκήνιο μια σειρά από προσθήκες, κάποιες εκ των οποίων αποκάλυψε η Capcom χθες. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, πέντε νέοι χαρακτήρες έρχονται να προστεθούν στη σειρά των διαθέσιμων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 44. Οι τέσσερις από αυτούς είναι ήδη γνωστοί - Εlena, Rolento, Hugo και Poison - με τον πέμπτο να είναι επιβεβαιωμένα θηλυκού γένους αλλά για την ώρα... μυστικού. H ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης την προσθήκη λειτουργίας Δικτυακής "προπόνησης" (της εξάσκησης δηλαδή με κάποιον άλλο συνάδελφο gamer ελεύθερα μέσα από PSN και Xbox Live), αλλά και επιλογής παιχνιδιού "τρεις εναντίον τριών", η οποία θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον ανάμεσα σε ικανούς "ομαδικούς" παίκτες. Στον βασικό μηχανισμό του τίτλου, άλλωστε, έχει ήδη ανακοινωθεί η προσθήκη των Red Focus και Ultra Combo Double: η πρώτη δυνατότητα προσφέρει στον παίκτη την ευκαιρία να "απορροφήσει" πολλαπλά χτυπήματα χωρίς συνέπεια στην ενέργειά του, ενώ η δεύτερη να συνδυάσει και τα δύο ισχυρά "ειδικά" χτυπήματά του στον ίδιο γύρο (με το άθροισμά τους ωστόσο μικρότερο απ' ότι παλιότερα).

Την ήδη μεγάλη και πιστή κοινότητα του Street Fighter IV παγκοσμίως, φυσικά, την ενδιαφέρει πάρα πολύ το πώς όλα τα παραπάνω θα επηρεάσουν την περίφημη, γνωστή "ισορροπία" του: και μόνο η προσθήκη των 5 χαρακτήρων επιβάλλει αλλαγές στα σύνολα κινήσεων όλων των υπολοίπων, ώστε να μην υπάρχουν "αδικίες" ανάμεσα σε οποιοδήποτε ζευγάρι αντιπάλων χαρακτήρων. Εκεί εντοπίζεται η περισσότερη δουλειά για την Capcom, και στην ενσωμάτωση των νέων μηχανισμών χωρίς επίσης να χαθεί η ισορροπία με τους υπάρχοντες και καθιερωμένους - εξ ου και οι διάφορες δοκιμές πρώιμων εκδόσεων του Ultra (location tests) που έχουν ήδη ξεκινήσει με στόχο όλα να είναι έτοιμα τον Ιούνιο για την κυκλοφορία του. Δεν κρύβουμε πως ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τους νέους χαρακτήρες και τις επιλογές παιχνιδιού, όμως ο Ιούνιος φαντάζει ακόμη μακριά - και οι εκδόσεις των PS4/Xbox One επίσης αμφίβολες για την ώρα. Και για τα δύο, λοιπόν, για πολλοστή φορά... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ