Ultra Street Fighter IV, το 2014

Ακόμη μία έκδοση, ακόμη μία αναβάθμιση... πόσες ακόμη;

Από τη μία πλευρά, είναι δύσκολο να προσάψει κανείς στην Capcom - την εταιρεία που έχει κάνει τα περισσότερα από κάθε άλλη στην υποστήριξη της κατηγορίας των fighting games - ως "φάουλ" την προσπάθειά της να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα από μια επιτυχημένη της σειρά. Από την άλλη, θα προτιμούσαμε να την βλέπουμε να μην το κάνει με τρόπο τόσο απροκάλυπτο και κερδοσκοπικό, ζητώντας από τους gamers που αγαπούν τα Street Fighter χρήματα ξανά και ξανά (και ξανά και ξανά) για δουλειά που έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη κάνει. Όπως και να έχει, μάλλον... ποσώς την ενδιαφέρει την ιαπωνική εταιρεία η αρνητική κριτική, αφού πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την τέταρτη "έκδοση" του Street Fighter IV, μετά δηλαδή την αρχική, την Super και την Arcade Edition. Το όνομα της καινούργιας; Με... σεβασμό στο παρελθόν της, Ultra!

To Ultra SFIV είναι στην ουσία μία επέκταση Δικτυακού περιεχομένου (DLC), την οποία μπορούν να αποκτήσουν ως τέτοια όλοι οι κάτοχοι των SFIV, SSFIV και SSFIV AE, ενώ θα διατίθεται και ως καινούργιος τίτλος με όλο το παρελθόν περιεχόμενο των περασμένων εκδόσεων ενσωματωμένο. Το Ultra φέρνει στο προσκήνιο 5 καινούργιους χαρακτήρες: τους Hugo, Rolento, Poison, Elena και έναν ακόμη, ο οποίος "δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν την εμφάνισή του σε τίτλο Street Fighter" (χωρίς αυτό δηλαδή να σημαίνει πως είναι χαρακτήρας που δεν έχει εμφανιστεί σε άλλα games). Προσθέτει επίσης 6 νέα περιβάλλοντα για τις συγκρούσεις των μαχητών, κάποιες νέες επιλογές παιχνιδιού (που δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί) και βέβαια τις αναμενόμενες πια διορθώσεις και μικρορυθμίσεις στα σετ κινήσεων όλων των μαχητών (συν αυτές που θα χρειαστούν για να "ισορροπήσουν" όλοι οι υπάρχοντες χαρακτήρες με τους καινούργιους).

Η ένστασή μας βρίσκεται, για πολλοστή φορά, στο γεγονός ότι η Capcom θα χρεώσει $15 για την επέκταση Ultra από παρελθούσες εκδόσεις, και $40 για την πλήρη, τη στιγμή που η απαραίτητη επένδυση σε πόρους είναι εκ μέρους της πολύ μικρότερη. Οι 4 ανακοινωμένοι χαρακτήρες προέρχονται από το Street Fighter X Tekken (κοινώς η πιο πολλή δουλειά για το σχεδιασμό τους έχει ήδη γίνει και χρειάζεται μόνο η δουλειά της αλληλεπίδρασής τους με τους υπάρχοντες) και τα 6 περιβάλλοντα είναι επίσης copy/paste από τον ίδιο τίτλο (κατά παραδοχή της ίδιας της Capcom). Τη δουλειά που χρειάζεται για την εξισορρόπηση όλων των χαρακτήρων δεν την υποτιμούμε, όμως οι τέσσερις (επαν)εκδόσεις του ίδιου τίτλου σε ισάριθμα χρόνια - με απλώς νέο περιεχόμενο να προστίθεται κάθε φορά στο υπάρχον - έχουν αρχίσει να φθείρουν το όνομα των Street Fighter ολοφάνερα πια.

Το Ultra Street Fighter IV θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014 για PS3, Xbox 360 και PC (μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Steam). To τελευταίο αυτό στοιχείο, άλλωστε, η διάθεσή του και για Η/Υ δηλαδή, έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για την πιθανότητα "μεταφοράς" του Ultra και στα PS4/Xbox One με τη νέα χρονιά. Βάσει του ιστορικού της Capcom, δεν αποκλείουμε τίποτε... αν στο εκάστοτε σενάριο περιλαμβάνεται περιορισμένη χρήση πόρων και εύκολα κέρδη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ